Šta Amerikanci ne mogu da oproste Rusima?

Ako država dozvoljava takve i slične akcije stranim agenturama onda nije država. Ovde se ne radi o tome već o izgovorima. Loše radiš, propada ti država, gubiš teritorije, građani te neće a ti mantraš kako su za sve krive strane agenture. Mislim, budalaštine. Ali dobro, ako je vama lakše da su uvek neki drugi krivi, dobro, nemam ništa protiv ;)
Nisu to strani agenti nego smradikali tj lokal patrijote i domaći izdajnici, saradnici okupatora itd.

Šta Amerikanci ne mogu da oproste Rusima pa je toliko prisutna antiruska histerija? Šta to Amerikanci zameraju Rusima pa se Rusi danas bez ikakvog osnova poistovećuju sa nacistima? Ja mislim da znam odgovor ali bih voleo da čujem vaše mišljenje.
Pa rusi u današnjem slučaju, i jesu nacisti. Napali su sve i jednu susednu državu i oteli zemlju, ljude ubijaju i proteruju, a oni stari koji ostanu, a nisu rusi, moraju da prihvate da su gradjani drugog reda. Čvrsto verujem da je to zlo neodrživo i da će se Rusija raspasti kao takva i podeliti na manje državice, da više nikad nikome ne budu pretnja.

Pa rusi u današnjem slučaju, i jesu nacisti. Napali su sve i jednu susednu državu i oteli zemlju, ljude ubijaju i proteruju, a oni stari koji ostanu, a nisu rusi, moraju da prihvate da su gradjani drugog reda. Čvrsto verujem da je to zlo neodrživo i da će se Rusija raspasti kao takva i podeliti na manje državice, da više nikad nikome ne budu pretnja.
Tebe i tvoju porodicu 1999 bombardovali amerikanci ili rusi? 🤔

Šta Amerikanci ne mogu da oproste Rusima pa je toliko prisutna antiruska histerija? Šta to Amerikanci zameraju Rusima pa se Rusi danas bez ikakvog osnova poistovećuju sa nacistima? Ja mislim da znam odgovor ali bih voleo da čujem vaše mišljenje.
1/ Зашто је Русија била „демократија“ под Јељцином, а не под Путином?

Јељцин је дозволио 7 локалних олигарха, по имену „банкари“ (6 Јевреја и 1 гој) да пренесу руску државну имовину на офшор компаније које одузимају богатство земље

2/ Један је био ФИМАЦО, коришћен за крађу процењених 50 МИЛИЈАРДИ долара из Русије. То је много демократије овде! Ова пљачка је изградила богатство олигарха Као Михаил Ходорковски. Али, они нису били олигарси, назвали су их САД "бизнисмени"

3/ Они су такође били „предузетници“ који су уклањали препреке свом богатству и богатству америчких олигарха Након распада СССР-а 1991. Државни благајник Николај Кручина, одговоран за руске златне резерве, погинуо је падом са прозора

4/ Његов наследник Георгиј Павлов пао је у смрт са прозора 2 месеца касније: олигарси су чистили кућу. У септембру је руски ЦБ објавио да су ЗЛАТНЕ РЕЗЕРВЕ КРЕМЉА „изненадно и неочекивано“ пале

5/ пао са процењених 1000-1500 тона на само 240 тона. Затим, након 2 месеца, објављено је да су потпуно нестали И овде је много демократије.

6/ Уз напомену, након што је Украјина постала „демократска“ по америчким стандардима након државног удара 2014, њене ЗЛАТНЕ РЕЗЕРВЕ, процењене на 44 тоне, пале су на НУЛУ. Али, права пљачка је почела после Јељцина, по савету консултанта са Харварда (попут Џефрија Сакса)

7/ применио "шок терапију" у приватизацији свега Амерички ционистички капитал преузео је руску индустрију. Ово је био оличење демократије, по америчким стандардима: приватизација, дерегулација, штедња и отварање руских компанија

8/ да купују амерички олигарси... извините, амерички предузетници Формирали су мрежу дечака са Харварда: Џонатан Хеј (осуђени трговац), Џефри Сакс, Андреј Шлајфер, Роберт Рубин, Лари Самерс, Дејвид Липтон, злоупотребили су средства УСАИД-а

9/ и намештене уговоре за приватизацију како би се стекла контрола над кључним руским индустријама у закулисним пословима. Створен је затворен процес надметања за врхунска национална добра, у којем су ЈЕДИНИ ОДОБРЕНИ ПОНУЂАЧИ били МАНАГЕМЕНТ ЦОМПАНИ ХАРВАРД И ГЕОРГЕ СОРОС

