Šta ako smo "nasankani"?

Moja sestrica je student, doduše usput i radi pa sam pomislio da se zbog toga slabo prikljucuje protestima... Ja rekoh ajde da ispitam situaciju, pa je pitam da li ide na plenume, ona reče da je bila, jednom... Poenta je što mi je rekla da im je sugerisao za šta da glasaju... Bas je upotrebila tu rec...Pitam je za njeno mišljenje i mišljenje njenih drugarica, kaže da iz celog društva ide samo jedna, ali da je ne zanima politika vec ide zato što joj je interesantno druzenje(naučila je da plete ili veze, šta li). Uglavnom sve one podržavaju zato što im je dobro došlo da ne uče... Jedna njena drugarica onako začuđujuće naglasila je, podržava Sešelj i tu opciju... Znam, sad ćete vi reči one su manjina, one su loše devojke i studentkinja, ali nije to bas tako... Eto podelio sam sa vama neke detalje na korist ovoj raspravi, nadam se da ćete ceniti...
Izgubice godinu zbog idiota na celu fakulteta. Trazi se narid sto vise po ulicama, a ne da njih zrtvujemo. Samo iz Javnih preduzeca prosvetari ustali, koji strajkuju za sve i svasta?

Samo to toliko sto je taj rektor vulinov kucni prijatelj. Ustao covek sa par hiljada e protiv drugara? Vazi...

Koji rektor je Vulinov kućni prijatelj

pusti me s tim glupostima i veruj šta hoćeš

lepo ti kažem kako stoje stavari i šta pouzdano znam a sve ostale teorije koje ti pričaju "upućeni stručnjaci" ti slobodno širi i prepričavaj, dopunjavaj, kako god.

Moja sestrica je student, doduše usput i radi pa sam pomislio da se zbog toga slabo prikljucuje protestima... Ja rekoh ajde da ispitam situaciju, pa je pitam da li ide na plenume, ona reče da je bila, jednom... Poenta je što mi je rekla da im je sugerisao za šta da glasaju... Bas je upotrebila tu rec...Pitam je za njeno mišljenje i mišljenje njenih drugarica, kaže da iz celog društva ide samo jedna, ali da je ne zanima politika vec ide zato što joj je interesantno druzenje(naučila je da plete ili veze, šta li). Uglavnom sve one podržavaju zato što im je dobro došlo da ne uče... Jedna njena drugarica onako začuđujuće naglasila je, podržava Sešelj i tu opciju... Znam, sad ćete vi reči one su manjina, one su loše devojke i studentkinja, ali nije to bas tako... Eto podelio sam sa vama neke detalje na korist ovoj raspravi, nadam se da ćete ceniti...
Neki ljudi i neki studenti jednostavno ne prepoznaju važnost ovog istorijskog trenutka. Uvek bilo i biće.

Izgubice godinu zbog idiota na celu fakulteta. Trazi se narid sto vise po ulicama, a ne da njih zrtvujemo. Samo iz Javnih preduzeca prosvetari ustali, koji strajkuju za sve i svasta?
Ja nisam rekao da one ne podržavaju protest. Podržavaju ga, ali iz razloga što im prija sve ovo na neki način...Inace niti smatraju plenume vrhuncu demokratije, niti idu na proteste, osim jedne iz celog društva koje nije malo...

Moguće da si upravu, ja uopšte ne verujem da ce se desiti bilo kakva promena, jer je većina naroda uz vlast...
Pre bih rekao da je većina naroda neodlučna i da se plaši bilo kakvih promena. Zato su studentski marševi bitni, jer diraju direktno u srce i pozivaju na savest. Ako ne budu uspeli, ako se narod ne trgne, sledi višedecenijska čamotinja i žabokrečina u kojoj će masovna ubistva poput pada nadstrešnice ili sudara autobusa GSP biti sasvim normalna pojava.

Za one koji se pitaju da li je išta postignuto ovim šetnjama, zamislite samo da Nenadležnik pokuša da ponovo održi neke nameštene izbore. Pa na svakom biračkom mestu bi imao po nekoliko desetina ljudi koji bi ušli unutra i onemogućili održavanje istih.

Pre bih rekao da je većina naroda neodlučna i da se plaši bilo kakvih promena. Zato su studentski marševi bitni, jer diraju direktno u srce i pozivaju na savest. Ako ne budu uspeli, ako se narod ne trgne, sledi višedecenijska čamotinja i žabokrečina u kojoj će masovna ubistva poput pada nadstrešnice ili sudara autobusa GSP biti sasvim normalna pojava.
Ništa ovde nije tačno. Da je glasanje obavezno, vlast bi imala još mnogo veću pobedu na izborima. Što se tiče nadstresnice, odgovarace kao što i zakon nalaže ljudi od struke, oni čiji se potpisi nalaze na papirima, oni nisu smeli ni po koju cenu da potpisuju nešto u sta nisu sigurni... Sva moć će i posle toga ostati u rukama vladara, kao što će se i podrška naroda prema njemu nastaviti...

Za one koji se pitaju da li je išta postignuto ovim šetnjama, zamislite samo da Nenadležnik pokuša da ponovo održi neke nameštene izbore. Pa na svakom biračkom mestu bi imao po nekoliko desetina ljudi koji bi ušli unutra i onemogućili održavanje istih.
Problem.je u tome što će on pobediti ponovo sa velikom razlikom i na sledećim izborima... A to je zato što ne postoji liberalna opozicija, niti veliki broj građanski opredeljenog naroda... Što i vlast i opozicija i studenti spadaju u nacionalisticku opciju koja samo čeka otvorenu konfrotaciju sa zapadnom da se ujedini u jednu homogena masu zarad "viših ciljeva"...Jer prirodno su na istoj strani....Nema promena...

