Sta bi se desilo sa Srbijom da odustane od EU?

Ботке би коначно постао светионичар, нови затворски капацитети би добили нове станаре, врло фине људе у скупим оделима, које свакодневно виђамо на тв, а поствљач теме би остао без душевне хране и у разочарењу још више прилегао на посао и уместо садашњих 1000 добацио до 2000 евра...:super:

Ботке би коначно постао светионичар, нови затворски капацитети би добили нове станаре, врло фине људе у скупим оделима, које свакодневно виђамо на тв, а поствљач теме би остао без душевне хране и у разочарењу још више прилегао на посао и уместо садашњих 1000 добацио до 2000 евра...:super:

Ja bas kontam da bih sa 1000 evra mogao da zivim dve godine kao u vreme slobe..
;)
5 evra komunalije, 2 evra telefon...

Сусрели би се са притиском Европске уније много јачим него када је влада Републике Србије хтела да поднесе Резолуцију у Генералној скупштини Уједињених нација а по питању Косова и Метохије, нажалост тренутна политичка номенклатура нема стратегију шта радити ако дође до одлуке о одустанку од уласка у ЕУ јер по њима ЕУ нема алтернативо што је по мени идеализација равна оној о идеализацији Комунистичке интернационале.
То ти је као из приче о Ери и Турчину "Пустио бих ја њега али неће он мене".

Ne bi bilo donacija iz inostranstva, ne bi mogli da se zaduzujemo pod bilo kakvim povoljnim uslovima, krediti za bilo sta bi bili skupi (zaboraviti na stanove kupljene kreditom), zbog povecane birokratije bi imali skup izvoz i skup uvoz... Kurs bi bio na velikim problemima.
Ukratko, ne bas sjajno stanje.

Mozda nasa drzava nije ukljucena u EU po birokratiji, ali nasa ekonomija jeste. EU nam je najveci partner i za uvoz i za izvoz. Ako izuzmemo naftu i gas koje moramo da uvozimo (konkretno od Rusa) mi skoro sve poslove sa inostranstvom radimo sa EU i susedima (koji opet teze da udju u EU).

Procvetala bi privreda i ekonomija, narodu bi spale slepačke naočari, a "vođe" bi završile na doživotnim robijama sa konfiskovanom imovinom zajedno sa kriminalcima, dilerima drogom, ubicama, lopovima i ostalim elementima organizovanog kriminala.

I ono što je najvažnije, svako bi imao zdravu viziju za sopstvenu budućnost, lični napredak i ekonomski boljitak.

otvorila bi se jedna veeeeelika rupa i ... ma ne bi se desilo nista . isto ne bi smo sustinski i promisljeno menjali sistemske falinke , kao sto ni sad to ne radimo .

sad nesto razmisljam , mi smo k`o stvoreni za ovu EU pristupnu proceduru . oni su je namerno napravili sa toliko prepreka i medjustanica da bi drzave kandidati imale vremena ( 15 - ak god ) , da sprovedu odredjene pametne i drustveno korisne reforme . brze to nece da moze . a onda su naleteli na srbiju . nisu ni sanjali da popstoji zemlja koja je u stanju za 10 god nista da ne uradi , pa ce morati da je propustaju kroz te medjustanice cisto zato sto prolazi mnogo vremena , normalno bi bilo da se vidi neki napredak ...

Не би се десило ништа...........компаније које виде интерес у улагању у Србију би и дфаље улагала а оне које тај интерес не виде би и даље остале ван србије..........Баш ништа.

A koje to? Iz Amerike ili Evrope smo dobili nove vlasnike Sartida, Zastave, cementara, secerana... Znam za jedan izuzetak, Jura iz Juzne Koreje...

Jel mozes da navedes da je neka znacajna privatna kompanija iz ostalih zemalja dosla ovde i napravila nesto znacajno? :per:

EU sigurno odustaje od Srbije...
Pitanje treba formulisati-Sta ce se desiti sa Srbijom kada EU odustane od Srbije..
EU se raspada na Severni i Juzni deo..
Ostace jaka Nemacka koja ce jacati saradnju sa Rusijom i Kinom..
Turska je proteklih godina postigl najveci rast ekonomije jacanjem saradnje sa Rusijom i Kinom..
Srbija vrlo brzo ulaganjem u poljoprivredu -rudarstvo i proizvodnju i povecanim izvozom na rusko i kinesko trziste moze da resi vecinu problema..
Domacinsko upravljanje Srbijom i jacanje saradnje sa Istokom je Spas za Srbiju..

Nesto sam razmisljao, kakva bi buducnost Srbije bila ako bismo jednostavno odhebali europejce?
Lepo im kazemo-necemo da jurimo Mladica i ekipu, necemo da ispunjavamo standarde EU..Prosto-nismo zainteresovani za EU, pustite ns sa zivimo kako hocemo i mozemo.Ne racunajte da cemo ikad ijedan vas uslov ispuniti pa vi kako hocete.
:)
Sta mislite?
:think:

Vratili bi se u 90te i tako bi ziveli dok nebi nestali kao narod kao posledica bele kuge i nemastine

EU sigurno odustaje od Srbije...
Pitanje treba formulisati-Sta ce se desiti sa Srbijom kada EU odustane od Srbije..
EU se raspada na Severni i Juzni deo..
Ostace jaka Nemacka koja ce jacati saradnju sa Rusijom i Kinom..
Turska je proteklih godina postigl najveci rast ekonomije jacanjem saradnje sa Rusijom i Kinom..
Srbija vrlo brzo ulaganjem u poljoprivredu -rudarstvo i proizvodnju i povecanim izvozom na rusko i kinesko trziste moze da resi vecinu problema..
Domacinsko upravljanje Srbijom i jacanje saradnje sa Istokom je Spas za Srbiju..

