Sta bi bilo kad ne bi imalo zakona?

SmOke123

Zainteresovan član
Poruka
385
Sta bi bilo sa ovim svetom kad bi se skroz ukinuo zakon?
Da li bi civilizacija napredovala ovoliko da nije bilo zakona ili bi bili jos uvek u pecinama?
Citao sam neke teme gde je npr pojedini govore kako je monogamija prisilno ubacena medju ljude,a da smo mi bioloski poligamni, pa ako cemo tako onda je zakon isto prisilno ubacen medju ljude jer bioloski treba da vazi zakon jaceg. Kada bi mi ljudi ziveli onako kako nam bioloski pripada onda pola nas ne bi bilo ni zivo, isto bioloski ako ti se nesto desi i ostanes invalid, tebi priroda ne daje nikakvu invalidsku penziju nego umires zbog nesposobnosti za prezivljavanje.
Sve se nesto opravdava nekom biologijom,a da smo ostali da zivimo po biologiji mozda ne bi smo ni ostali kao vrsta.

Zakon sam po sebi ne postoji u fizičkom svetu, on je apstraktni pojam koji policija silom primenjuje. Verovatno je pravo pitanje, šta bi bilo da nema policije da primenjuje zakone jer bez nje, svaki zakon nema smisla.

Svet bez zakona na koji ti misliš ne može postojati jer će se eventualno naći grupa ljudi koja će nalikovati policiji i sprovoditi neke zakone, odnosno zavoditi red. Svakom vladaru koji bi vladao u anarhiji treba neka vrsta reda.

To isto radi svaka vlast i ne odgovara,za ubistvo nekom 10 nekom 40 godina,ipak je bolje da sami resavamo konflikte bez posrednika
Utopija ne postoji, ali je broj žrtava sveden na relativni minimum. U ratu je broj žrtava veoma visok.

Nisi dosledan.na jednoj temi trazis bezakonje prema bolesnima a ovde da se postuje red i zakon 🙄
Kakvo bezakonje prema bolesnima? Ako aludiraš na to što sam rekao da silovatelji (transžene) ne treba da idu u ženske zatvore, onda je to istina. Šta će tamo?

Utopija ne postoji, ali je broj žrtava sveden na relativni minimum. U ratu je broj žrtava veoma visok.

Kakvo bezakonje prema bolesnima? Ako aludiraš na to što sam rekao da silovatelji (transžene) ne treba da idu u ženske zatvore, onda je to istina. Šta će tamo?
Sta je vlast dozvolila pedofile?preko milion dece nestane godisnje,pa koliko mislis da vlast neke zemlje ima udela u kriminalu?koliko predsednika drzava su milijarderi?

Sta je vlast dozvolila pedofile?preko milion dece nestane godisnje,pa koliko mislis da vlast neke zemlje ima udela u kriminalu?koliko predsednika drzava su milijarderi?
A što je onda većina dozvolila da manjina to radi? To je pravo pitanje. Odnosno, što dozvoljava da se to i dalje radi? Ako je ljudima prekurčilo, oni bi izašli i pobili sve te doktore. :D

Tako da zakona treba da se plasimo mi obicni smrtnici koji eto tako mozda prekoracimo brzinu 1km i upali se radar ili pozovemo muriju jer nam preti komsija, ciji je pas usao u nase dvoriste i mi placamo kaznu za remecenje mira ili prodamo auto i duguju nam pare za njega, ali nas hapse jer nas prijavi kupac kad mu zbog duga uzmemo auto ili za saobracajni udes, gde smo osteceni prvo drzava namiri svoje troskove pa twk onda mi mozemo da potrazujemo odstetu ,eto koliko primera pravicnog zakona a ima ih jos puno

