Sta bi Srbija dobila od proizvodnje litijuma?

@Frederick_ ponasaj se pristojno. Nije lepo i pristojno provocirati, vredjati ljude koji imaju drugacije misljenje ili se ne slazu sa tvojim misljenjem.

elementarna stvar kulture

cini mi se da je to i u pravilniku krstarice ?

@Nina
Nemoj više da me taguješ, nisam vam ja mama .ako smatraš da post nije u redu od bilo koga ti prijavi, moderatori ce da reaguju
a ti i frederik prekinite da se svadjate..da ne bih morala ja da intervenišem kod obojice ..hvala na razumevanju
Obrisala sam par postova i ne komentarišite treca lica koja nisu prisutna, kao onog Ostoju ..to nije dozvoljeno

GVexNQsWYAALwpg.jpg

Preliminarna procenjena prostorna pokrivenost projekta Jadar je između 2.031 i 2.431ha, pri čemu se očekuje da će 533 ha zemljišta biti uništeno tokom početne faze implementacije projekta. Od zemljišta koje se uništava, 203ha su šume, a 317ha oranice. Iskopavanje rude i ispumpavanje podzemnih voda ili curenje rezultiralo bi slijeganjem skoro 850ha zemljišta. Uspostavljanje deponija u neposrednom obalnom pojasu reka Jadar i Korenita, izuzetno bujičnih lokalnih vodotoka, stvorilo bi stalnu opasnost od kontaminacije nizvodnih delova, ugrožavajući vodosnabdevanje oko 2,5 miliona ljudi.
https://prviprvinaskali.com/clanci/...u-sredinu-u-zapadnoj-srbiji-naucni-rad-2.html

Pokusao sam da shvatim razmisljanje prosecnog ljubitelja predsednika i njegov stav o litijumu....:
Zapad zeli da kopa litijum u Srbiji, ali ujedno zele da skinu Vucica, jer ce onda doci na vlast oni koji ce litijum prodavati za manje pare. Zato finansiraju proteste cia i Rokfeler... Predsednik zeli da ga prodamo za sto vise novca i zato cemo postati najbogatija zemlja na Balkanu...Onaj nemac je rekao da on garantuje da ce sve biti po propisima, djubre nemacko, a nas dobri predsednik, jadan, naivan mu veruje na rec, tako je rekao, e kako je dobar, ako nesto krene po zlu ja cu mu reci, dobri nas predsednice znao sam da netrebate da verujete Svabi... Lopovi su to...Njima je bitno samo da nas iskoriste, da iskoriste nasa bogatstva koja nam je Bog podario....

Dakle, isprani mozgovi su toliko laki za upravljanje da su skloni da pomisle kako Solc zeli da se kopa litijum i kako Solc finansira proteste protiv kopanja litijuma... A da, pa oni veruju da Solc salje topla leta i nevreme...

Ima srpska izreka, kada nesto "nije ni za K***"

E pa to vazi za neke drzave....poput saudijske arabije....da nijesu tamo iskopali naftu jos bi zivjeli u kameno doba.....sad primjeni logiku za ovu temu

Kralj Saudi i njiegovih 50 sinova šeika i njihovi saradnici nisu ni blizu toliko korumpirani kao ova naša domaća komunjarska stoka koja je preko srpske krvi i uz podršku Sovjetskog saveza na silu preotela vlast 1945. godine.

A govorimo o istom vremenskom kontekstu. Saudi je bio dovoljno pametan da napravi saradnju sa Amerikom u kome i Saudijska Arabija i njen narod ima koristi pa su od pustinje napravili bogatu državu.

Imaš na svetu zemlje koje imaju sve prirodne resurse u izobilju, ali nemaju pameti da to iskoriste. A imaš i zemlje koje nemaju nikakve prirodne resurse ali imaju pameti dovoljno da od ničega naprave nešto.

Srbija i srpski narod neće dobiti ništa sa ovakvim umobolnim banditima na vlasti, razmaženom dečurlijom i unučićima komunjjara.

Back