Sta bi Srbija dobila od proizvodnje litijuma?

tvoj prvi post na temi je jedini koji se drzi teme koliko toliko konkretno

dakle, mi bi imali neku sicu ili sigurno mnooooogo puta manju korist nego finska ? ok bitno je i to kolko finska daje litijuma a kolko mi, pa onda urpostimo da vidimo kolko po gramazi placaju u finskoj a kolko bi ovde!

sve i da bude bezbedan projekat ja sumnjam da bi to islo za tepsiju ribe nemcima!

jer je nemac nama dusmanin i gleda nas kao stoku da se ne lazemo
Finska ce imati daleko vise koristi jer taj projekat će dobiti vecinom domaće firme .. Oni su uložili 54 milijarde ako se dobro sećam u razvoj i istraživanja kako bi zaokruzili ceo proces ...pre bilo čega

Finska ce imati daleko vise koristi jer taj projekat će dobiti vecinom domaće firme .. Oni su uložili 54 milijarde ako se dobro sećam u razvoj i istraživanja kako bi zaokruzili ceo proces ...pre bilo čega
tako BRATE MILI

to treba narodu, informacije. e sad to tvoje lepo na tv javno uz prisustvo pozicije i opozicije. da vidimo jel to tako kako pricas...

i da vidimo sta je sve to i koliko ulozila finska, kolko njenih kompanija ucestvuje , a kolko ce ovde srbija na krjau da ima koristi...

il ice korist debelu uzmu politicari a mi kao drzava nista skoro!

e pa j.ebes onda takav posao koji nam donosi ovoliko prepirki...

Znaci cela famalija ti je u drzavnim preduzecima, ne bi ovako grizao da nije.
obrazovani su cerka magistar ili master po novome (akademske studije zavrisla sa prosekom 9.50 na pmf, master sa 10) , sin krece fakultetom ...

cerka kao naucnik ima ponude i preko, ne zeli da ide.
nisu kao ti prinudjeni da se prodaju strancima da botoguziraju za njih a ni za vucica. a nisu ni ne srbi kao pOula , koja je samim tim daleko od brige za nasu srbiju i naravno da su joj englezi i ameri mili ko rod rodjeni.

moja tema je izuzetno dobra i realna.

napomenuo sam cak i da je bezbedno , dajde da vidimo kolku cemo mi kintu dobiti!

dobicemo kitu moj druskane cini mi se. kao i uvjek a omastice se naravno politicari. prica oko litijuma je odavno, nije od 2012 samo se cutalo.

Mozda su povukli na majku, na oca tesko.

Mada sto puta si lagao, tako da...
nisam ja nikad lagao, to ti cinis .

kod mene je sve transparentno. i dokazano. ti si botoguz ko i pOula i alter.

ja trayim argumente. ti ih narvano nemas osim rekla kazala...

daj covece da vidimo ako je kojim slucajem moguce beybedan nacin kopanja i tog posla , da li oni nude to ?
ako ndue bezbedno zaista daj da vidimo korist koju cemo dobiti ?

ako je tepsija ribe a verujem da jeste! onda to nogom i ne budimo ovce da nam politicari uvek se debelo omaste i nasu srbiju uvek iskoriste!

e to je poenta

tako BRATE MILI

to treba narodu, informacije. e sad to tvoje lepo na tv javno uz prisustvo pozicije i opozicije. da vidimo jel to tako kako pricas...

i da vidimo sta je sve to i koliko ulozila finska, kolko njenih kompanija ucestvuje , a kolko ce ovde srbija na krjau da ima koristi...

il ice korist debelu uzmu politicari a mi kao drzava nista skoro!

e pa j.ebes onda takav posao koji nam donosi ovoliko prepirki...
Čitaj..prvo su kupili deo firme tj postali većinski vlasnici pa onda dalje .

https://www.mineralsgroup.fi/topica...hium-mine-and-hydroxide-refinery-project.html

Копање није проблем

Обрада је проблем

Рио Тинто никада није обрађивао руду литијума

Теорија је једно, извођење је друго
yna i budala d a je obrada problem.

ajde da vidimo projekat koji nude, da vidimo nacin obrade koji nude!

ako je riyican noga u dupe!

ako nije rizican ok, ali prvo da vidimo kolko love drzava dobija ik oliki je interes???

ako je sicusan zanemarljiv, onda isto mrs!

jer ce tako po ko zna koji put debelo da se omaste stranci i korumpirani politicari!

pa jel lose ovo sto ja govorim ebo te led?????'

Копање литијума, на таквој локацији као што је у Србији, је самоубиство. Видели смо већ да су само са својим тестовима и бушотинама затровали већ једно језерце горе, а да замислимо тек како би било да се копа озбиљно. Србији већ фали вода, многи бунари и извори пресушују, и играти се са воденом жилом од које зависи добар део Србије је самоубиство.

