Sta bi ste radili da vecno zivite jedan isti dan...

DaRkGuitaRist88

Domaćin
Poruka
4.231
Sta bi ste radili da vecno zivite jedan isti dan, tacnije da taj isti dan krece iznova kad zaspite, znaci dok si budan moze i da trajei nedelju dana taj dan sve dok ne zaspite a onda kad zaspis se opet budis na pocetku...I jos nesto ako slucajno nastradate opet se vracate na pocetak bez obzira sto ste poginuli sto ste mrtvi i tako u nedogled...?

Pa ajde da vas cujem...:D

U principu i ovaj zivot uglavnom zivimo jednolicno,ali eto dese nam se povremeno neke i ruzne i lepe stvari koje razbiju tu monotoniju.
Upravo o ovome sto govoris,rekoh par puta Besmrtnoj da bi za mene to bila najveca kazna!Ta jednolicna vecnost,bi mi bila gora od bilo kog ovozemaljskog zamisljanja pakla!
Da verujem u Adma i Evu,rekla bih da shvatam doticnu zenu sto joj je do.urcio Raj!

U principu i ovaj zivot uglavnom zivimo jednolicno,ali eto dese nam se povremeno neke i ruzne i lepe stvari koje razbiju tu monotoniju.
Upravo o ovome sto govoris,rekoh par puta Besmrtnoj da bi za mene to bila najveca kazna!Ta jednolicna vecnost,bi mi bila gora od bilo kog ovozemaljskog zamisljanja pakla!
Da verujem u Adma i Evu,rekla bih da shvatam doticnu zenu sto joj je do.urcio Raj!

Pa da to, je prokletsvo, to je ustvari pakao, zarobljen u vremenu vecno a znas ako zaspis opet isto krece sve iznova...

Ja bih vremenom poceo da istrazujem zasto se to meni desava i nekako ako moze da uspem da se izbavi nadjem nacin...
E sad posto zivim u taj neki dan znao bih posle nekoliko ponavljanja kako idu dogadjaji unapred...
Mogu da gledam npr koji su brojevi na lutriji izvuceni, koji tim je pobedio, sve to zapamtim i u sedecm ponavljanjima ja lako mogu da uzmem dobru lovu...
Onda mogu da otputujem negde, da istrazujem, sta sve postoji na ovom svetu, bez straha bih se uputio da zavirim tamo gde neko to ne zeli...
Mislim da bih neki period pmogo nekim ljudima, dao bih im brojeve lovu, upozorio na odredjenu opastnost sto nailazi jer to meni nije bitno jer znam da ne mogu da ostanem vecno budan kad tad cu da zadremam i evo me opet isti dan krece ali mozda za te ljude vreme se nastavlja i oni postoje u taj neki vremenski tok...
Verovatno bih muvao jednu moju bivsu da bar budem s njom dok ne zadremam, :D kad bih nasao nacin posle nekoliko ponavljanja svaki dan bih kad se osetim izgubljeno usamljeno opet primenio taj nacin prilaz kod nje itd itd...

Poslednja izmena:
Prokomentarisao bih boldovano. Najveći problem je što čovek pogrešno pojmi večnost. Nešto u svemiru mora biti večno, to je činjenica...i to nešto mora biti svesno, i to je činjenica. E sad, to nešto dobija epitet Tvorca, onoj koji stvara, koji je večan, koji nema svoj početak, a ni kraj. Ako stvorenje dobija večni život, to stvorenje je stvoreno, i ono ima mogućnost da se razvija, kao što se jedan plod biljke razvija, tako se i stvorenje kroz večnost razvija. Ako je Tvorac večan, da bi Ga stvorenje upoznalo potrebna je večnost, i zato imamo da stvorenja imaju večni život, da bi upoznavali Tvorca, da bi napredovali, iz jedne dimenzije u drugu. Stovrenje koje ima život večni, nije stvorenje koje miruje u jednom stanju, već stvorenje koje samo napreduje.

Да неко доспе у ту ситуацију могао би да ради у том једном дану шта год жели. Претња било каквом казном закона била би бесмислена за њега, и тај човек би деловао као неко ко је изнад закона, а можемо претпоставити како би се већина људи понашала у тој ситуацији. Не бих волео да таквог сретнем на улици.

