Ране је филм пун србофобије, да ја као србофоб не бих могао да га надмашим у србофобији
Možda jeste, ne znam. A ne znam ni kakve veze ima sa temom ratnih profitera oko koje se raspravlja.
Možda je svaki film iz devedesetih srbofobičan. To ne menja činjenicu da je određenoj ekipi odgovaralo da budu sankcije. Što? Pa zato što je mogao da švercuje samo pod sankcijama. Samo se tada isplati da švercuješ. Ima odabrana ekipa koje to može da radi i praktično drži monopol na tržištu gde si ti jedini "ponuđač" a potražnja ogromna. Nije mogao Pera Perić da švercuje naftu i cigarete.
Nezvanični distributer Marlbora.
Ako ti sumnjaš da je bilo plajčkaša u ratu to je druga stvar. Ja nemam šta da sumnjam, ja znam ljude koji su išli u Bosnu i pljačkali. Možda ne veruješ dok ne vidiš, e ja sam video jbg. Meni sad ne može niko uveriti da je to mitologija.
A u Srbiji se pljačkalo na sve strane. Nije se samo išlo u Bosnu da se pljačka, to je bilo baš praljavo pa i opasno. Mnogo su se više nakrali ovi koji su krali na lokalu u Srbiji. Bilo lakše i čistije.
Pljačkalo se od vrha države do dna. I svi su pričali kako se na rhu gore krade. Pa su svi počeli po malo, ko što bi Velja Selja rekao, po malo da kraduckaju, pa su onda počeli da iznose alat iz fabrika gde su radili, pa malo više, više po više, pa onda mašine koje su mogle lako da se iznesu, pa na kraju u nekim fabrikama nije bilo štekera jer su ljudi štekere za struju krali i iznosili iz fabrika gde su radili. Šta brate, svi kradu, ovi na vrhu države kradu, što ne bi i ja. Tako se razmišljalo.
Znam ljude koji su se na devize i odloženo plaćanje za vreme inflacije obogatili. Nisu to neka ekstremna bogatstva ali jedan stan u Beogradu nije malo. Oni, ti isti ljudi i danas pričaju kako je to bio dobar biznis, kako je država zahebala što je to uvela zakone pa je to sad ilegalno i sad ne može da se radi. A tad se bre živeo kao čovek imalo se para. Za njega jeste bio biznis. Imao je čoveka da mu u jeku inflacije odobrava odložena plaćanja na 50 ili 100 litara goriva, ali ti nisi mogao da kupiš 100 litara goriva jer nisi iz ekipe, on može, a onda za mesec dana inflacija tu sumu pojede i on to plati kao da je kupio jedan litar. Kaže sjajan biznis.
A on je mali sitan i nebitan. Gore na vrhu, veliki igrači, kao npr Peconi švercovo tankere nafte iz Rusije. Jaho džakove sa parama kad su ih iznosili iz zemlje. Taj je sad jedan od najbogatijih ljudi u Srbiji, nedavno je kupio zgradu Geneksa u Beogradu, on je vlasnik Skadarlije itd bogatstvo procenjeno na skoro milijardu dolara, a možda je i bogatiji. Ali on je udbin čovek, čovek od poverenja. Karijeru počeo kao lopov koji je krao i preprodavao kradene automobile, uhvaćen, ucenjen, angažovala ga udba za prljave poslove, posle ga Mira Marković angažovala za prebacivanje novca od Dafiment banke na Kipar, posle toga privatizacija za vreme žute bande pa sve do danas, i eve ga sad jedan od najbogatijih ljudi u Srbiji. Ali ni najskuplja odela i šminkeri ne mogu da prekriju njegovu kriminalnu facu, baš onu facu uličnih krimosa iz devedesetih.