Šta bi sa tom romantikom?

Sluzi nam da manipulisemo suprotnim polom?

Da li ste ikada koristili romantiku i nazovi, romanticne gestove, reci I ostalo kako bi lakse osvojili suprotni pol, a da niste bili iskreni?

Ukoliko jeste, da li smatrate da ste dobar covek/zena?

I, na kraju, ko je “pobedio”?

Ko je na kraju manje nesrecan?
Mmmm nnnnee

Zašto bi neko neiskreno koristio te gestove?

Koristio jesam ali samo kad sam baš imao potrebu

Da li ste ikada koristili romantiku i nazovi, romanticne gestove, reci I ostalo kako bi lakse osvojili suprotni pol, a da niste bili iskreni?

Ne doživljavam romantiku kao vid manipulacije, a ko god koristi romantiku u te svrhe, nije romantičan. Privid nečega postoji, ali nije to. Romantika potiče iz duše, neiskvarena je, nije zaprljana nagonima, a neki bi rekli i da je iz srca. Ko kako veruje, nebitno.

Kad me neko interesuje na taj način, sve vezano za tu osobu mi je momentalno i romantično. 😆
Kad bih pravila spisak romantičnih gestova, tu bi se našao lom stvari koje ni po čemu i nigde još nisu smatrane za romantične.
Romantično se očešljao? Pa, da!😅

Ne. Ovde se radi o manipulaciji i lazima koje su “pokrivene” romantikom.
Dakle, lazna umiljatost, ....laz.
U tom smislu-onda to deluje kao karikatura, nije vredno pažnje.
Znam ljude koji bi voleli da su ispali romantični, a ustvari su samo bili smešni čak i sa 101 ružom i slično. Nije od srca. Tačno se vidi da je lažirano i sa prljavim namerama. 🤢

I to podrazumeva da lazes?
No Way Trump GIF by MOODMAN

Sto nije eticki ispravno.
Manipulacija sama po sebi nije ispravna.
Sredstvo manipulacije je tu irelevantno.

A romantika kao romantika ne mora da znaci da neko manipulise.
Danas mi je pala na pamet jedna zanimljiva definicija ljubavi, sto sam davno procitao: ljubav je ono sto te pokrece da budes najbolja verzija sebe.

Ako je ljubav motiv da neko priredjuje romanticne situacije, iako sâm uglavnom nije toliko romanticna osoba, onda tu nema manipulacije jer se radi sa ciljem da se voljena osoba oseca lepo.
A onda ide i pozitivni povratni efekat, jer kad se neko koga volis, ko ti je bitan, se oseca lepo - naravno da se i ti osecas lepo :)

Manipulacija sama po sebi nije ispravna.
Sredstvo manipulacije je tu irelevantno.

A romantika kao romantika ne mora da znaci da neko manipulise.
Danas mi je pala na pamet jedna zanimljiva definicija ljubavi, sto sam davno procitao: ljubav je ono sto te pokrece da budes najbolja verzija sebe.

Ako je ljubav motiv da neko priredjuje romanticne situacije, iako sâm uglavnom nije toliko romanticna osoba, onda tu nema manipulacije jer se radi sa ciljem da se voljena osoba oseca lepo.
A onda ide i pozitivni povratni efekat, jer kad se neko koga volis, ko ti je bitan, se oseca lepo - naravno da se i ti osecas lepo :)
Slazem se da je sve to lepo. I znam da jeste lepo :)
Ali nije istinito, to je romanticni beg od stvarnosti koja nije lepa...cesto.

Slazem se da je sve to lepo. I znam da jeste lepo :)
Ali nije istinito, to je romanticni beg od stvarnosti koja nije lepa...cesto.

Nisam saglasan da je to bekstvo od stvarnosti. To je kreiranje stvarnosti.
Stvarnost je ono sto ti dozivljavas.
Ono što ti tvoj mozak, pomoću čula, interpretira.
Kada napraviš kuću, lepo je središ i živiš u njoj, ti živiš u toj stvarnosti koju si kreirala.
Zašto bi romantična situacija bila išta drugačija od te stvarnosti?
Obe proizvode određene emocije u tebi.
A život su emocije.
I vožnja motora. Ali i to je emocija :)
Ostalo je čekanje.

