Sta bi ste odgovorili vernici?

Ne. Gravitacija je na skali galaksija jača od širenja. Imaš dvije suprotstavljene sile. Gravitaciju koja privlači i tamnu energiju koja širi. Gravitacija je jača od tamne energije pa gravitacija dominira gdje god ima dovoljno mase.

Širenje se odvija u međugalaktičkom prostoru gdje nema mase pa nema ni gravitacije da kontrira širenju. Zato se tzv. kozmički horizont događaja Zemlje nikada ne može smanjiti ispod Mliječnog puta pod uslovom naravno da jačina širenja ostane konstantna. Unutar galaksija nema širenja.
Их, а како је настао тај међугалактички простор, била искључена гравитација на одређено вријеме? ;)

Их, а како је настао тај међугалактички простор, била искључена гравитација на одређено вријеме? ;)
Eh tu već ulazimo u teoriju velikog praska sa kojom se ne slažem. Tako da uzmi ovo dole napisano kao nešto što nije moje mišljenje.

Ali prema toj teoriji nakon velikog praska postojali su nasumični dijelovi svemira koji su imali više materije nego ostali i ti ultragusti dijelovi su počeli svojom gravitacijom da privlače ostalu materiju i tako su vremenom nastale galaksije a međugalaktički prostor su oni preostali dijelovi između koji nisu imali materije ili koji su svoju materiju izgubili gravitacionim privlačenjem od strane mladih galaksija davno u prošlosti.

Ne. Gravitacija je na skali galaksija jača od širenja. Imaš dvije suprotstavljene sile. Gravitaciju koja privlači i tamnu energiju koja širi. Gravitacija je jača od tamne energije pa gravitacija dominira gdje god ima dovoljno mase.

Širenje se odvija u međugalaktičkom prostoru gdje nema mase pa nema ni gravitacije da kontrira širenju. Zato se tzv. kozmički horizont događaja Zemlje nikada ne može smanjiti ispod Mliječnog puta pod uslovom naravno da jačina širenja ostane konstantna. Unutar galaksija nema širenja.

Univerzum bi se da reklo boluje od bulimije i anoreksije i to ide u ciklickim ponavljanjima.

Па зашто не кажеш, не можеш да превалиш преко уста да је то био један свештеник? :per:
Шта је са теоријом струна, шта би она требала доказати?
:hahaha:
Srce mi se slama. Bol u dusi neizmeran. Moj razum ne moze da prihvati.
Cenim da se salis.

Teorija struna. Nesretan naziv. To je samo jedna od hipoteza i nista vise. Ima svoje uspone i padove. Inace teorije nista ne dokazuju.
Teorije objasnjavaju a potkrepljene su dokazima. Kada hipoteza o strunama bude potkrepljena valjanim dokazima bice teorija.

Problem je golem i nije ni malo lako resavati ga. Ima promasaja. To je normalno. Mozda ce opet neki svestenik da da neku dobru ideju.

Настала у главама хелиоцентрика ... пуна им глава међупростора, без гравитације ка Светом Писму...

Сај-фајерски атеисти

Tesla rodjen kao Hrvat nije bio posebno pametan to su velike zablude ,bio je medij primatelj to je explicitno sam rekao.
Srbi od tog Hrvata danas rade boga sveznalicu to kod Srba takva idolpoklonstina nije isto nista novo.Tako su od Rastka Katolika ..
Po meni Djokovic bi recimo moga biti dobar znalac sila jer tenis je manipulacija tim silama

Cenim da se salis.

Teorija struna. Nesretan naziv. To je samo jedna od hipoteza i nista vise. Ima svoje uspone i padove. Inace teorije nista ne dokazuju.
Teorije objasnjavaju a potkrepljene su dokazima. Kada hipoteza o strunama bude potkrepljena valjanim dokazima bice teorija.

Problem je golem i nije ni malo lako resavati ga. Ima promasaja. To je normalno. Mozda ce opet neki svestenik da da neku dobru ideju.
Шалим се да је био свештеник или то што не можеш да превалиш преко уста? ;)
Како год било, та хипотеза о струнама је пласирана како би помирила теорију релативности и квантну физику те попунила мањкавости преовладавајуће парадигме о великом праску и ти то добро знаш само се правиш наиван.

Eh tu već ulazimo u teoriju velikog praska sa kojom se ne slažem. Tako da uzmi ovo dole napisano kao nešto što nije moje mišljenje.

Ali prema toj teoriji nakon velikog praska postojali su nasumični dijelovi svemira koji su imali više materije nego ostali i ti ultragusti dijelovi su počeli svojom gravitacijom da privlače ostalu materiju i tako su vremenom nastale galaksije a međugalaktički prostor su oni preostali dijelovi između koji nisu imali materije ili koji su svoju materiju izgubili gravitacionim privlačenjem od strane mladih galaksija davno u prošlosti.
Управо је у томе цака, да би се то одвијало на тај начин потребно би било да је физика тада радила другачије недо сада, а онда имамо проблем са инелектуалном гимнастиком и допингом.;)

Кажу 3,8цм годишње, али ево имаш @Ateista5 који би само да поставља питања, нека нам он одговори мало детаљније.
Масу тих НАСА-иних "најпрецизнијих опсервација" треба само .. једноставно занемарити... гатају и не знају. Не знају - па гатају. Ко су НАСА-ши (НАСА - не јеврј."Змија", и "Аполо(н)" је змија исто)...
НАСА.png

Ако се удаљавају галаксије једна од друге, логично би било да то раде и соларни системи, па тако и унутар њих самих, зар не?
pa i udaljavaju se, za mesec npr vec znamo
Yes, the Moon is moving away from Earth at a rate of about 1.49 to 3.78 centimeters per year:

Виш .. све постаје конфузно кад укључиш у то непостојећу силу - гравитацију...

šta je govorio Tesla o gravitaciji
njega cenim
Теслу није било срамота да за новине каже, чувено Теслино: "не знам". Ови данас.. све знају и о све се отимају. То је да Бог сачува какви су постали данас научници...

Cenim da se salis.

Јеретик, то си заборавио о њему рећи. Јеретици знају мање и од атеиста.

imate temu tamo tvoju o nauci, sta sad sirite tu vasu "nauku" kao neki virus po temama o veri, za vernike? jel sam vas malo drao kao musa jarca?
@Maki! izdvoj im ovu temu :thumbdown: , kada je vec nisi sklonio, pa da ih derem svaki dan, naizmenicno kao naizmenicna struja, malo jednog, pa malo drugog
Научна веровања Vs Наука
Е, може.. што се мене тиче. Извињавам се аутору. Исто друштво се скупило овде ко и тамо, па ... се мало заборавило...

Back