Sta bi bilo sa ovim svetom kad bi se skroz ukinuo zakon?
Da bi se odgovorilo na ovo pitanje, prvo treba definisati, tj. odgovoriti na pitanje šta su zakon? Odgovor glasi da su zakobi pravila po kojima treba živeti i raditi da bi se izbeglo zlo, a ostvarilo dobro. Odbosno, to su pravila po kojima treba živeti da bi se život održao, a ne uništio, jer odžati se u životu ima značenje dobe, a stradati, zla. Ovo podrazumeva, kad be bi bilo zakona dobra i zla, da bi nastao haos, u kojem bi, umesto samoodržanja i dobra, došlo do samouništenja živta i zla.
Da li bi civilizacija napredovala ovoliko da nije bilo zakona ili bi bili jos uvek u pecinama?
Kada ne bi bilo osećanja dobra i zla, tada ne bi bilo ni zakona. Dobra i zla ne bi bilo samo u slučaju kada bi energija, od koje je napravljen Ubiverzum, bila potpuno, mrtva, neosetljiva i nesvesna A imajući na umu da nikakvo beživotno, neosetljivo i nesvesno postojanje nije moguće, tveć samo osetljivo i živo i svesno, to je logilno zaključiti da nikakve civilizacije bez zakona dobra i zla, ne bi moglo da bude. Čak ni u pećinama.

Da bi se odgovorilo na ovo pitanje, prvo treba definisati, tj. odgovoriti na pitanje šta su zakon? Odgovor glasi da su zakobi pravila po kojima treba živeti i raditi da bi se izbeglo zlo, a ostvarilo dobro. Odbosno, to su pravila po kojima treba živeti da bi se život održao, a ne uništio, jer odžati se u životu ima značenje dobe, a stradati, zla. Ovo podrazumeva, kad be bi bilo zakona dobra i zla, da bi nastao haos, u kojem bi, umesto samoodržanja i dobra, došlo do samouništenja živta i zla.

Kada ne bi bilo osećanja dobra i zla, tada ne bi bilo ni zakona. Dobra i zla ne bi bilo samo u slučaju kada bi energija, od koje je napravljen Ubiverzum, bila potpuno, mrtva, neosetljiva i nesvesna A imajući na umu da nikakvo beživotno, neosetljivo i nesvesno postojanje nije moguće, tveć samo osetljivo i živo i svesno, to je logilno zaključiti da nikakve civilizacije bez zakona dobra i zla, ne bi moglo da bude. Čak ni u pećinama.
Poceli su da nas uce kako smo mi zivotinje, kako su neke jako odvratne stvari kao bioloski prihvatljive itd.Doslo neko vreme gde se ljudi ponose kako su nekog fizicki povredili i bili po zatvorima, nije mi jasno sta se desava meni nista lepse u zivot nije bilo nego onaj osecaj kad nekom pomognem,ucinim dan lepsim, secam se kad sam bio klinac i bio se kupao na rzavu, neki klinac koji ne zna da pliva otisao sa balonom u ruci u dubinu i ispusti balon i poceo da se davi i tu ja brzinski otplivam po balon i donesem do njega da se uhvati, nije mi bilo lepseg i mocnijeg osecaja kad znam da sam nekom mozda spasio zivot, kad nekom uplatis pare za lecenje pa shvatis da si uticao na to da neko bude izlecen od opake bolesti.

iz ugla onih koji to čine, za njih valja
Ko je kriv što mnoga zla za mnoge ljude imaju značenje dobra?

Filozofija nije utvrditi i opisati neko stanje stvarnosti, već objasniti i dati rešenje kako da se prevaziđe neko stanje stvarkosti koje ima značenje zla. Imajući na umu da u svetu još ivek mnoga zla kotiraju veoma visoko kao da imaju značenje dobra i koja se stalno pomavljaju, tako što se kao dobra prenose sa generacije na generaciju. Kao na primer:
Političke svetske podele i pripadnosti;
Verske podele i pripadnosti;
Nacionalne podele i pripadnosti:

Klasne podele i pripadnosti.

Da ne naprajam dalje, jer lista zala koja ludu čine i ponose se njima i na njima profitiraju je jako golema. Ali ma o kom od tih mnogobrojnih zala da je reč, koren i uzrok svakog od njih se nalazi u okvuru ta gornja četiri najgora svetsaka zla. Tako da sa sigurnošću možemo da tvrdimu da su to ona ta četiri svetska zla koja su u Bibliji nazvana imenom "Četiri jahača apokalipse", koja će na kraju da uzrkuju propast naše civilizacije.