Samo imamo jedan problem - mi u Rusiju i Kinu ne izvozimo prakticno nista, iako imamo ili bescarinsku trgovinu ili stratesko partnerstvo.
U politici to zvuci ok, u ekonomiji je to bajka.
Mi iz Rusije uvozimo energente, pa opet vise uvozimo iz EU, a i izvozimo u istu najvise.

Сусрели би се са притиском Европске уније много јачим него када је влада Републике Србије хтела да поднесе Резолуцију у Генералној скупштини Уједињених нација а по питању Косова и Метохије, нажалост тренутна политичка номенклатура нема стратегију шта радити ако дође до одлуке о одустанку од уласка у ЕУ јер по њима ЕУ нема алтернативо што је по мени идеализација равна оној о идеализацији Комунистичке интернационале.
То ти је као из приче о Ери и Турчину "Пустио бих ја њега али неће он мене".

Отприлике овако нешто. Недавне изјаве тзв. председника ЕУ најбоље показују да ЕУ није никакав добровољни савез држава већ империјални и империјалистички државни пројекат и ентитет.

А сада иначе имамо по две куће, три аутомобила и шесторо деце по фамилији...

Pa da razmotrimo to iz drugog ugla?
Jel opozicija stalno kritikuje vlast da ne radi nego samo da prica?

Pa ako vec ne radi - onda mi imamo sistem koji je bio 90tih, sa vrlo malim izmenama... A valjda cemo se sloziti da to nije bio dobar period za obicne ljude?

I onda dolazimo do demografije. To je jedna nauka koja se bavi duzim vremenskim periodima. Pogledati samo nas prirodni prirastaj... koji je posustao vec oko 1980. i jos tada krenuo u nekim delovima da manjka. Cim smo dosli do para, demografija je potonula. Sada manjka svuda - u sistemu koji je tek za koju nijansu promenjen.

Pa koji to sistem predlazes?

Samo imamo jedan problem - mi u Rusiju i Kinu ne izvozimo prakticno nista, iako imamo ili bescarinsku trgovinu ili stratesko partnerstvo.
U politici to zvuci ok, u ekonomiji je to bajka.
Mi iz Rusije uvozimo energente, pa opet vise uvozimo iz EU, a i izvozimo u istu najvise.

Jacanjem politicke saradnje-jaca i ekonomska saradnja..
Rusija je ogromno trziste za srpske poljoprivredne proizvode-izvoz voca je sve veci..
EU orjentacija Srbije koci saradnju sa Istokom..

Nesto sam razmisljao, kakva bi buducnost Srbije bila ako bismo jednostavno odhebali europejce?
Lepo im kazemo-necemo da jurimo Mladica i ekipu, necemo da ispunjavamo standarde EU..Prosto-nismo zainteresovani za EU, pustite ns sa zivimo kako hocemo i mozemo.Ne racunajte da cemo ikad ijedan vas uslov ispuniti pa vi kako hocete.
:)
Sta mislite?
:think:

Povratila bi izgubljeno dostojanstvo.....
prestali bi da ličimo na krpu
sa kojom svaka svetska protuva briše....
:rtfm:

Не би се десило ништа...........компаније које виде интерес у улагању у Србију би и дфаље улагала а оне које тај интерес не виде би и даље остале ван србије..........Баш ништа.

Ovo mi se čini najrealniji odgovor.

Dobro je, zbog lakše trgovine, prihvatiti evropske norme, standarde i zakone ali biti neutralan, sarađivati sa svima i ne vezati se u bilo kakve vojne saveze.

Šta bi bilo sa Srbijom ako uđe u EU nije teško pogoditi.
Pogledajte, šta se desilo sa Slovenijom,Češkom,Rumunijom, Bugarskom.... i ostalim sitomašnim i malim zemljama...
Standard će definitivno pasti a plate će biti zasigurno minimalac, bez obzira kako firma posluje.
Ili ovako, ako firma ima dobit- obstaće sa minimalcem plata a ako ne, zatvoriće se.
Inače će biti otvaranja novih stranih firmi zbog jeftine radne snage. Dobro je to, što će se popraviti nezaposlenost ali čim radnici budu tražili bolje plate, ode firma u Moldaviju ili Kinu, koji rade za 100 €/mjesec.

To vam je najbolji odgovor.

Poslednja izmena:
Procvetala bi privreda i ekonomija, narodu bi spale slepačke naočari, a "vođe" bi završile na doživotnim robijama sa konfiskovanom imovinom zajedno sa kriminalcima, dilerima drogom, ubicama, lopovima i ostalim elementima organizovanog kriminala.

I ono što je najvažnije, svako bi imao zdravu viziju za sopstvenu budućnost, lični napredak i ekonomski boljitak.

Bravo, svaka čast na razmišljanju !

Back