Sta bi Srbija dobila od proizvodnje litijuma?

kapetanmark

Legenda
Poruka
57.891
autorska tema

U moru temao ko litijuma i projekta Jadar, nismo imali konkretno podatke sta bi to i koliko bi Srbija imala koristi od tog posla .

- Odma smo videli proteste koji su usmereni na nesto drugo - cilj protesta je zapravo rusenje vlasti, protivustavno rusenje izabrane politcke vlasti , ulicom i nasilnim metodama, blokadama

- Vlast koja je za biznis sa Litijumom nije ni u jednom momentu iznela ponude stranaca , i koliko bi Srbija imala zaradu od tog posla!
Ni reci o tome. Ostavlaj se to za kraj jel , kadse prvo dozvoli pa se pocne pa se vidi i onda kao i sve obicno ispadne da su prodali za tepsiju ribe.Da suse stranci masobvno omastili, a politicari dobili deo maslaca, potkupljivanjem kao sto obicno biva uvelikim biznisima u Srbiji.

Naravno da je najbitnije pre svega zdravlje , prirodna okolina na mestu gde bi se proizvodnja ili kopanej vrsilo . treba naopraviti debatu , u kojoj ce biti eminetni strucnjaci (hemicari ...) ponudjeni od pozicije i opozicije, koj ice javno debatovati sa argumentima jedni sa drugima i onda ce javno doci do zajednickog resenja.

vidite, veoma je bitno i nacin na koji bi se taj proces tj p orizvodnaj litijuma u srbiji izvodila! i to da bude prikazano u debati! u finskoj imamo primer gde je to potpuno bezbedno po okolinu

ako je resenje da je nacin koji su strancji predlozili drugaciji od onog u finskoj i rizican je po zdravlje i okolinu, odmah ga stopirati naravno. ne usmnjam da postoje beybedni nacini za dobijanje litijuma ali ono u sta sumnjam su politicari. bez obzira pozicija ili opozicija. stoga molim lepo, dajte da se prezentuje ceo njihov poduhvat koji predlazu (stranci) , da vidimo u debati strucnjaka dal je to drugacije od finske i dal je to stetno po srbiju.

e potome ja sumnjam. jer nasi politicari bez obzira pozicija ili opozicija su laki na lovu , manje vise jel, i sumnjam da ce njihovim potkupljivanjem od strane stranaca da se mozda izabere nacin prozivodnje litijuma koji ce biti manje bezbedan od onog i finskoj!

jer das e ne lazemo mi smo zapadu stoka, da stoka braco srbi. znamo dobro kakvo msiljenjeo nama imaju nasi dusmani svaba englez i amer.

Dakle , ako se konacno na sunce stavi sav projekat, sa tacno predlozenim nacinom proizvodnej litijuma, sa lovom tj koriscu koju bi imala srbija, onda se mzoe debatovati uz prisustvu eminetnih strucnjaka.

ako nije bezbedno kao u finskoj ja mislim da ne treba ni da krecemo u taj posao! a sve mi govori da svakako svaba englez ili amer ne posmatraju finca i srbina isto id ace tu biti izabrana jeftinija metoda koja moze ugroziti nasu bezbednost po zdravlje i okolinu.

u tom grmu lezi zec!

Dakle politicari manite se svogi nteresa, pozicija koja zuri da ovaj projekat predstavi iskljucivo samo kao istorijsku sansu srbije (ni jednom predstavljajuci sta je zapravo TA SANSA kolika je ta korist i u cemu??? ) i opozicija koja samo gleda u ovome priliku da se srusi vlast....da bi sutra oni uzimali kajmak...

narode pamet u glavu, i insistiranje na tome da nam se citav projekat oko litijuam predstavi crno na belo, nacin proizvodnje (da li je bezbedan kao i u finskoj) , korist tj LOVA od toga koju bi srbija imala a ne da bude za tepsiju ribe!

Sta nas boli dupe za prodane duse...
Sta ti mislis mi imamo vremena da citamo 1000x napisane tekstove koje moraju da napisu prodane duse...

Jednostavna je stvar..

Predsednik krsi svoje zadatke na funkciji na kojoj je...
Drugo , dao je rec kao predsednik drzave i pogazio je 2 meseca posle toga....to vise nije predsednik drzave koga treba drzati na tom mestu...

Tacka...

autorska tema

U moru temao ko litijuma i projekta Jadar, nismo imali konkretno podatke sta bi to i koliko bi Srbija imala koristi od tog posla .

- Odma smo videli proteste koji su usmereni na nesto drugo - cilj protesta je zapravo rusenje vlasti, protivustavno rusenje izabrane politcke vlasti , ulicom i nasilnim metodama, blokadama

- Vlast koja je za biznis sa Litijumom nije ni u jednom momentu iznela ponude stranaca , i koliko bi Srbija imala zaradu od tog posla!
Ni reci o tome. Ostavlaj se to za kraj jel , kadse prvo dozvoli pa se pocne pa se vidi i onda kao i sve obicno ispadne da su prodali za tepsiju ribe.Da suse stranci masobvno omastili, a politicari dobili deo maslaca, potkupljivanjem kao sto obicno biva uvelikim biznisima u Srbiji.

