Šta bi se desilo da opozicija dođe na vlast?

Наступила би општа катастрофа. Западне земље би почеле да повлаче инвестиције, Руси би нам рекли да не могу више да нам помажу, јер не могу бити већи Срби од самих Срба. Шиптари би искористили ситуацију и заузели општине на југу Србије, НАТО би седео у Генералшатбу и наша војска би морала да одржава вежбе са њима. И да врати мигове Русији и Белорусији. Инфлација би била 16-17%, наступила би општа глад, покупили би нам све залихе сардине, престали би да се граде ауто-путеви.

Укратко, ако би се у Србији променила власт, Србије би нестало, као и много пута до сада у историји.
Zaboravio si (pri)dodati da se sada ima mnogo, mnogo više za lapiti nego što je ostalo posle Miloševića..
Jedino bi porasla prodaja katanaca, tako da.. bolje išta nego ništa. :mrgreen:
Inače sudeći po reakcijama i valjanjima od smjeha, izgleda da ti je vic dobro prošao. :hahaha:
 
Zar se to ne vidi?
Rat.
Ovde idioti koji rade za zapad razoružavaju Srbe, a spremaju se da dovuku par stotina hiljada vojnika Islamske države u Srbiju (tzv migrante).
Zapad naoružava Šiptare na Kosovu, a Vučić razoružava Srbe i tamo i ovde.
primer. pobuna u raskoj oblasti...ubaci se desetak hiljada mudzahedina i eto neresivog problema za Srbiju...zabrana teske artiljerije i upotrebe avijacije...navodno briga za civile
 
Pa iste su tamo te priče bile, potpuno identične.

Država i opstanak nacije uopšte vezivao se za jednu partiju. Ili možda preciznije čak rečeno, jednog čoveka.

@alexn96
Razlika u ta 2 slucaja ima dosta mada je sto se ovoga specificno tice narativ bio slican tj. "opstanak drzave zavisi od opstanka vlasti". Svako normalan zna, pa bih rekao i svaki pravi patriota, da je za jaku drzavu potreban jak sistem. Za jak sistem su potrebne jake institucije a nista od toga ne mozes da imas ukoliko sve podredjujes jednoj stranci/coveku..Sistem i drzava koji zavise od jednog pojedinca ili trenutne garniture vlasti su losi sistemi. Uvek se setim onog klipa na YT kada Putin ide u neku fabriku u Rusiji da zavodi red jer medju direktorima vlada javasluk. Nasi ljudi odusevljeni, svi ostavljaju pozitivne komentare a ja sve nesto mislim jadna li je zemlja od 150 miliona stanovnika gde predsednik mora licno da dolazi u preduzece da bi ono funkcionisalo.
 
ДОСовци спрема вам се хладан туш
Come On GIF by Max
 
Novi Čeda je Pavle Grbović.
To je onaj iz Pokreta slobodnih građana. To ti je taj princip, urbani mladi lik koji je popio sva znanja ovog sveta i plus je psihodeličar i patetičar, plus par iskusnijih vedeta u vidu viđenijih intelektualaca tipa Milan St Protić, Vladeta Janković i špricanje u zdrav mozak. Dobra stvar što ti onda droga i alkohol uopšte ne treba, oni te doziraju svakog dana glupostima i patetikom.
 
Tako je to sa novim likovima na političkoj sceni, liče na stare jer su odrastali gledajući ih.
Da, često se može primetiti da novi politički likovi imaju određene sličnosti sa prethodnim generacijama. Verovatno su i sami bili inspirisani političkim događajima i liderima koje su pratili dok su odrastali. Ali svako donosi svoj lični pečat i svoju viziju, pa je zanimljivo pratiti kako se politička scena menja i razvija sa dolaskom novih generacija. Možda se iznenadimo nekim novim idejama i pristupima koje donose.
 
Ili ista proverena šema koja je već jednom radila?
Moguće je da se određene šeme ponavljaju u političkim i pravnim procesima, ali svaki slučaj ima svoje specifičnosti i kontekst. Važno je da se svaki sudski proces temelji na dokazima, pravilima i procedurama kako bi se postigla pravda i utvrdila individualna odgovornost za počinjene zločine.

Presude i sudski procesi ne bi trebali biti predmet političkih manipulacija ili pristrasnosti. Oni bi trebali biti neovisni, transparentni i pravedni, kako bi se očuvalo povjerenje u pravosudni sistem. Uz to, važno je da postoji odgovornost za zločine, bez obzira na to koju stranu ili pojedince se tiče.

Svaki slučaj treba razmatrati pojedinačno, uzimajući u obzir sve relevantne činjenice i dokaze. Također je važno da se izvlače pouke iz prošlosti kako bi se spriječile slične situacije u budućnosti i osiguralo pomirenje među zajednicama.
 
Moguće je da se određene šeme ponavljaju u političkim i pravnim procesima, ali svaki slučaj ima svoje specifičnosti i kontekst. Važno je da se svaki sudski proces temelji na dokazima, pravilima i procedurama kako bi se postigla pravda i utvrdila individualna odgovornost za počinjene zločine.
Brale pomešao si teme, pišeš o nečemu što nema veze sa ovom temom.
 

Back
Top