Nisam saglasan da je to bekstvo od stvarnosti. To je kreiranje stvarnosti.
Stvarnost je ono sto ti dozivljavas.
Ono što ti tvoj mozak, pomoću čula, interpretira.
Kada napraviš kuću, lepo je središ i živiš u njoj, ti živiš u toj stvarnosti koju si kreirala.
Zašto bi romantična situacija bila išta drugačija od te stvarnosti?
Obe proizvode određene emocije u tebi.
A život su emocije.
I vožnja motora. Ali i to je emocija :)
Ostalo je čekanje.
To sto pises je iskreno, sve, ...
Pisemo o nekome ko “kreira” romanticne floskule npr. duze neko vreme, a ima stvarni, iskreni, istinski zivot tamo drugde.
Plasira i stvara romanticno raspolozenje na nekom drugom mestu kao beg od stvarnosti, valjda.
Zar to nije podlo? To cini lepe, ali lazne trenutke koji traju kratko, a onda se vraca u svoju stvarnost.
Nadam se da sam priblizila sada malo situaciju koju opisujem.

To sto pises je iskreno, sve, ...
Pisemo o nekome ko “kreira” romanticne floskule npr. duze neko vreme, a ima stvarni, iskreni, istinski zivot tamo drugde.
Plasira i stvara romanticno raspolozenje na nekom drugom mestu kao beg od stvarnosti, valjda.
Zar to nije podlo? To cini lepe, ali lazne trenutke koji traju kratko, a onda se vraca u svoju stvarnost.
Nadam se da sam priblizila sada malo situaciju koju opisujem.
Kontam sta kazes, i sve je to drugacije od slucaja do slucaja.
Kao sto rekoh, bitan je motiv - zasto se to radi?
A svaciji motiv je drugaciji.

Pogresno se shvata rec manipulacija.
Manipulacija znaci upravljanje. I na taj nacin svi manipulisemo, upravljamo okruzenjem, sobom, prostorom, mislim da tesko da mozes da upravljas drugom osobom ako sama to ne dozovli ili zavisi od tebe po nekom osnovu.
Tako i s lazima. Sta to tacno neko moze da te slaze? Da ima milon evara? Da ce da te ozeni a upoznali ste se to vece?
Veca foliraza je to postavljanje u smislu: osvoj me s 1001 ruzom. I nek bude spountanou.
1739302374879.gif

Ne.
Direktna pitanja, zahtevi i očekivanja ( što je veoma moderno danas ) je manipulacija.
I to prizemna.
Ucene na svakom koraku. Podrazumevajuće reakcije. Dno.
Ljudi koji nisu romantični beže od nje, plašeći se da ne ispadnu bezosećajni. Jer je ne razumeju.
Sve bi odmah, inače nema nikakvu vrednost. Za njih.

Frederiku sam objasnila u mom prethodnom postu.

Ne znam za vas devojke,ali ja nikad ne bi glumio.Flertovao bi ka onoj koja mi se svidja,u koju sam zaljubljen,ne umem glumiti..Laznu romantiku vidim kao sredstvo za neki sporedni cilj bogatstvo,seks,neke druge privilegije..

Evo je romantika:
Ma, "za ljubav treba imat' dušu"!
Kvarni ljudi to ne mogu ni da glume, pa da ljudski ućare neku korist, nego su samo podli i odvratni dok sipaju gestove iz nekog livenja. Ti ne znaju ni citat iz lepe pesme, ni neki roman od kog se ježimo samo na naslov... Ne treba ljudi da izigravaju romantiku, nakaradno je.

Zar to nije podlo? To cini lepe, ali lazne trenutke koji traju kratko, a onda se vraca u svoju stvarnost..
Ovo uopšte nema smisla. Zašto bi moralo da bude lažno, ako tamo negde postoji istinski život? Osim ako se misli na paralelne veze. Inače, drugačije ne vidim logiku. Jer u vezi sa nekim ćemo biti i luckasti i hteti šetnje po kiši i postelju od ruža. To što nismo hteli nikad ranije ni kasnije, nije laž, već sticaj okolnosti i hemija i potrebe i osećanja.

Back