autorska tema
U moru temao ko litijuma i projekta Jadar, nismo imali konkretno podatke sta bi to i koliko bi Srbija imala koristi od tog posla .
- Odma smo videli proteste koji su usmereni na nesto drugo - cilj protesta je zapravo rusenje vlasti, protivustavno rusenje izabrane politcke vlasti , ulicom i nasilnim metodama, blokadama
- Vlast koja je za biznis sa Litijumom nije ni u jednom momentu iznela ponude stranaca , i koliko bi Srbija imala zaradu od tog posla!
Ni reci o tome. Ostavlaj se to za kraj jel , kadse prvo dozvoli pa se pocne pa se vidi i onda kao i sve obicno ispadne da su prodali za tepsiju ribe.Da suse stranci masobvno omastili, a politicari dobili deo maslaca, potkupljivanjem kao sto obicno biva uvelikim biznisima u Srbiji.
Naravno da je najbitnije pre svega zdravlje , prirodna okolina na mestu gde bi se proizvodnja ili kopanej vrsilo . treba naopraviti debatu , u kojoj ce biti eminetni strucnjaci (hemicari ...) ponudjeni od pozicije i opozicije, koj ice javno debatovati sa argumentima jedni sa drugima i onda ce javno doci do zajednickog resenja.
vidite, veoma je bitno i nacin na koji bi se taj proces tj p orizvodnaj litijuma u srbiji izvodila! i to da bude prikazano u debati! u finskoj imamo primer gde je to potpuno bezbedno po okolinu
ako je resenje da je nacin koji su strancji predlozili drugaciji od onog u finskoj i rizican je po zdravlje i okolinu, odmah ga stopirati naravno. ne usmnjam da postoje beybedni nacini za dobijanje litijuma ali ono u sta sumnjam su politicari. bez obzira pozicija ili opozicija. stoga molim lepo, dajte da se prezentuje ceo njihov poduhvat koji predlazu (stranci) , da vidimo u debati strucnjaka dal je to drugacije od finske i dal je to stetno po srbiju.
e potome ja sumnjam. jer nasi politicari bez obzira pozicija ili opozicija su laki na lovu , manje vise jel, i sumnjam da ce njihovim potkupljivanjem od strane stranaca da se mozda izabere nacin prozivodnje litijuma koji ce biti manje bezbedan od onog i finskoj!
jer das e ne lazemo mi smo zapadu stoka, da stoka braco srbi. znamo dobro kakvo msiljenjeo nama imaju nasi dusmani svaba englez i amer.
Dakle , ako se konacno na sunce stavi sav projekat, sa tacno predlozenim nacinom proizvodnej litijuma, sa lovom tj koriscu koju bi imala srbija, onda se mzoe debatovati uz prisustvu eminetnih strucnjaka.
ako nije bezbedno kao u finskoj ja mislim da ne treba ni da krecemo u taj posao! a sve mi govori da svakako svaba englez ili amer ne posmatraju finca i srbina isto id ace tu biti izabrana jeftinija metoda koja moze ugroziti nasu bezbednost po zdravlje i okolinu.
u tom grmu lezi zec!
Dakle politicari manite se svogi nteresa, pozicija koja zuri da ovaj projekat predstavi iskljucivo samo kao istorijsku sansu srbije (ni jednom predstavljajuci sta je zapravo TA SANSA kolika je ta korist i u cemu??? ) i opozicija koja samo gleda u ovome priliku da se srusi vlast....da bi sutra oni uzimali kajmak...
narode pamet u glavu, i insistiranje na tome da nam se citav projekat oko litijuam predstavi crno na belo, nacin proizvodnje (da li je bezbedan kao i u finskoj) , korist tj LOVA od toga koju bi srbija imala a ne da bude za tepsiju ribe!