Србија би просперирала од тог литијума као и било која друга држава трећег реда. Која је од тих држава постала богата и успешна, и којој животна средина није угрожена? Државе у ЕУ не можемо да поредимо јер оне имају законе и институције које се поштују, док у Србији не постоји ни једна институција да није урушена и да ради свој посао како треба, што није ни чудно када су најгори, најнестручнији и најнеспособнији на свим позицијама. Ја нисам видео да и у једној другој земљи власник печењаре је задужен за електро снабдевање целе земље, или да је министар војске неко ко није служио војску, или да је шеф БИА неко ко је дрогирани неспособњаковић.

Србија није уређена земља, нити ће то бити, јер криминални и страни елемент води земљу од пада Милошевића па на даље. Вучко је земљу задужио до грла, предао КиМ шиптарима у руке и зајебао онај народ доле, а при томе продаје све што може странцима. Шта су Срби добили за 10 година власти? Апсолутно ништа. Пар путева, неколико фабрика каблова и гума, то јест најпрљавију индустрију, и при томе поклањање истог оног новца за који се задужио странцима, путем субвенција, док је стратешки српски сељак био уништаван. Неко циничан би рекао да су једно и друго повезани, јер просто је невероватно да убијеш своју привреду и пољопривреду тек онако, и да увозиш продукте по смешним ценама са којима домаћи произвођачи не могу да се такмиче. Мада то је стратешки, да би било лакше продати причу страних инвестиција и то чувено златно тоба које је дошло за СНС и њихове подгузне муве, можда. Додуше пола СНС поставке су они чувени "жути" којима испирају мозак народу, и плаше неким Ђиласом који исто тако ради за власт као плаћена опозиција. Он ће да буде цуко да плаши овчице, док их прави вук једе.

Та прича да су протести за рушење власти је смешна, камо среће да је истинита, али није. Да су хтели да га сруше, срушили би га, али ко би да га руши када он ради за стране интересе? Још им је користан, дакле та цела прича је глупост, исто као са оним чувеним атентатима који се планирају и бла бла бла. Сигурно.

Ко жели да види како би ишло то са литијумом, нек оде до Бора мало, и проведе неко време. Доле људи умиру ко муве од рака и разних болести, и ником ништа. Раде странци шта хоће.

Зелени рудници не постоје, поготово не за литијум, и поготово не за литијум који има Србија. Треба сумпорна киселина, требају сигурне железнице, треба сто неких ствари, а једино што знамо је да ће бити рађен фушерај. Колико је новца дато за нову Железничку, и ено, прокишњава, а зграде око Београда на води су жесток фушерај.

Дакле ја не знам ко нормалан би желео да се игра са литијуом, када Србија и власт не могу најосновније ствари да доведу у ред, камоли нешто озбиљно.

yna i budala d a je obrada problem.

ajde da vidimo projekat koji nude, da vidimo nacin obrade koji nude!

ako je riyican noga u dupe!

ako nije rizican ok, ali prvo da vidimo kolko love drzava dobija ik oliki je interes???

ako je sicusan zanemarljiv, onda isto mrs!

jer ce tako po ko zna koji put debelo da se omaste stranci i korumpirani politicari!

pa jel lose ovo sto ja govorim ebo te led?????'

Ја ти рекох колико на твојим прошлим темама.

Што не читаш, већ се блесавиш?

Копање литијума, на таквој локацији као што је у Србији, је самоубиство. Видели смо већ да су само са својим тестовима и бушотинама затровали већ једно језерце горе, а да замислимо тек како би било да се копа озбиљно. Србији већ фали вода, многи бунари и извори пресушују, и играти се са воденом жилом од које зависи добар део Србије је самоубиство.

Србија би просперирала од тог литијума као и било која друга држава трећег реда. Која је од тих држава постала богата и успешна, и којој животна средина није угрожена? Државе у ЕУ не можемо да поредимо јер оне имају законе и институције које се поштују, док у Србији не постоји ни једна институција да није урушена и да ради свој посао како треба, што није ни чудно када су најгори, најнестручнији и најнеспособнији на свим позицијама. Ја нисам видео да и у једној другој земљи власник печењаре је задужен за електро снабдевање целе земље, или да је министар војске неко ко није служио војску, или да је шеф БИА неко ко је дрогирани неспособњаковић.

Србија није уређена земља, нити ће то бити, јер криминални и страни елемент води земљу од пада Милошевића па на даље. Вучко је земљу задужио до грла, предао КиМ шиптарима у руке и зајебао онај народ доле, а при томе продаје све што може странцима. Шта су Срби добили за 10 година власти? Апсолутно ништа. Пар путева, неколико фабрика каблова и гума, то јест најпрљавију индустрију, и при томе поклањање истог оног новца за који се задужио странцима, путем субвенција, док је стратешки српски сељак био уништаван. Неко циничан би рекао да су једно и друго повезани, јер просто је невероватно да убијеш своју привреду и пољопривреду тек онако, и да увозиш продукте по смешним ценама са којима домаћи произвођачи не могу да се такмиче. Мада то је стратешки, да би било лакше продати причу страних инвестиција и то чувено златно тоба које је дошло за СНС и њихове подгузне муве, можда. Додуше пола СНС поставке су они чувени "жути" којима испирају мозак народу, и плаше неким Ђиласом који исто тако ради за власт као плаћена опозиција. Он ће да буде цуко да плаши овчице, док их прави вук једе.