10/ Ово је резултирало аквизицијом великих удела у Сиданко Оил, Новолипетск Стеел и Свиазинвест. Примећујете ли како функционише америчка демократија? Русија је имала довољно богатства да задовољи похлепу страних и руских лешинара:

11/ Михаил Ходорковски је имао контролни удео у произвођачу титанијума Ависма. Заједно са својом банком Менатеп, приморао је Ависму да прода свој титанијум ИСПОД ТРЖИШНЕ ЦЕНЕ офшор компанијама које је тајно контролисао. Офшор компаније су продате

12/ титанијум по тачној цени на међународним тржиштима ради профита, који је затим враћен из офшор компанија у Ходорковског Запамтите, запад га сматра поштеним бизнисменом коме је Путин одузео богатство

13/ Русију је контролисало ових 7 олигарха који су формирали тајно друштво = Семибанкирсцхина, названо по Седам бојара који су контролисали Русију током 17. века. 7 олигарха: Борис Березовски, Михаил Ходорковски, Михаил Фридман, Петр Авен,

14/ Владимир Гусински, Владимир Потанин, Александар Смоленски 6 Јевреја + 1 руски гој Руски новинар по имену Андреј Фадин описао је њихову огромну моћ у чланку: „они контролишу приступ буџетском новцу и у суштини све инвестиције 3.253 1 24 158

15/ могућности унутар земље. Они поседују огроман информациони ресурс главних ТВ канала. Они формирају мишљење председника. Они који нису хтели да ходају поред њих су или задављени или су изашли из круга.” После тога је убијен Андреј Фадин

16/ Путин је на то ставио тачку после 2000. године Године 2001. државно преузимање медија запленило је телевизијске мреже које су претходно биле у власништву олигарха Бориса Березовског, Владимира Гусинског и Бадрија Патаркацишвилија. Неки олигарси су осуђени, неки су побегли

17/ Џорџ Сорош је био забрањен у Русији, Белорусији и Казахстану. Путин је спровео низ популистичких реформи кривичних, пореских и земљишних закона (којима су се противили олигарси 1990-их) Ходорковски је 2003. кривично гоњен

18/ због утаје пореза и преваре због којих је завршио на одслужењу 10 година затвора. Путин је национализовао ЈУКОС Путинове прве тачке дневног реда биле су да отплати сав дуг према ММФ-у и зајмове из совјетске ере.

19/ Русија је, у суштини, једина моћна држава у стању да НЕ функционише на систему заснованом на дугу Руске златне резерве су обновљене и повећане Ово нису демократске и ауторитарне агенде и Путин је очигледно диктатор Али, његов највећи грех је:

20/ Путин је национализовао Јукос након што је Ходорковски договорио да све његове акције из нафтне компаније Јукос пребаце у власништво Џејкоба Ротшилда. Пренос је обављен у новембру 2003. године, дајући лорду Ротшилду контролу над акцијама 3.278 1 30 179

21/ акције које Сандеј тајмс процењује на 13,5 милијарди долара. Путин је Ротшилду одузео руске драгуље Неопростиво

Зато мрзе В. Путина. Он је окончао западна достигнућа у Русији под Јељцином. То и Русија која чува своју културу и вредности, одбацује деструктивне постмодерне тзв. вредности/трендове тзв. „цивилизованог и софистицираног Запада“.

Путин је зауставио пљачку Русије од стране западних сила и њихову намеру да Русију растуре и поделе на мале делове. Путин је трансформисао Русију у суперсилу која оспорава америчку хегемонију

Nemoj biti sarkastičan, umalo sam i sam nastradao tokom bombardovanje.
A gde si ti to bio tačno i šta je "umalo"?

Moju porodicu sam sklonio na sigurno, ali ja sam ostao i bio do kraja.
Au jbt, koja hrabrost, neviđeno, pa kako da ti se čovek ne divi?
Ja u mojoj zgradi ni ne znam gde je sklonište, ne bih znao ni da ga ima,
da nisam čuo vas velike heroje kako tutnjite niz stepenice čim se začuje šizela...

Tebe i tvoju porodicu 1999 bombardovali amerikanci ili rusi? 🤔

Ni jedni ni drugi, već loša politika Slobodana Miloševića ko je krenuo da čisti Albance koji su drugari sa Amerima. I dobio je vaspitnu.

To ne sprečava sve nas ostale da sarađujemo sa Amerima, pa svi Srbi su na zapadu, skim ćeš sarađivati ako ne sa svojima.

Poslednja izmena:
Nista,kao sto ni Jugoslaviji nisu nista zamjerali ,problem im je sto Rusiju vodi psihopata koji ima milijarde na racunima i avi oko njega ,sa velikim brojem nuklearnog naoruzanja koji misli da moze da radi sta hoce. Zapad bi volio da se Rusija okrene ekonomiji, da postuje prava svih tj jedna normalan zemlja u kojoj ce ljudi lijepo zivjeti.