Kao suprotnost od ova četiri univerzalna principa zla, stoje četiri univerzalna n principa opšteg svetskog dobra, koja glase:

Svi ljudi sveta jedna politka - ekonomska:
Svi ljudi sveta jedba vera - vera u život;
Svi ljudi sveta jedba nacija - ljudska:

Avi ljudi sveta jedna klasa - radnička.
Ko sve ovo što je gore rečeno ne razumije, neka se ubije, jer ovih osam napred nabrojanih načela zla i dobra imaju značenje Univerzalnog zakona dobra i zla. Evolucija naše civilizacije se svodi na postepeni prelazak življenja ljudskog društva po načelima zla, na život po načelima dobra. I sa time se ne treba šaliti jer to je pitanje daljeg opstanka i života naše civilizacije ili njene skore i potune pripasti.

Ko je kriv što mnoga zla za mnoge ljude imaju značenje dobra?

Filozofija nije utvrditi i opisati neko stanje stvarnosti, već objasniti i dati rešenje kako da se prevaziđe neko stanje stvarkosti koje ima značenje zla. Imajući na umu da u svetu još ivek mnoga zla kotiraju veoma visoko kao da imaju značenje dobra i koja se stalno pomavljaju, tako što se kao dobra prenose sa generacije na generaciju. Kao na primer:
Političke svetske podele i pripadnosti;
Verske podele i pripadnosti;
Nacionalne podele i pripadnosti:

Klasne podele i pripadnosti.

Da ne naprajam dalje, jer lista zala koja ludu čine i ponose se njima i na njima profitiraju je jako golema. Ali ma o kom od tih mnogobrojnih zala da je reč, koren i uzrok svakog od njih se nalazi u okvuru ta gornja četiri najgora svetsaka zla. Tako da sa sigurnošću možemo da tvrdimu da su to ona ta četiri svetska zla koja su u Bibliji nazvana imenom "Četiri jahača apokalipse", koja će na kraju da uzrkuju propast naše civilizacije.

Kao suprotnost od ova četiri univerzalna principa zla, stoje četiri univerzalna n principa opšteg svetskog dobra, koja glase:

Svi ljudi sveta jedna politka - ekonomska:
Svi ljudi sveta jedba vera - vera u život;
Svi ljudi sveta jedba nacija - ljudska:

Avi ljudi sveta jedna klasa - radnička.
Ko sve ovo što je gore rečeno ne razumije, neka se ubije, jer ovih osam napred nabrojanih načela zla i dobra imaju značenje Univerzalnog zakona dobra i zla. Evolucija naše civilizacije se svodi na postepeni prelazak življenja ljudskog društva po načelima zla, na život po načelima dobra. I sa time se ne treba šaliti jer to je pitanje daljeg opstanka i života naše civilizacije ili njene skore i potune pripasti.
rešenje baš i nije lako, lako je konstatovati trenutno stanje, ali u praksi rešiti stvari to malo ide teže.. svi mi imamo super dobre ideje ali.. najveći je problem i osnovni ono za čime ne žude krotki, dobri ljudi, a to je moć, ne možeš ništa promijeniti dok ne dobiješ moć da to promijeniš, ili možeš ili ne možeš, filozofija je tu prosta, očekivati od psihopata da se promijene pred nekom humanom idejom, nema od tog posla ništa.. klin se klinom izbija, kad se omoće dobri ljudi, tada će i moći mijenjati stvari, kraj.

rešenje baš i nije lako, lako je konstatovati trenutno stanje, ali u praksi rešiti stvari to malo ide teže..
Rešenje je samo jedno, nebitno da li je lako ili teško, pa biraj - ili primeni rešenje ili umri. Ipak, lakše je prihvatiti rešenje nego umreti. Rusija i Ukrajina ili Izrael i Palestina. Neka svi u svojim tintarama shvate da nisu ni Rusi, ni Ukrajinci, ni Izraelci, ni Palestinci, već samo ljudi i neka se ujedine i umiranja više neće da bude. Lako je shvatiti da niko nije ni Rus, ni Ukrajinac, ni izraelac, ni Palestinac, jer to ionako nije Istina, već gnusna laž. Istina je to da su svi oni samo ljudi i ništa drugo. I da biti Rus, Ukrajinac, Izraelac ili Palestinac ne služi ničemu i nikome drugom, do samo ruskim, ukrajinskim, izraelskim i palestinskim političkim i verskim, institucijama i vođama za topovsko meso. Tako je uvek bilo, ma o kom narodu na svetu da je reč.
svi mi imamo super dobre ideje ali..
Nije tačno. Niko nema "super dobre ideje" kad se radi o činjenici da su svetske političke, verske, naionalne i klasne podele, institucije i vođe sveta glavni uzroci svih najgorih istorijskih ljudskih stradanja i zala i niti ni jednom čoveku na svetu još uvek nije pala na pamet ideja da te različite svetske podele i pripadnosti nemaju apsolutno nnkakvu vrednost za ljudski život i da bi sva svetska stradanja i zla mogla da prestanu kad bi se ljudi setili da oni nisu ni Srbi, ni Hrvati, ni Englezi, ni Kinezi, ni pravoslavci, ni katolici, ni musimani, ni demokrate, ni fašisti, ni komunisti itd, već samo ljudi.