Naravno da je najbitnije pre svega zdravlje , prirodna okolina na mestu gde bi se proizvodnja ili kopanej vrsilo . treba naopraviti debatu , u kojoj ce biti eminetni strucnjaci (hemicari ...) ponudjeni od pozicije i opozicije, koj ice javno debatovati sa argumentima jedni sa drugima i onda ce javno doci do zajednickog resenja.

vidite, veoma je bitno i nacin na koji bi se taj proces tj p orizvodnaj litijuma u srbiji izvodila! i to da bude prikazano u debati! u finskoj imamo primer gde je to potpuno bezbedno po okolinu

ako je resenje da je nacin koji su strancji predlozili drugaciji od onog u finskoj i rizican je po zdravlje i okolinu, odmah ga stopirati naravno. ne usmnjam da postoje beybedni nacini za dobijanje litijuma ali ono u sta sumnjam su politicari. bez obzira pozicija ili opozicija. stoga molim lepo, dajte da se prezentuje ceo njihov poduhvat koji predlazu (stranci) , da vidimo u debati strucnjaka dal je to drugacije od finske i dal je to stetno po srbiju.

e potome ja sumnjam. jer nasi politicari bez obzira pozicija ili opozicija su laki na lovu , manje vise jel, i sumnjam da ce njihovim potkupljivanjem od strane stranaca da se mozda izabere nacin prozivodnje litijuma koji ce biti manje bezbedan od onog i finskoj!

jer das e ne lazemo mi smo zapadu stoka, da stoka braco srbi. znamo dobro kakvo msiljenjeo nama imaju nasi dusmani svaba englez i amer.

Dakle , ako se konacno na sunce stavi sav projekat, sa tacno predlozenim nacinom proizvodnej litijuma, sa lovom tj koriscu koju bi imala srbija, onda se mzoe debatovati uz prisustvu eminetnih strucnjaka.

ako nije bezbedno kao u finskoj ja mislim da ne treba ni da krecemo u taj posao! a sve mi govori da svakako svaba englez ili amer ne posmatraju finca i srbina isto id ace tu biti izabrana jeftinija metoda koja moze ugroziti nasu bezbednost po zdravlje i okolinu.

u tom grmu lezi zec!

Dakle politicari manite se svogi nteresa, pozicija koja zuri da ovaj projekat predstavi iskljucivo samo kao istorijsku sansu srbije (ni jednom predstavljajuci sta je zapravo TA SANSA kolika je ta korist i u cemu??? ) i opozicija koja samo gleda u ovome priliku da se srusi vlast....da bi sutra oni uzimali kajmak...

narode pamet u glavu, i insistiranje na tome da nam se citav projekat oko litijuam predstavi crno na belo, nacin proizvodnje (da li je bezbedan kao i u finskoj) , korist tj LOVA od toga koju bi srbija imala a ne da bude za tepsiju ribe!
Kako možeš posle svih silnih informacija da isto upoređuješ bezbednost proizvodnje litijuma u Finskoj i u Srbiji?
Kod nas je kriptonit jedinstven sastav rude koji se može samo jako agesivnim metodama razdvojiti.Aj sad prvo nauči nešto pa otvaraj ovakvu temu.

Sta nas boli dupe za prodane duse...
Sta ti mislis mi imamo vremena da citamo 1000x napisane tekstove koje moraju da napisu prodane duse...

Jednostavna je stvar..

Predsednik krsi svoje zadatke na funkciji na kojoj je...
Drugo , dao je rec kao predsednik drzave i pogazio je 2 meseca posle toga....to vise nije predsednik drzave koga treba drzati na tom mestu...

Tacka...
vazi.
za tvoje misljenje (koje smo imali toliko puta prilike videti ), boli nas kurko. aj zdravo

Kako možeš posle svih silnih informacija da isto upoređuješ bezbednost proizvodnje litijuma u Finskoj i u Srbiji?
Kod nas je kriptonit jedinstven sastav rude koji se može samo jako agesivnim metodama razdvojiti.Aj sad prvo nauči nešto pa otvaraj ovakvu temu.
sve je meni to jasno.

ne pravi se pametniji, tvoji kompleksi me ne zanimaju

dajm oda vidimo nacin proizvodnje! ne tako sto ce nam iskomleksirnai nesko reci naicn proiyvodnje vec da vidimo ugovore sa stranim investitorima i njihove predloge, sve crno na belo!

pa da usporedimo dal je to mnogo stetnije i ni blizu bezbedno kao u finskoj. lepo tema govori, nesko tvoji kompleksi i tvoje misljenej me ne zanima. misljenje strucnjaka u debati , koje su ponudlili poyicija i opoyicija je sasvim nesto drugo.

i bolje zabij nos oko mosta u sremskoj mitrovici i gledaj sta ces sa tim, jer vam mi necemo dolayiti da vam to resavamo.

a nas pusti davidimo sta nam je raditi sa litijumom i da vidimo zapravo taj biznis plan i ponudu i sta i kako ce da iskopavaju i kolko love bre!

