Šta ako se djavo pokaje?

• Začetnik teme Začetnik teme dess
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dess

Poznat
Poruka
7.252
Živo me zanima šta bi se u tom slučaju desilo. Ako se sjetimo da je Bogu miliji jedan grešnik koji se pokaje, nego sto pravednika, šta bi bilo kad bi se pokajao sam djavo? Djavo nije samo ubjedljivo najveći grešnik, no i stvorenje koje je prije pada bilo najmudrije, najljepše, najuzvišenije od svih drugih Božijih stvorenja. Kad bi se pokajao, da li bi postao poput Boga? Da li Bog čeka na njegovo pokajanje? Da li je to taj zadnji dan?

Živo me zanima šta bi se u tom slučaju desilo. Ako se sjetimo da je Bogu miliji jedan grešnik koji se pokaje, nego sto pravednika, šta bi bilo kad bi se pokajao sam djavo? Djavo nije samo ubjedljivo najveći grešnik, no i stvorenje koje je prije pada bilo najmudrije, najljepše, najuzvišenije od svih drugih Božijih stvorenja. Kad bi se pokajao, da li bi postao poput Boga? Da li Bog čeka na njegovo pokajanje? Da li je to taj zadnji dan?

Dobar avatar... :aha:
Inace, Djavo je ucinio neoprostiv greh... kajao ne kajao se... bice unisten...
Odavno je zbacen sa neba na zemlju...
Ceka se samo njegovo unistenje....

`Бро јутро...

Сигурно да је он на почетку имао шансу да се покаје, али није.Већ хиљадама година хули и покушава да привуче(милом или силом) људе на своју страну ширећи све супротно од онога што Бог говори човеку са намером да створи своје царство на Земљи лажно убеђујући своје највеће слуге(владаре света) да ће ако створе такво глобално друштво Бог видети да је он "победио" придобијањем људи тако што неће бити на планети човека који више држи до морланих Закона и Бога, и да се Бог неће враћати на Земљу прихватањем чињенице да су људи изабрали демонизацију уместо Бога(зато се иде на смањење популације јер такво друштво мора бити контролисано на индивидуалном нивоу 24 часа што није могуће ако има пуно људи где се дешава да многи одступају од сатанистичког понашања). То је више хиљада година хуле на Светог духа. То је стање које се не опрашта. Он је одавно прешао све границе у којем је његов дух деформисан и налази се у апсолутној злоби и гордости из које нема назад. То његово стање хуле на Светог духа нема опроста и зато се не разматра његово покајање јер оно више није могуће.

пс
ех буђења...са првим мислима о сотони...z:Dz:Dz:D

kakvi su ljudi djavo je amater..

a shto se pokajanja tiche
to je lizalica na salteru u crkvi

svet istorija i civilizacije bi bile dva milenijuma unapred da nije bilo religija

sve ko fol ljubav prastanje i tako to, ali ubij i zakolji ko god misli drugacije, ili shto je sad moderno pozovi ih na pokajanje, puca nekom "normalnom" ruda za to, budi covek i ne pravi sra.nja a ne da reshse o tome kako ti zhao

ili lepo da se ushushkamo u trip o sudjenju pa pravda pa ljubav pa pokajanje i sve lepo to za afterlife

a u ovom zivotu ko ce koga ili si prodavac ili si roba

istorija covecanstva je tako fuc.kedup sve zbog religija i sistema ubedjenja pa ko ne deli istu formu dehumanizuj!..

Koji je to neoprostiv grijeh? Koliko se sjećam, Bog nigdje ne govori o neoprostivom grijehu, On uvijek čeka pokajanje, i ima bezgraničnu milost. E sad, s obzirom da je djavo najveći grešnik, snaga njegovog pokajanja potpuno je ljudskom umu nezamisliva. Ako se djavo pokaje, samim tim činom biće najmiliji Bogu, i stvari će ponovo biti uravnotežene.

Boža ne bi prihvatio pokajanje. Zlo mora da postoji, on ga je stvorio za svoje potrebe. Na koga će svaliti krivicu za svo zlo ako ne bude đavola? U tom slučaju bi morao da preuzme odgovornost.
Niti bi bog dozvolio da mu iko bude ravan, lepši, moćniji, mudriji... suviše je sujetan za tako nešto.

Ovo sto si prvo rekao da mu je mili..itd. To si izmislio..
To pitanje je samo po sebi kontradiktorno...jer je takvo nesto nemoguce. Stona je toliko otisao u greh da vise nema nazad, ne zato sto mu Tvorac ne dozvoljava, vec sto je to realnost. Kao kada dodje neki kriminalac na sud, i osude ga na smrt, i pitaju ga, ''da te sada oslobodimo, da li bi se promenio?'' ..a on kaze: ''..da me pustite opet bih sve redom klao i ubijao!'' Mi znamo da takvih ljudi ima na ovoj planeti...a zlo koje je Sotona dostigao, mi sigurno ne mozamo...prema tome to je stanje u kom se nalazi Sotona, ocigleno i ne zamislivo.