Ništa ovde nije tačno. Da je glasanje obavezno, vlast bi imala još mnogo veću pobedu na izborima.
Da li bi? Apstinenti teoretski mogu da se podele proporcionalno snazi pokazanoj na prethodnim izborima, ali realno, koliko njih bi glasalo za SNS nakon dešavanja iz poslednjih četiri meseca? Dovođenje glasača iz RS ukazuje da je vlast isrpla sve rezerve glasača iz Srbije. Tu su im jedino ove dileje poput Tihog i ostalih radikala koji rade kako im Šešelj kaže. Ali da se kola kreću nizbrdo, kreću se. Otud sva ta panika da se po svaku cenu zaustave protesti i marševi.

Što se tiče nadstresnice, odgovarace kao što i zakon nalaže ljudi od struke, oni čiji se potpisi nalaze na papirima, oni nisu smeli ni po koju cenu da potpisuju nešto u sta nisu sigurni... Sva moć će i posle toga ostati u rukama vladara, kao što će se i podrška naroda prema njemu nastaviti...
Ukoliko bi studentski zahtevi bili ispunjeni danas, već popodne bi tužilaštvo izdalo nalog za hapšenje Nenadležnika, i to po više osnova. Uz njega i mnogih drugih njemu bliskih ljudi. A što više njih u pritvoru, to veća verovatnoća da će neko da počne da peva.

Znaju studenti šta rade, nisu glupi.

Ukoliko bi studentski zahtevi bili ispunjeni danas, već popodne bi tužilaštvo izdalo nalog za hapšenje Nenadležnika, i to po više osnova. Uz njega i mnogih drugih njemu bliskih ljudi. A što više njih u pritvoru, to veća verovatnoća da će neko da počne da peva.

Znaju studenti šta rade, nisu gluglupi
Osim većine naroda, služba, vojska, policija i nosioci kapitala su uz Vucica i ti misliš da će se desiti šta? Kakva tačno promena?

Problem.je u tome što će on pobediti ponovo sa velikom razlikom i na sledećim izborima... A to je zato što ne postoji liberalna opozicija, niti veliki broj građanski opredeljenog naroda... Što i vlast i opozicija i studenti spadaju u nacionalisticku opciju koja samo čeka otvorenu konfrotaciju sa zapadnom da se ujedini u jednu homogena masu zarad "viših ciljeva"...Jer prirodno su na istoj strani....Nema promena...
Iracionalno je očekivati da se desi nešto za šta ne postoje nikakvi preduslovi, ali je sasvim racionalno nadati se oslobođenju zemlje od ruskog stiska. Može se biti patriota, hrišćanin i konzervativan i bez kremljobotskih emocija. Prvi korak ka tome biće ove sankcije NISu. Mnogi što su pevali ruske pesme će preko noći prestati to da rade čim prestaju da im stižu apanaže.

Iracionalno je očekivati da se desi nešto za šta ne postoje nikakvi preduslovi, ali je sasvim racionalno nadati se oslobođenju zemlje od ruskog stiska. Može se biti patriota, hrišćanin i konzervativan i bez kremljobotskih emocija. Prvi korak ka tome biće ove sankcije NISu. Mnogi što su pevali ruske pesme će preko noći prestati to da rade čim prestaju da im stižu apanaže.
Drugari, nemojte se ljutiti, ali ja ne mogu da verujem u neverovatno stvari... To se ne može dogoditi, a na kraju krajeve ni studenti to ne žele. I oni su većinom proruski i antizapadni, kao i njihovi roditelji... A kako odrastaju, biće to sve više, opet kao i roditelji...

Ne pije vodu. Sloba nikad ne bi pao da je to tako.

Da... nije ozbiljno kao skup u Jagodini.
Njihovi glasači se neeksponiraju, to ti je većinski nas narod. Oni ćute, ne mešaju se u politiku, kad su u društvu ponekad i kritikuju vlast, ni to im nije problem. Ova dešavanja u zemlji ih sada toliko i ne dotiču. Žive svoje privatne živote, ali kada dođe glasanje izadju i glasaju za vlast bez greške. I to će biti tako i u budućnosti. Nisu ni blizu da glasaju za opoziciju...
Vidiš čak i na to cirkusu u Jagodina da ni oni koji odu ne želi da se snimaju, a kamoli oni koji ne odu(oni ne idu zbog toga)... Ali kao sto sam rekao, kada dođe glasanje ima ih preko 2 miliona....

Ništa ovde nije tačno. Da je glasanje obavezno, vlast bi imala još mnogo veću pobedu na izborima. Što se tiče nadstresnice, odgovarace kao što i zakon nalaže ljudi od struke, oni čiji se potpisi nalaze na papirima, oni nisu smeli ni po koju cenu da potpisuju nešto u sta nisu sigurni... Sva moć će i posle toga ostati u rukama vladara, kao što će se i podrška naroda prema njemu nastaviti...
Da li je tebi realno da arhitekte, građevinski inženjeri, poslovođe, majstori i obični radnici prihvate da služe višegodišnje zatvorske kazne, da izgube licence i da im porodice budu obeležene do kraja života, a da pri tome niko od njih ne kaže ''Tako mi je naredio ovaj što je bio iznad mene''? Pa Jelena Tanasković, direktorka Železnice, je već označila sićVea i čićVua kao glavne organizatore posla oko nadstrešnice.

Back