Šta bi odabrali...

• Začetnik teme Začetnik teme Fang
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zashto bi chovek obavezno morao da negira sebe da bi bio u drushtvu drugih ljudi, makar oni doshli i proshli, zar je samo vechnost i nefleksibilnost dokaz postojanja i ispravnost, zar nisu kompromis i tolerancija sasvim prihvatljivi ideali ako tako neshto uopshte postoji?
I da li mislimo kad kazzemo da smo mi zapravo nashi ideali, da li mislimo pri tom da smo idealni takvi kakvi smo...i da nas niko nichem ne mozze nauchiti...

...da vam jednog dana dok šetate šumom, zao čarobnjak naredi da odaberete - ili će te celoga života ostati sami ili će te se odreći svojih ideala?

Ajmo probati bez zaebancije; recimo da ste zadovoljni sa samim sobom kao osobom, ali da posumnjate kako je upravo ta vaša osobnost najveća prepreka tome da ostvarite neku smislenu vezu. Ajmo čak i dalje, recimo da znate da je ( ovo je na kraju krajeva hipotetski, zašto se ne poigrati malo). Da li bi se odrekli svojih težnji, unutrašnjih ideala i finih stvari u ime ne-soliranje , ili bi odabrali "single-track option" i ostali svoj na svome?

I šta mislite, šta ljudi češće odaberu?

da je bilo kome dat tako crno beli izbor i prilika da presece u momentu blio bi mnogo teze nego u rl gde takve odluke donosis maltene nesvesno mic po mic svakoga dana i na kraju shvatis da je sve badava i da ti treba sladoled od maline :lol: :heart:

Hm..Ne vredjamo se.Znaci napredujemo.

Ti kao da hoces da kazes da mozes da se iskazes kao osoba, da izrazis one najvrednije kvalitete u sebi jedino ako je neko pored tebe? A ako nije,kakvu osobu onda imas?,ja msilim na osobine kod nekog, Neko je npr, saosecajan i lupam,tu osobinu stalno pokazuje time sto pomaze drugima...Da li po tvom znaci ako nema nekog pored sebe ona uopste tu osobinu tj. ''ono sto valja'' nece umeti da pokaze? Da te osobine jedino ''zasijaju'' , ''izadju na videlo'' pored partnera, a kao same ne mogu da postoje?Da se razjasnimo ja sam po onome sto si napisao shavtila da mislis o osobinama nekog npr. postenje,iskrenost itd. Ako nisi to mislio feel free to corect me.

I prekini sa Taisa..

Ja kao hoću da kažem da je važnije da bude srećan neko ko je pored tebe nego da kitovi prežive kao vrsta. Jer kitove jedu Japanci, a brani ih sav preostali svet dok onoga ko je pored tebe nema ko drugi da brani. A i on se u ime vaše ljubavi odrekao borbe za zaštitu koralnih sprudova u Indoneziji.
Takođe, više cenim nekoga ko laže da bi zaštitio voljeno biće, nego nekog ko govori samo istinu o holokaustu, na primer.

...da vam jednog dana dok šetate šumom, zao čarobnjak naredi da odaberete - ili će te celoga života ostati sami ili će te se odreći svojih ideala?

Ajmo probati bez zaebancije; recimo da ste zadovoljni sa samim sobom kao osobom, ali da posumnjate kako je upravo ta vaša osobnost najveća prepreka tome da ostvarite neku smislenu vezu. Ajmo čak i dalje, recimo da znate da je ( ovo je na kraju krajeva hipotetski, zašto se ne poigrati malo). Da li bi se odrekli svojih težnji, unutrašnjih ideala i finih stvari u ime ne-soliranje , ili bi odabrali "single-track option" i ostali svoj na svome?

I šta mislite, šta ljudi češće odaberu?

Sta drugi biraju ne znam. Ali, ja ne odustajem od sebe.

Odrekla bih se, bez razmisljanja, glupavih ideala zarad pravog muskarca koji me cini srecnom!

e, ali to ne znači da si se odrekla ideala,
i da prihvataš nešto što ti ne odgovara, u fazonu daj šta daš...
naprotiv...
prije će biti da si otkrila da su tvoji ideali malo drugačiji nego što si ranije smatrala...
sasvim je normalno da odrastamo, rastemo, sazrijevamo i mijenjamo se...spolja i iznutra :)

e, ali to ne znači da si se odrekla ideala,
i da prihvataš nešto što ti ne odgovara, u fazonu daj šta daš...
naprotiv...
prije će biti da si otkrila da su tvoji ideali malo drugačiji nego što si ranije smatrala...
sasvim je normalno da odrastamo, rastemo, sazrijevamo i mijenjamo se...spolja i iznutra :)

30.gif
....samo toliko.

znala sam de biti podjebavanja na moj racun cim sam postovala to sto jesam..Jedan od razloga sto pocinjem iz dna duse da prezirem ovaj podforum a volela sam ga..Cim nesto napises umesto ljudi da normalno pricaju,svi te napadaju,kritikuju,osudjuju,zajeavaju do dna...Ne govorim za tebe,ti si mi jos i normalno odgovorio..A za uspeh.Nije slava najbitnija. Ja to radim jer bar za mene nema tog osecaja kao kad izadjes na pozornicu,kad si tamo.. I sad znam napamet sta sledi,mnogi komentari tipa da sam ja neka zaludjena necim sto mislim da hocu a u stvari necu,pa jos jedan idiot ubedjen u nesto pogresno idt...

Please spare me.

:)
Uvek je tako...

Nego probaj sa caletom da nadjes neko kompromisno resenje. Razgovaraj sa njim, zasto on toliko ne voli glumu. Probajte da napravite neki dil.

Ja sam ranije imao jedan ideal da nikad necu biti sa osobom koja je neiskrena, koja laze npr... i otkacinjo sam ja takve na gomile... cim nesto slaze... cozdra vozdra... :thumbdown:

I naravno da sam taj ideal u jednom trenutku sa jednom extra curicom pogazio... Bilo mi je vrlo gloopo da je otkacim 3i dan naseg druzenja... Sta bi time postigao... samo bi nju prepustio nekom drugom, a ja bio sam... a nesto sam i razmisljao da su sad sve takve i da je to takav trend i da se tome treba prilagoditi... Naravno da je vec u tom trenutku bio kraj za bilo sta ozbiljno cemu se ona nadala, ali ipak smo se lepo druzili jos nekih mesec ipo posle toga... i nije mi zao sto sam pogazio taj ideal... i opet bi ga pogazio naravno...

Mislim da sam malo modifikovao moje ideale trenutnom vremenu... Mozda to ima i veze sa godinama... kao kad si mlad onda cvrsto verujes u svoje ideale i ni po koju cenu ne odustajes od njih... kasnije ipak ublazavas svoje emocije i vise razmisljas razumom...

Ali cela ova prica o idealima ima veze i sa egom... A preveliki ego je glavni problem u medjuljudskim odnosima... nekad treba malo to svoje ja i spustiti na zemlju...i izaci u susret nekom kompromisu... mada opet koliko je pitanje jer niko ne zeli da se previse spusti ili da se oseca lose zbog neceg... Sve treba staviti na vagu... lepo i ruzno pa izvagati... nikad nije sve idealno kao u bajkama a i casa meda retko kad ide bez case zuci... mada je i moguce i da ide...ako se dvoje dobrih nadju... ali ipak ne treba sanjariti previse vec ziveti u realnosti... i ebati naravno. :mrgreen::lol:

Poslednja izmena:

Back