Наравно, та свемоћ и нека врста бесмртности била би њему интересантна извесно време да би се на крају претворила у мучење које разум не би могао да издржи.

Узгред изгледа да многи овде нису гледали "Дан мрмота". Филм који говори управо о тој теми.

Poslednja izmena:
Sta bi ste radili da vecno zivite jedan isti dan, tacnije da taj isti dan krece iznova kad zaspite, znaci dok si budan moze i da trajei nedelju dana taj dan sve dok ne zaspite a onda kad zaspis se opet budis na pocetku...I jos nesto ako slucajno nastradate opet se vracate na pocetak bez obzira sto ste poginuli sto ste mrtvi i tako u nedogled...?

Lepa tema, ali si mi nekako ostao "nedorecen"...
Umesto konkretnog odgovora, ja cu napisati nesto sto mozda nema veze s temom (ali je tema dusu dala za sirok spektar, tako da se nadam da (je) necu promasiti...
Toliko sam mnogo procitala knjiga u zivotu da ne mogu da se setim naslova mnogih, cesto mi se desi da uzmem ponovo istu...Neko mi na jednoj temi posavetova da zapisujem, vazi:)

Dakle u knjizi cijeg naslova ne mogu da se setim, radi se o sledecem: Covek se bavi statistikom, proaracunima, to mu je zivotno opredeljenje, radi to veoma strucno, i na pocetku kaze: Mnogo ljudi (parafraziram) ne bi selo u avion ni da ga ubiju, jer se boje da ce se srusiti...onda daje statistiku koliko ljudi je toga dana stradalo na pesackom prelazu, u liftu, u stanu, drugim recima- na sasvim "benignim" mestima...

Kad ga zivot natera da se suoci s problemom koji prevazilazi sve sto je ocekivalo u najcrnjem smislu te reci, shvata da nijedan proracun, statistika i slicno, ne mogu da mu pomognu, samo hrabrost,luda SRECA i teska stradanija do konacnog srecnog kraja..

Dakle, u jednoj recenici (pozajmljeno): ZA BOLJE ZNAM, AL" MI BOLJE NE TREBA..." nek teku dani ionako se ne mogu zaustaviti osim u srcu ili secanju..

Mislim da bih poludela...

Nego, gledala sam davno neku seriju, mislim da je to bila Pozoriste Reja Bredberija, i jedna epizoda se bavila upravo ovom temom... uzasno. Epizoda pocinje covekom koji stoji na pesackom prelazu i kako predje ulicu i prodje pored nekih tipova od kojih jedan prica vic, polako pocne da uvidja da je sve to vec preziveo (a niko drugi nije toga svesan)... u pocetku radi manje-vise iste stvari, ali posle nekoliko puta pocinje da menja svoje postupke, ali svaki put posle 24 casa se nadje na mestu sa kog je krenuo... na kraju epizode se ubio i opet vratio na isto mesto. Ne mogu da se setim kako se epizoda zove, tako bih je opet pogledala :D

Poslednja izmena:
Mislim da bih poludela...

Nego, gledala sam davno neku seriju, mislim da je to bila Pozoriste Reja Bredberija, i jedna epizoda se bavila upravo ovom temom... uzasno. Epizoda pocinje covekom koji stoji na pesackom prelazu i kako predje ulicu i prodje pored nekih tipova od kojih jedan prica vic, polako pocne da uvidja da je sve to vec preziveo (a niko drugi nije toga svesan)... u pocetku radi manje-vise iste stvari, ali posle nekoliko puta pocinje da menja svoje postupke, ali svaki put posle 24 casa se nadje na mestu sa kog je krenuo... na kraju epizode se ubio i opet vratio na isto mesto. Ne mogu da se setim kako se epizoda zove, tako bih je opet pogledala :D

Mislim da sam gledao i ja tu epizodu ali veoma odavno, a postoje nekoliko filma na tu temu a ima je u nekim serijama epizoda gde se tako nesto slicno desava , ima je i u Dosije x...