BLOKADE PUTEVA = PREVARA GLASAČA
Ko je ovaj što piše rušenje vlasti, kada je dovoljno da se litijum i Rio Tinto zabrane kao što je bilo pre izbora, i da protesti stanu ?
Nema nikakvih dogovora ni stručnih seminara, mora da se zabrani litijum i Rio Tinto kao pre izbora, jer Vučić nije pomenuo litijum pre izbora i prevario je glasače !
Vučić je prevario glasače i nema legitimitet, i sada je sve dozvoljeno.
Protesti na koje se ide danju, a noću preko njiva Partizani i Četnici blokade pruga i puteva. Setite se onih lopova što su krali kablove, a vozovi bez struje ne mogu da idu, ko može noću da spreči ako se pojavi neki nezadovoljni Partizan ili Četnik, a ima 6 milona nezadovoljnih i prevarenih na izborima.

FB_IMG_1723755486721.jpg1130025_bozidar-m.struja-poginuo-kablovi-kradja-pruga_share.jpgMV5BYzhiYTg3ZjItOTNhNi00MzM0LWI5ZWUtZDUxZGFiZjYwYWM4XkEyXkFqcGdeQXVyNzI3NzE5MDk@._V1_.jpg308771_ravna-gora-vuk-draskovic-draza-mihajlovic-cetnici_share.jpgfjh.jpg

autorska tema

u tom grmu lezi zec!

pre svega otporan imunitet kroz jedno 30tak godina na razne bolesti
vidis sade su nas bombardovali uranijumom osiromasenim tako da smo mi sada otpori na ova obogaceni uraninum

On je undercover sendvicar, jede sendvic ispod kaputa.
Botovi su sada zbunjeni. Dosad su na tu floskulu o "stranim plaćenicima i domaćim izdajnicima" lepili deo o "zapadnim agenturama, Soroševcima...", a sad posto zapad gura tu priču oko litujuma nisu sigurni vise koga da nam metnu kao poslodavce. Kineze, Svazilend, Kubu..? :think:

protivustavno rusenje izabrane politcke vlasti , ulicom i nasilnim metodama, blokadama
Ovo je inače vrhunac. Znači, vlast koja je khmm, khmm...recimo, "legalno" izabrana dalje sme da radi šta hoće bez posledica? Može da potruje, uništi, zagadi...bez da iko digne glas jer, jelte, legalno smo izabrani.
Obaveza jednog naroda je ne samo da takvu vlast sruši na bilo koji način već i da joj sudi i presudi nakon toga.

Jer, da se ne lazemo, 100 puta veca smo stoka lokalnoj bandi politicara, krimosa i pandura koja vlada ovim drustvom.

Autokratska vlast je rak rana ovog drustva, i ti banditi koji vladaju nad ovim narodom.

U kontekstu toga treba obradjivati svako konkretno pitanje, pa i ovo sa litijumom.

Znaci, politicari, mafijasi i panduri koji vladaju diktatorski svakim gradom u Srbiji, najveci su dusmani gradjana Srbije.

Vase spinove o zlom zapadu kao najvecem neprijatelju gradjana Srbije- to pricajte vasoj prababi, ne prolazi vam foliranje.

Ne smes sam bez drugara?

Btw, toliki staz i toliko poruka, a nisi VIP clan? Ccccc
a sta si ti uradio ?
kao i obicno postavio desetak sendvica... jer ako se s tobom ne slazemo odma smo sendvicari... zaebi to , ko te ebe da prostis stim

a agrumenti ? jel uopste nesto znas o tom projektu konkretno ? sve ono sto je u temi navedeno.
dal ce se raditi kao i funskoj ?

ako hoce (jedini nacin da prihvatimo jel , jer nebezbedna prica ne dolazi u obzir) kolko ce mi profitirati i kakvu korist cemo imati, da li priblizno kao finci, naravn ozavisi i kolko ga ima al jbg da bi uprosti od da me razumes daj nam ebeni gram litijuma kolko ces nam platiti pa da vidimo dal si u besecenje nama ponudio naspram finaca jel ...

meni se cini da se to ne pominje. sve da i proizvode maskimalno bezbedno kao u finskoj cini mi se da ce ovde to biti za tepisju ribe ! i da ce se debelo ovajditi politicari kao i uvjek bez obzira koja vlast...

e to je i te kako bitno a to niko ne pominje od vlasti...

znas kad su norvezani pronasli naftu bili su treci cetvrti po siromastvu u evropi ... a onda su napravili plan za narednih 30 godina pa jos 30 pa jos i tako dan danas...

a kod nas da se nadje recim otakvo cudo ko nafta , odma bi bilo prodano sve istog trena! za tepsiju ribe uz ogromnu korist politicara. kakav crni plan nacionalni na 30 godina!

e o tome ja pricam, dajte nam bre konkretne podatke sta i kako...

Back