rešenje baš i nije lako, lako je konstatovati trenutno stanje, ali u praksi rešiti stvari to malo ide teže..
Rešenje je samo jedno, nebitno da li je lako ili teško, pa biraj - ili primeni rešenje ili umri. Ipak, lakše je prihvatiti rešenje nego umreti. Rusija i Ukrajina ili Izrael i Palestina. Neka svi u svojim tintarama shvate da nisu ni Rusi, ni Ukrajinci, ni Izraelci, ni Palestinci, već samo ljudi i neka se ujedine i umiranja više neće da bude. Lako je shvatiti da niko nije ni Rus, ni Ukrajinac, ni izraelac, ni Palestinac, jer to ionako nije Istina, već gnusna laž. Istina je to da su svi oni samo ljudi i ništa drugo. I da biti Rus, Ukrajinac, Izraelac ili Palestinac ne služi ničemu i nikome drugom, do samo ruskim, ukrajinskim, izraelskim i palestinskim političkim i verskim, institucijama i vođama za topovsko meso. Tako je uvek bilo, ma o kom narodu na svetu da je reč.
svi mi imamo super dobre ideje ali..
Nije tačno. Niko nema
"super dobre ideje" kad se radi o činjenici da su svetske političke, verske, naionalne i klasne podele, institucije i vođe sveta glavni uzroci svih najgorih istorijskih ljudskih stradanja i zala i niti ni jednom čoveku na svetu još uvek nije pala na pamet ideja da te različite svetske podele i pripadnosti nemaju apsolutno nnkakvu vrednost za ljudski život i da bi sva svetska stradanja i zla mogla da prestanu kad bi se ljudi setili da oni nisu ni Srbi, ni Hrvati, ni Englezi, ni Kinezi, ni pravoslavci, ni katolici, ni musimani, ni demokrate, ni fašisti, ni komunisti itd, već samo ljudi.
Pitanje je zašto se ljudi stide i ustručavaju da priznaju da su samo ljudi i ništa drugo, kad je jasno da je biti čovek jedini spas, a sve drugo stradanje, siromaštvo i smrt? Ne razumem zašto se, na primer, Srbi, Hrvati, Englezi, pravoslavci, katolici, muslimani ili demokrate, fašisti, komunisti itd, ponose time što tvrde da su to što nisu, iako od toga nemaju nikakve koristi,već samo goleme štete, jer to nije nešto što može da se jede ili da se od toga živi.
Mislim da problem ipak nije nerešiv. Problem je samo što svetski politički, verski, nacionalni ili klasni autoriteti ubeđuju lakoverne ljude da su to što nisu, zato što ih tako lakše prepoznaju kao svoje stado i privatno vlasništvo sa kojim mogu da rade šta im se prohte. I mislim da bi ljude lako bilo ubediti da su samo ljudi i ništa drugo, kad bi postojali autoriteti koji bi im to objasnili. Naravno ti autoriteti bi trebalo da budu iz oblasti nauke, biologije, psihologije, filozofije, pa i metafizike.
najveći je problem i osnovni ono za čime ne žude krotki, dobri ljudi, a to je moć, ne možeš ništa promijeniti dok ne dobiješ moć da to promijeniš, ili možeš ili ne možeš,
Svetom ne vladaju ljudi, već ideje - ideološko-političke, verske, nacionalne i klasne - i ideje su te koje imaju moć. Sve ideje pomoću kojih su pojedinci do danas vladali svetom i imali moć, nemaju značenje Istine, već laži. Cilj i svrha života nije stradanje i zlo i sve ideje koje za svoju posledicu imaju rat, haos i lom, su lažne ideje, a to su sve ideološko-političke, verske, nacionalne i klasne ideje koje za svoju posledicu uvek imaju zlo.
Suprotno tim lažnim idejama, tj. idejama zla, istinite ideje sa značenjem opšteg dobra su, kao što sam ranije rekao:
Svi ljudi sveta samo jedna politika - ekonomska.
Svi ljudi sveta samo jedna vera - vera u život.
Svi ljudi sveta samo jedna nacija - ljudska.
Svi ljudi sveta samo jedna klasa - radnička.
Kao što može da se primeti, Istina je prosta k'o pasulj. Laži su veoma komplikovane.
filozofija je tu prosta, očekivati od psihopata da se promijene pred nekom humanom idejom, nema od tog posla ništa.. klin se klinom izbija, kad se omoće dobri ljudi, tada će i moći mijenjati stvari, kraj.
Psihopate su malobrojne i njihova jedina moć su njihove lažne ideje pomoću kojih manipulišu neukim masama i te izmanipulisane mase su njihova jedina moć. Kad se mase osveste, oni će da izgube moć. Problem je što na osveštenju masa niko ne radi, zato jer niko, ni nauka ni filozofija nisu rešile tajnu postojanja materije, života i Univerzuma i još uvek ne raspolažu idejom sa značenjem konačne i Večite Istine pomoću koje bi moglo da se pristupi osveštavanju svetskih masa.
Mi sada tu Istinu imamo i to je
Zakon postojanja. Ali vi moderatori na ovom forumu ste ideju Zakona postojanja proglasili "sektašenjem". A na hrvatskom i bosanskom forumu filozofije mi je pristup potpuno zabranjen. Ne znam šta vi moderatori na ovom forumu još čekate? Ionako moje ideje sa značenjem neoborive Istine još niko ne podržava.