@oziman

Претпоставимо да је људска раса премештена у Утопију где би све аутоматски расло из земље а печени голубови летели около;,где би свако истог трена нашао своју драгу и не би имао потешкоћа да је задржи; онда би људи умирали од досаде или обесили сами себе, или би се борили, давили и убијали једни друге и тако себи изазвали више патње него што су им сада намењене по природи. Тако да за овакву расу, ниједна другачија егзистенција није погодна.

Шопенхауер Парегра и палипомена

des ti vido ovde utopiju? utopija je ovo sto danas zivis, ako u ovom sopenhauerovom numes da se snadjes onda i treba da ti zivot bude jednolicno monoton ko u bredberijevom fiksnu

Ja bih se i u tom cirkusu snašao. Elem, prvo bih na najnezamislivije naćine nanosio bol, duševnu i fizičku, pojedinim likovima odavde. Moja mašta je neiscrpna, a dokaz tome je recimo... pun tanjir soli da se pojede, pa zalije sa litrom rakije. Sve pod pretnjom teškim hladnim oružjem a i vatrenim :)

Onda, kada bih to odradio hiljadu puta, krenuo na druge aktivnosti. Osvajati neosvojeno i obljubiti neobljubljeno :)

Igre bez granica, bato, i to sve nekažnjeno :)

Ja bih se i u tom cirkusu snašao. Elem, prvo bih na najnezamislivije naćine nanosio bol, duševnu i fizičku, pojedinim likovima odavde. Moja mašta je neiscrpna, a dokaz tome je recimo... pun tanjir soli da se pojede, pa zalije sa litrom rakije. Sve pod pretnjom teškim hladnim oružjem a i vatrenim :)
Onda, kada bih to odradio hiljadu puta, krenuo na druge aktivnosti. Osvajati neosvojeno i obljubiti neobljubljeno :)
Igre bez granica, bato, i to sve nekažnjeno :)

А само после извесног времена би тражио на коленима да све то престане и да те пребаце у пакао или било где другде .. баш као у овој епизоди Зоне Сумрака.

Prvo bi ujutro otišo da se obalegam da ne bih celi dan bio pod nepotrebnim opterećenjem.

Posle bih popijo dve čašice rakije , otišo da namirivam , dok čekam doručak.

Kad doručkujem išo bi da radim nešto u polju ili u radionici.

Posle ručka sa ukućanima, prilego bih da odremam ili odgledam neki film.
Možda na internet , da pogledam šta piskaraju razni nesrećnici i pokoji pametan čova
Prelistam vesti iz zemlje i sveta.

Posle podne bi otišo do kafane da odigram koju partiju tablića ili gangsterice i popričam sa drugarima.
Onda bi opet došo kući da namirim blago .

Večera - malko televizijskog programa - kad deca zaspu zabavim malko babu da mi ujutru opet bude vesela i........... na spavanje.

Bem ti, pa to manje više i radim svakog dana.........

Moj život je kolotečina...........:eek::sad2:

Idem oma da prodam sve i odlazim na južnu hemisferu.:think:
:mrgreen:

Ако не знаш шта би ти радио, још мање знаш шта би радио неко други.

А већ сам рекао шта би веровaтно већина људи радила да им неко да неповредљивост и одреши силе закона. То нијe похвално за људску врсту али тако је. Многе људе само страх од казне спречава да раде оно што им заповеда њихов егоизам, или зарад задовољства, рушити, палити и газити све око себе.

Ми немамо слободу воље над својим карактером и свако га открива у себи емпиријски, баш попут некога ко истражује..откривајући шта му се допада а шта не. Који мотиви делују на њега, а који не.. немајући никаву моћ да на то утиче.

Тако да свако од нас отркива у себи шта је он запараво и какав му је карактер. А оно што налази тамо јесте колосални егоизам који влада.

Наравно, постоји и она друга страна, као као мали зрак светлости у мраку егоизма и злобе. Осећања моралности и доброте, која нам дају наду да из пакла у кога смо доспели рођењем, а управо због таквог карактера који откривамо у себи, некада и нађемо излаз.

Back