Samo dok Ameriku vode stameni, pametni i racionalni ljudi...

A da, čekaj, ovaj pada dok ulazi u helikopter, ne zna sa kim priča, mumla i rukuje se sa vazduhom. Njegovog sina trenutno sude, a glavni oponent mu je u procesu suđenja. Izvršili su invazije na suverene zemlje, imaju stotine baza svuda po svetu i plaćenike koji ratuju na svakom ratištu.

Kakvo leglo demokratije i ljudskosti.

Samo dok Ameriku vode stameni, pametni i racionalni ljudi...

A da, čekaj, ovaj pada dok ulazi u helikopter, ne zna sa kim priča, mumla i rukuje se sa vazduhom. Njegovog sina trenutno sude, a glavni oponent mu je u procesu suđenja. Izvršili su invazije na suverene zemlje, imaju stotine baza svuda po svetu i plaćenike koji ratuju na svakom ratištu.

Kakvo leglo demokratije i ljudskosti.
E vidiš, upravo to ti pokazuje koliko je USA ozbiljna država. Može imati predsjednika izdajnika i lažova Trampa, i senilnog i izgubljenog Bajdena, a da i dalje funkcionira.

Ma daj... ti stvarno veruješ u te diktatorske mantre? Agenture, strani plaćenici i domaći izdajnici? Mislim, kapiram da se mi Srbi trujemo decenijama sa tim budalaštinama ali da baš nailazim na ljude koji u to veruju, malo je neobično ;)
Da, verujem, jer se ovde nešto slično desilo 5. oktobra. Par hiljada bamdita smenjuje legalnu vlast uxUkrajini i niko to od zapadnih zemalja nije osudio a kunu se u demokratiju. A kada se kod njih to desi onda je to vandalizam, mislim na upad demonstranata u Kongres.

Da, verujem, jer se ovde nešto slično desilo 5. oktobra. Par hiljada bamdita smenjuje legalnu vlast uxUkrajini i niko to od zapadnih zemalja nije osudio a kunu se u demokratiju. A kada se kod njih to desi onda je to vandalizam, mislim na upad demonstranata u Kongres.

Kad u diktatorskim državama vidiš toliki broj ljudi na ulici, to znači da ta vlast nema legitimitet. Nepisano pravilo.

Isto kao i kod nas. Kad dođe onoliko ljudi koliko je bilo na ulici pre neki dan, to ti znači da i predsednik i vlada nemaju legitimitet a na vlasti su.

Kad u diktatorskim državama vidiš toliki broj ljudi na ulici, to znači da ta vlast nema legitimitet. Nepisano pravilo.

Isto kao i kod nas. Kad dođe onoliko ljudi koliko je bilo na ulici pre neki dan, to ti znači da i predsednik i vlada nemaju legitimitet a na vlasti su.
Izbori su bili u Ukraini i vlast je držao Janukovič. Skupila se rulja i bez izbora skinula legalno izabranu vlast. Gde ti tu vidiš neku diktaturu? Vidiš samo ono što ti odgovara koliko vidim.

pa amerika nece oprostiti rusima zato sto su rusi jaci od amerike i zato sto je rusija veca i snaznina i zato sto putin zna dzudo a dzo bajden je zbog toga odusta ti od kandidature za presendnika.
Mislim da zato, definitivno amerika nece oproatiti putinu dzudo i sto je oterao dzo bajdena
a imaju i minerale podosta u zemlji i rude neke koje amerika nema nefo tojbima samo u rusiji
a imanu i kvalitetnije i sume rusi od amera
prirodnog dobrog
eksplotacije gasa
jake votke
i babusaka ruskih

Izbori su bili u Ukraini i vlast je držao Janukovič. Skupila se rulja i bez izbora skinula legalno izabranu vlast. Gde ti tu vidiš neku diktaturu? Vidiš samo ono što ti odgovara koliko vidim.

Da, skupila se rulja na američki mig. Malo sutra.

Taj Janukovič je prekinuo integracije sa EU i odlučio da okrene zamlju ka Rusiji. To je bilo protivno njegovim predizbornim obećanjima i ljudi su izašli na ulicu. Postupili su sasvim ok. Ako je izdao politiku koju je vodio, onda više i nema legitimitet lidera.

To samo u Srbiji ima da vlast pre izbora kaže "ukidamo projekat Rio Tinto", pa onda kad dobiju izbore, kažu "vaskrsavamo projekat Rio Tinto". Ona stvar u bulju građanima. I to građani vole. Ali im zato veoma smeta što sportisti neće da se pobune umesto njih ;)

Back