Šta bi se desilo ukoliko bi sada Milorad Dodik proglasio nezavisnost Republike Srpske

Mehmedalija Nemanja

Ističe se
Poruka
2.829
Pratim ova dešavanja u vezi sa referendumom u Škotskoj i onako mi se nameće pitanje, šta kada bi sada Milorad Dodik ostvario ono što govori već nekih 8 ili 9 godina i proglasio nezavisnost Republike Srpske?Kako bi dalje slijedili događaji?Ko bi ga podržao, priznao,ko ne bi i kako bi sve to izgledalo nakon tog eventualnog čina?!Ima li ko pametan odgovor?!

Не знам, имам осећај да би нажалост одмах читао у Тајмсу или слушао на Би-Би-Си-ју или читао у Дојче веле како Срби опет "геноцидирају" ( :cepanje: ) босанске муслимане и како под хитно мора НАТО да реагује и организује акцију, рецимо, хмм како то назвати, углавном воле слободу да убаце у име операције, анђеле и то. Имамо Deliberate Force, имамо Dеаdeye, имамо Merciful Angel (Allied Force) пихх могло би сад нешто типа "Operation Mujahideen Freedom" или тако нешто?

Pratim ova dešavanja u vezi sa referendumom u Škotskoj i onako mi se nameće pitanje, šta kada bi sada Milorad Dodik ostvario ono što govori već nekih 8 ili 9 godina i proglasio nezavisnost Republike Srpske?Kako bi dalje slijedili događaji?Ko bi ga podržao, priznao,ko ne bi i kako bi sve to izgledalo nakon tog eventualnog čina?!Ima li ko pametan odgovor?!

A šta ti misliš da bi se desilo?

Неће сад, али ће кад дође време.

Иза себе има најважније заштитнике, Русе и Јевреје.

Tačno tako.
I ako bude trebalo.Ima da Jevreje naselimo u Republiku Srpsku ali nikad.I baš nikad.Muslimani neće imati pristup našoj zemlji.Nikad.A možda ni tad.
BiH neće postojati po bilo koju cenu.To se jednostavno nikad neće desiti.
Zašto?
BiH je uvreda za Srbe.
Postojanje bilo kakve BiH je sramota koja ako treba spraće se i sopstvenom krvlju.BiH je strano telo koje ćemo zajedno sa gnojem i svojom krvlju istisnuti iz svog tela.
BiH je prljavština na srpskom telu.
Mi smo Srbi.Ceo vek radimo samo na jednom cilju.Mi necemo stati.Vreme neka prolazi generacije su nebitne.Mi smo Srbi.Pravoslavni narod.Sve ostalo što je otpalo od nas je i bilo nedostojno da se našim imenom zove.
Kakva BiH,crna.
Evropa je hrišćanski kontinent.Balkan je pravoslavan.Tu odstupanja nema.Vreme je nebitno.

Nista, samo bi sfor usao u onu zgradu u BL i ispraznio je, postavio "svoje" Srbe i resio situaciju.

Samo budala moze da misli da ce RS dobiti nezavisnost bez saglasnosti zapada.

Ma ajde?!
A mi bi to tako fino gledali i rekli pa dobro šta je tu je.
hahahaha...
Pa hajde nek postave da vidiš šta će biti.
Ajde nek postave.Baš bi bilo veselo.

Polako ljudi čemu žurba,pogledajte Škote oni će pobediti u svakom slučaju.

mislim da bi u srpskoj bio daleko drugaciji rezultat. vrlo malo srba bi se izjasnilo da ostanu u fantomskoj drzavi.

- - - - - - - - - -

a time bi dobili kompenzaciju za kosovo koje je de fakto priznato. vucic daje kosmetu stolicu u un, sa druge strane dodik proglasava nezavisnost. haos.

pa ne bi mogao sfor tek tako da udje, isprazni, postavi. ipak je putinu u interesu.

Ti i Darth se bas lozite na Putina i daleku Rusiju, a kao da ne znate ko ima ekipu na terenu.
Balkanske drzave su okupirane kolonije i oni se tu nista ne pitaju.
Kako kazu cike u Washingtonu tako ce da bude na mnogim mestima u Svetu ukljucujuci Balkan.
Konfrontacija vodi u sigurnu propast.

Ne znam da li znas ali pre par godina bio je pokusaj referenduma doduse ne o nezavisnosti vec po pitanju nelegalnog ,neustavnog silom nametnutog suda i tuzilastva na nivou BIH..apsolutno se nista nije dogodilo kad su u pitanju muslimani,nikakve reakcije ali zato su ovi sa zapada digli galamu i poceli da prijete,i u jednom trenutku ona rugoba Ketrin Eston je dosla u Banjaluku i onda je Dodik popustio i odustao od najavljenog referenduma

u isto vreme su i Hrvati bili zakazali ponovno ozivljavanje Hrvatskog narodnog sabora od koga se ocekivalo da krene sa novom samoupravom io obnavljanjem HR HB ,sabor je osnovan i sada djeluje ali nije bilo radiklanih odluka.....mislim da je sve to bilo testiranje i da je Dodik ovaj referendum sihnorizirao sa Hrvatima i Covicem

