Šta Amerikanci ne mogu da oproste Rusima?

Mislim da Amerikanci Rusima nikako ne mogu da oproste to što su Rusi odnosno Sovjeti prvi poslali satelit u svemiru, prvo živo biće u svemiru psa Lajku i to što je Sovjetski Savez poslao prvog čoveka u svemiru Jurija Gagarina.

_117962672_gettyimages-170983527.jpg

nema to veze sa svemirskom trkom...u Americi su uvideli da je odličan način vladanja kreiranje moćnog spoljnog neprijatelja kojim će se provocirati strah u ljudima.....umesto da se bave svojim životima i svojim pravima i uticajem na politiku ljudima se servira red igara preko sportova i red straha od opasnog zlog protivnika...kao u vesternima ako sebe smatraš pozitivcem onda ti treba negativac da bi ostvario svoj smisao....

Šta Amerikanci ne mogu da oproste Rusima pa je toliko prisutna antiruska histerija? Šta to Amerikanci zameraju Rusima pa se Rusi danas bez ikakvog osnova poistovećuju sa nacistima? Ja mislim da znam odgovor ali bih voleo da čujem vaše mišljenje.
Nista,kao sto ni Jugoslaviji nisu nista zamjerali ,problem im je sto Rusiju vodi psihopata koji ima milijarde na racunima i avi oko njega ,sa velikim brojem nuklearnog naoruzanja koji misli da moze da radi sta hoce. Zapad bi volio da se Rusija okrene ekonomiji, da postuje prava svih tj jedna normalan zemlja u kojoj ce ljudi lijepo zivjeti.

Nista,kao sto ni Jugoslaviji nisu nista zamjerali ,problem im je sto Rusiju vodi psihopata koji ima milijarde na racunima i avi oko njega ,sa velikim brojem nuklearnog naoruzanja koji misli da moze da radi sta hoce. Zapad bi volio da se Rusija okrene ekonomiji, da postuje prava svih tj jedna normalan zemlja u kojoj ce ljudi lijepo zivjeti.
Vi sa J ste pametni u P.M.

Šta Amerikanci ne mogu da oproste Rusima pa je toliko prisutna antiruska histerija? Šta to Amerikanci zameraju Rusima pa se Rusi danas bez ikakvog osnova poistovećuju sa nacistima? Ja mislim da znam odgovor ali bih voleo da čujem vaše mišljenje.

Da nisu napali Ukrajinu, ne verujem da bi ih Ameri uopšte i spomenuli. U geopolitičkim odnosima konkurent Amerima je Kina.

Zapad bi volio da se Rusija okrene ekonomiji, da postuje prava svih tj jedna normalan zemlja u kojoj ce ljudi lijepo zivjeti.
Ajde Mujo ne khenjaj.
Zapad bi voleo da se dočepa ruskih resursa.
Zato jadni ameri imaju samo nekoliko baza po Evropi, čisto da se odbrane...
2024-08-13_125942.png

I onda još par po ostatku sveta, jedva 900 ukupno... :mazi:

Naivan si prevariće te neko npr amerikanci ako misliš da je probl let u svemir :)
Rusija danas nije konkurent Amerikancima, to je svakako Kina, ali antiruska histerija i mic po mic širenje NATO-a na istok traju evo više od 30 godina. A zna se šta je krajnji cilj tog širenja, Moskva i cela Rusija, odnosno porobljavanje Rusije, instaliranje satelitskog režima i LGBT sistema u Rusiji. Mi smo već pri kraju tog procesa. I mi smo im stali na žulj ali Rusija i Sovjetski Savez su ih u nekim sferama pobedili i to je prosto Amerikncima neoprostivo.

Preko agentura, preko društvenih medija, Gugl i Fejbuk našteluju koji predlozi da izlaze i par hiljada huligana izađe i smeni legalno izabranu vlast i to je sve demokratija.

Ma daj... ti stvarno veruješ u te diktatorske mantre? Agenture, strani plaćenici i domaći izdajnici? Mislim, kapiram da se mi Srbi trujemo decenijama sa tim budalaštinama ali da baš nailazim na ljude koji u to veruju, malo je neobično ;)

Ma da ubili stambolića, ubili đinđića pa uzjahali vlast usput pobili ivanovića i gomilu novinara :whistling:

Ako država dozvoljava takve i slične akcije stranim agenturama onda nije država. Ovde se ne radi o tome već o izgovorima. Loše radiš, propada ti država, gubiš teritorije, građani te neće a ti mantraš kako su za sve krive strane agenture. Mislim, budalaštine. Ali dobro, ako je vama lakše da su uvek neki drugi krivi, dobro, nemam ništa protiv ;)

Back