Pitanje je zašto se ljudi stide i ustručavaju da priznaju da su samo ljudi i ništa drugo, kad je jasno da je biti čovek jedini spas, a sve drugo stradanje, siromaštvo i smrt? Ne razumem zašto se, na primer, Srbi, Hrvati, Englezi, pravoslavci, katolici, muslimani ili demokrate, fašisti, komunisti itd, ponose time što tvrde da su to što nisu, iako od toga nemaju nikakve koristi,već samo goleme štete, jer to nije nešto što može da se jede ili da se od toga živi.

Mislim da problem ipak nije nerešiv. Problem je samo što svetski politički, verski, nacionalni ili klasni autoriteti ubeđuju lakoverne ljude da su to što nisu, zato što ih tako lakše prepoznaju kao svoje stado i privatno vlasništvo sa kojim mogu da rade šta im se prohte. I mislim da bi ljude lako bilo ubediti da su samo ljudi i ništa drugo, kad bi postojali autoriteti koji bi im to objasnili. Naravno ti autoriteti bi trebalo da budu iz oblasti nauke, biologije, psihologije, filozofije, pa i metafizike.
najveći je problem i osnovni ono za čime ne žude krotki, dobri ljudi, a to je moć, ne možeš ništa promijeniti dok ne dobiješ moć da to promijeniš, ili možeš ili ne možeš,
Svetom ne vladaju ljudi, već ideje - ideološko-političke, verske, nacionalne i klasne - i ideje su te koje imaju moć. Sve ideje pomoću kojih su pojedinci do danas vladali svetom i imali moć, nemaju značenje Istine, već laži. Cilj i svrha života nije stradanje i zlo i sve ideje koje za svoju posledicu imaju rat, haos i lom, su lažne ideje, a to su sve ideološko-političke, verske, nacionalne i klasne ideje koje za svoju posledicu uvek imaju zlo.
Suprotno tim lažnim idejama, tj. idejama zla, istinite ideje sa značenjem opšteg dobra su, kao što sam ranije rekao:

Svi ljudi sveta samo jedna politika - ekonomska.
Svi ljudi sveta samo jedna vera - vera u život.
Svi ljudi sveta samo jedna nacija - ljudska.

Svi ljudi sveta samo jedna klasa - radnička.

Kao što može da se primeti, Istina je prosta k'o pasulj. Laži su veoma komplikovane.
filozofija je tu prosta, očekivati od psihopata da se promijene pred nekom humanom idejom, nema od tog posla ništa.. klin se klinom izbija, kad se omoće dobri ljudi, tada će i moći mijenjati stvari, kraj.
Psihopate su malobrojne i njihova jedina moć su njihove lažne ideje pomoću kojih manipulišu neukim masama i te izmanipulisane mase su njihova jedina moć. Kad se mase osveste, oni će da izgube moć. Problem je što na osveštenju masa niko ne radi, zato jer niko, ni nauka ni filozofija nisu rešile tajnu postojanja materije, života i Univerzuma i još uvek ne raspolažu idejom sa značenjem konačne i Večite Istine pomoću koje bi moglo da se pristupi osveštavanju svetskih masa.

Mi sada tu Istinu imamo i to je Zakon postojanja. Ali vi moderatori na ovom forumu ste ideju Zakona postojanja proglasili "sektašenjem". A na hrvatskom i bosanskom forumu filozofije mi je pristup potpuno zabranjen. Ne znam šta vi moderatori na ovom forumu još čekate? Ionako moje ideje sa značenjem neoborive Istine još niko ne podržava.

Back