Sto se tice BIH i muslimana apsolutno se nebi nista desilo da Srpska krene u nezavisnost,ali bilo bi problema sa zapadom ,zapad to nece prihvatiti

Ti i Darth se bas lozite na Putina i daleku Rusiju, a kao da ne znate ko ima ekipu na terenu.
Balkanske drzave su okupirane kolonije i oni se tu nista ne pitaju.
Kako kazu cike u Washingtonu tako ce da bude na mnogim mestima u Svetu ukljucujuci Balkan.
Konfrontacija vodi u sigurnu propast.

prvo ja se ne lozim na putina i daleku rusiju, ali se ne lozim ni na washington i daleki zapad.
balkanske drzave se nikad nisu nesto specijalno pitale i uvek su bile pod necijim patronatom.
konfrotacija vec postoji. vidis valjda sta se dogadja u donjecku?

Ne znam da li znas ali pre par godina bio je pokusaj referenduma doduse ne o nezavisnosti vec po pitanju nelegalnog ,neustavnog silom nametnutog suda i tuzilastva na nivou BIH..apsolutno se nista nije dogodilo kad su u pitanju muslimani,nikakve reakcije ali zato su ovi sa zapada digli galamu i poceli da prijete,i u jednom trenutku ona rugoba Ketrin Eston je dosla u Banjaluku i onda je Dodik popustio i odustao od najavljenog referenduma

u isto vreme su i Hrvati bili zakazali ponovno ozivljavanje Hrvatskog narodnog sabora od koga se ocekivalo da krene sa novom samoupravom io obnavljanjem HR HB ,sabor je osnovan i sada djeluje ali nije bilo radiklanih odluka.....mislim da je sve to bilo testiranje i da je Dodik ovaj referendum sihnorizirao sa Hrvatima i Covicem

Sto se tice BIH i muslimana apsolutno se nebi nista desilo da Srpska krene u nezavisnost,ali bilo bi problema sa zapadom ,zapad to nece prihvatiti

Bilo bi reakcije, u zavisnosti od toga kakva je uloga Hrvata iz BiH i Hrvatske u svemu tome. Dosta Bošnjaka ne smatra Srpsku "okupiranom" teritorijom, ali velikom broju njih se usađuje u glavu kako su oni jedini pravi bosanski narod i kako je cijela BiH njihova država. Sigurno da bi bilo bar pokušaja neke jače reakcije, jer pored ljudi koji su žestoko protiv samostalne RS, imate još i političare koji bi otvoreno huškali na rat i glavno, vjerske ekstremiste. Ovi poslednji bi svakakav detalj gledali iskoristiti, kako bi našli "opravdanje" za džihad. Imaš i političare, u nekim momentima mi se čini da je garnitura SDA blaža po tom pitanju nego SDP. Lagumdžija je spominjao godinama Srpsku kao prošlost, a Komšić (sada je samostalan, tj. predsjednik DF) je kao član SDP čak otvoreno prijetio ratom, odnosno da će on lično uzeti pušku u ruke ako dođe do cijepanja BiH.

A kada kažem uloga Hrvata, ukoliko bi Hrvati bili protiv sarajevske politike 1/1, tada bi Bošnjaci bili osuđeni na propast bilo kakve akcije na lokalnom nivou. Bili bi apsolutno opkoljeni i nemoćni. Druga je stvar koliko bi Zapad u ovom momentu imao volje za vojnom intervencijom npr, i uopšte tome da se BiH rasformira, jer mnogi su govorili kako u Vašingtnonu ideja nezavisne RS nije toliko strana kao nekada.

Kobra95 pas koji laje ne ujeda stara je narodna poslovica...muslimani nisu Srbima I Srpskoj nikakva prepreka....prepreka koju bi olako preskocili..ali glavna prepreka je zapad odnosno Amerika i njeni sateliti iz EU i NATO,da zapad ne odrzava na okupu ovu BIH ona bi se odavno raspala,drugi problem "nasi" su politicari oportunisti kojim ovakva BIH odgovara koji apsoluno nista ne rade po pitanju nezavisnosti odnosno rade samo ono sto im se naredi u britanskoj ili americkoj ambasadi...BIH treba zaustaviti,nema usvajanja buzdeta na nivou BIh ako ce se njime financirati nelegalne i neustavne antidejtonske institucije,nema ni jednog zakona koji nije u skaldu sa djetonom i onih 9 zajednickih nadleznosti pa da vidimo sta ce i kako ce zapad..........ako krenu silom pozvati sve zaposlene,izabrane srbe da se povuku iz zajednickih institucija