Та прича да су протести за рушење власти је смешна, камо среће да је истинита, али није. Да су хтели да га сруше, срушили би га, али ко би да га руши када он ради за стране интересе? Још им је користан, дакле та цела прича је глупост, исто као са оним чувеним атентатима који се планирају и бла бла бла. Сигурно.

Ко жели да види како би ишло то са литијумом, нек оде до Бора мало, и проведе неко време. Доле људи умиру ко муве од рака и разних болести, и ником ништа. Раде странци шта хоће.

Зелени рудници не постоје, поготово не за литијум, и поготово не за литијум који има Србија. Треба сумпорна киселина, требају сигурне железнице, треба сто неких ствари, а једино што знамо је да ће бити рађен фушерај. Колико је новца дато за нову Железничку, и ено, прокишњава, а зграде око Београда на води су жесток фушерај.

Дакле ја не знам ко нормалан би желео да се игра са литијуом, када Србија и власт не могу најосновније ствари да доведу у ред, камоли нешто озбиљно.
+

Превелик ризик

Одакле наплатити евентуалну штету

Мала зарада

sve je meni to jasno.

ne pravi se pametniji, tvoji kompleksi me ne zanimaju

dajm oda vidimo nacin proizvodnje! ne tako sto ce nam iskomleksirnai nesko reci naicn proiyvodnje vec da vidimo ugovore sa stranim investitorima i njihove predloge, sve crno na belo!

pa da usporedimo dal je to mnogo stetnije i ni blizu bezbedno kao u finskoj. lepo tema govori, nesko tvoji kompleksi i tvoje misljenej me ne zanima. misljenje strucnjaka u debati , koje su ponudlili poyicija i opoyicija je sasvim nesto drugo.

i bolje zabij nos oko mosta u sremskoj mitrovici i gledaj sta ces sa tim, jer vam mi necemo dolayiti da vam to resavamo.

a nas pusti davidimo sta nam je raditi sa litijumom i da vidimo zapravo taj biznis plan i ponudu i sta i kako ce da iskopavaju i kolko love bre!

Kosovskoj valjda, a ne sremskoj.

to ti pricas o boru a onda se pojave drugi sa drugacijom pricom.

dajmo mi da vidimo konkretno projekat oko litijuma!

dakle, naciin OBRADE! ali napismeno od investitora a ne ono sto nam ti i slicni kazete!

PA CEMO DONOSITI ZAKLJUCKE!

tvoje rekla kazala bez dokumentovanih argumenata nas ne zanima

mislis promenuo si nik kao gace o cas posla pa si sad manje providan...

dakle, naciin OBRADE! ali napismeno od investitora a ne ono sto nam ti i slicni kazete!

Portugalski premijer je dao ostavku, a neki ministri su uhapšeni jer su muljali sa dozvolama oko litija. Nijemci imaju litija tri puta više od Srbije pa im ne pada na pamet da kopaju. Najsiromašnije zemlje na svijetu su zemlje sa najvećim nalazištima zlata i dijamanata.

Па тражи од Рио Тинта да ти обећа куле и градове, и знамо већ проверено како раде странци овде. Када се покрене операција, онда готово, може да се цвили до сутра.

Ти си ме са неким побркао.

Portugalski premijer je dao ostavku, a neki ministri su uhapšeni jer su muljali sa dozvolama oko litija. Nijemci imaju litija tri puta više od Srbije pa im ne pada na pamet da kopaju. Najsiromašnije zemlje na svijetu su zemlje sa najvećim nalazištima zlata i dijamanata.
manimo se prica ne interesuje me tvoje mlataranje kao ni tebe moje

dajmo da vidimo PROJEKAT

NACIN OBRADE! i KOJA JE CENA TJ KORIST!!!!!

4 stranice od teme a jos niko da objavi projekat ?

jel imate projekat svabova?

jel se vidi negde NACIN OBRADE ????

jel se vidi negde kolko cemo se ovajditi kao drzava ????

ne vidi se jos

pa gde zurite onda histericno

pre kopanja morace prvo projekat!

na sunce!

pa ako nam se ne svidi mrs noga u guicu!

nece se politicari vise omastiti na ustrb dryave i gradjana siromasnih.

cemu hsiterija unapred ? ocito ste botoguzi koje soroseva fondacija gura.... ne briga vas litijum no vlast...

Back