Kobra95 pas koji laje ne ujeda stara je narodna poslovica...muslimani nisu Srbima I Srpskoj nikakva prepreka....prepreka koju bi olako preskocili..ali glavna prepreka je zapad odnosno Amerika i njeni sateliti iz EU i NATO,da zapad ne odrzava na okupu ovu BIH ona bi se odavno raspala,drugi problem "nasi" su politicari oportunisti kojim ovakva BIH odgovara koji apsoluno nista ne rade po pitanju nezavisnosti odnosno rade samo ono sto im se naredi u britanskoj ili americkoj ambasadi...BIH treba zaustaviti,nema usvajanja buzdeta na nivou BIh ako ce se njime financirati nelegalne i neustavne antidejtonske institucije,nema ni jednog zakona koji nije u skaldu sa djetonom i onih 9 zajednickih nadleznosti pa da vidimo sta ce i kako ce zapad..........ako krenu silom pozvati sve zaposlene,izabrane srbe da se povuku iz zajednickih institucija

Bošnjaci ne bi imali snage vjerovatno, ali ne bih tako ih olako otpisao, iz razloga što Srbi ne trebaju biti "izenađeni". Ima i poslovica: "Živimo kao da će stotinu godina biti mir, a spremajmo se kao da će sutra biti rat". Ta najbolje oslikava situaciju u BiH.

Baš zbog Zapada i pričam o njihovom kuražu. Napisao sam da na lokalnom nivou po trenutnom raspoloženju oni ne bi imali neku moć, ustvari bili bi osuđeni na propast. Međutim, sa podrškom NATO stvari se mijenjaju, jer bi time faktički i Republika Hrvatska bila svrstana na njihovu stranu. Moje neko mišljenje je da Zapad ne vidi BiH bez Srba, već da Srbi imaju (i Hrvati) neku ulogu taoca i "ometača" Bošnjaka muslimana u BiH.

dalje, u Srpskoj vlada velika apatija i letargija medju narodom,osim sto Dodik da neku izjavu povremeno apsoluno nikakve druge aktivnosti nema,a pojedini dusebriznici nas ubjedjuju kako je to nemoguce itd narod suti ...narod treba da se trgne,treba nam jedan pokret nestranacki trbaju nam ozbiljni ljudi koji ce to pokrenuti,pogledajte katalonce ovih dana milioni katalonaca marasiraju ulicama a u srpskoj u trebinju ili banjaluci ljudi se samaraju borbom za vlasti i licne interese i svi sute
Radio je nesto Dane Cankovic ali izgleda da su i njega zvali ovi iz CIA i americke ambasade pa se i on usutio,treba se probuditi i svi na ulice

Katalonija ovih dana
Protesti-Katalonija.jpg

katalonija-mars.jpg

spanija-katalonija-otcepljenje-gradanski-rat-1355948932-243347.jpg

Bošnjaci ne bi imali snage vjerovatno, ali ne bih tako ih olako otpisao, iz razloga što Srbi ne trebaju biti "izenađeni". Ima i poslovica: "Živimo kao da će stotinu godina biti mir, a spremajmo se kao da će sutra biti rat". Ta najbolje oslikava situaciju u BiH.

Baš zbog Zapada i pričam o njihovom kuražu. Napisao sam da na lokalnom nivou po trenutnom raspoloženju oni ne bi imali neku moć, ustvari bili bi osuđeni na propast. Međutim, sa podrškom NATO stvari se mijenjaju, jer bi time faktički i Republika Hrvatska bila svrstana na njihovu stranu. Moje neko mišljenje je da Zapad ne vidi BiH bez Srba, već da Srbi imaju (i Hrvati) neku ulogu taoca i "ometača" Bošnjaka muslimana u BiH.

put prema nezavisnoj i slobodnoj Srpskoj je bolje provesti demokratskim sredstvima,ne treba uopste razmisljati o oruziju i ratu i plasiti narod ,vec kao katalonci svi na ulice,kad svake subote i nedelje u Banjlauci i Trebinju bude marasiralo po 100 000 i 20 000 ljudi i svim drugim gradovima Srpske sa zastavama u rukama niko nece moci da se odupre demokratskoj volji naroda

put prema nezavisnoj i slobodnoj Srpskoj je bolje provesti demokratskim sredstvima,ne treba uopste razmisljati o oruziju i ratu i plasiti narod ,vec kao katalonci svi na ulice,kad svake subote i nedelje u Banjlauci i Trebinju bude marasiralo po 100 000 i 20 000 ljudi i svim drugim gradovima Srpske sa zastavama u rukama niko nece moci da se odupre demokratskoj volji naroda

Apsolutno se slažem sa tim da rat treba izbjeći, moja konstatacija se odnosila na eventualnu mogućnost istog, jer je BiH bure baruta.

Vidiš, to je zanimljivo što si napisao za Banjaluku i Trebinje. Samo, imam utisak da bi neki strani mediji predstavili te šetnje "kao novu agresiju", a učesnike bi opisali kao Srbijance koji dolaze među mirne Bosance da im uzmu zemlju, tako nekako.

Veći su interesi tu, protuustavno se i 1992. organizovao referendum o nezavisnosti BiH, a i o RS. Oba su nelegitimna, ali je Zapadu odgovaralo da prizna onaj jednostrani muslimansko-hrvatski, zbog ispunjavanja interesa u bivšoj Jugoslaviji, koji su podrazumijevali rat u BiH. Kako god, interesantno bi bilo vidjeti evropsko javno mnijenje ukoliko bi se u gradovima Srpske izrazila želja za izdvajanjem iz BiH.

Back