To pitanje je samo po sebi kontradiktorno...jer je takvo nesto nemoguce. Stona je toliko otisao u greh da vise nema nazad, ne zato sto mu Tvorac ne dozvoljava, vec sto je to realnost. Kao kada dodje neki kriminalac na sud, i osude ga na smrt, i pitaju ga, ''da te sada oslobodimo, da li bi se promenio?'' ..a on kaze: ''..da me pustite opet bih sve redom klao i ubijao!'' Mi znamo da takvih ljudi ima na ovoj planeti...a zlo koje je Sotona dostigao, mi sigurno ne mozamo...prema tome to je stanje u kom se nalazi Sotona, ocigleno i ne zamislivo.

Nije izmislio, piše u bibliji.
Što se tiče tvog primera, o kriminalcu... biva uglavnom suprotno, osim ako se ne radi o psihički poremećenoj ličnosti.
Kuda ide ovaj svet, ako su nam sotona i bog jedina realnost koju priznajemo i poznajemo?

Nije izmislio, piše u bibliji.
Što se tiče tvog primera, o kriminalcu... biva uglavnom suprotno, osim ako se ne radi o psihički poremećenoj ličnosti.
Kuda ide ovaj svet, ako su nam sotona i bog jedina realnost koju priznajemo i poznajemo?
Ne secam se,..mozda...ali izvuceno iz konteksta...u smislu..."Može li Etiopljanin promeniti kožu svoju ili ris šare svoje? Možete li vi činiti dobro naučivši se činiti zlo?"
Da, da..navikao sam ja na te medicinske price...kada sa njihovog ateistickog pogleda ne mogu da rese neke psihijatrijske probleme, onda je to neki poremecaj i ludilo.
Kako god da okrenes, ovaj svet ide ka unistenju...na nama je da li cemo da verujemo jednoj knjizi koja nas je na sve ovo sto vidimo upozorila, ili cemo i dalje da se pravimo slepi.

Evo razrjesenje tvog pitanja i jedinog pravog odgovora iz usta Sudije strasnog suda:

"Tada ce reci onima sto mu stoje sa lijeve strane: idite od mene prokleti u oganj vjecni pripravljen djavolu i andjelima njegovim." (Mat.25,41)

Djavo je gord, djavo se ne kaje i nece se pokajati.Rezultat eto pise gore.

Poslednja izmena:
Koji je to neoprostiv grijeh? Koliko se sjećam, Bog nigdje ne govori o neoprostivom grijehu, On uvijek čeka pokajanje, i ima bezgraničnu milost. E sad, s obzirom da je djavo najveći grešnik, snaga njegovog pokajanja potpuno je ljudskom umu nezamisliva. Ako se djavo pokaje, samim tim činom biće najmiliji Bogu, i stvari će ponovo biti uravnotežene.

Pa vidis da ne znas... postoji neoprostiv greh prema Bibliji...
Bice kada Bog unisti Djavola :)

Ništa ja nisam izmislio :) Očigledno nisi posebno upoznat sa Biblijom :) Poznata je ona da je Bogu draži jedan grešnik koji se pokaje, nego sto pravednika. Pitaj nekog sveštenika, uostalom, ako meni ne vjeruješ ;)

Zašto ne postoji mogućnost da se neko pokaje? :) Ne mislite li (Besmrtna i ti) da je pomalo prepotentno tvrditi da znate šta je Bogu oprostivo, a šta neoprostivo? :)

Ne secam se,..mozda...ali izvuceno iz konteksta...u smislu..."Može li Etiopljanin promeniti kožu svoju ili ris šare svoje? Možete li vi činiti dobro naučivši se činiti zlo?"
Da, da..navikao sam ja na te medicinske price...kada sa njihovog ateistickog pogleda ne mogu da rese neke psihijatrijske probleme, onda je to neki poremecaj i ludilo.
Kako god da okrenes, ovaj svet ide ka unistenju...na nama je da li cemo da verujemo jednoj knjizi koja nas je na sve ovo sto vidimo upozorila, ili cemo i dalje da se pravimo slepi.

Za nekoga ko ima nick Servant od God poprilično loše poznaješ Bibliju :) Nisam ništa izvukao iz konteksta, baš tako stoji :)

Ajd` što si se samoovlastio za direktnog zastupnika Božijih stavova, no i Bibliju nisi čitao..c,c,c..:)

Đavo je na sasvim drugom kraju kao metafora zla i negativnosti svake vrste.....on simbolizuje nešto sto vuče nazad,retrogradno i nazadno ....ZATO SE ĐAVO PO PRIRODI SVOGA POSTOJANJA NEĆE POKAJATI.....borba protiv zla je ustvari borba protiv đavola......ZATO I JESTE ISKRENA VJERA U BOGA PRAVI ODGOVOR NA ĐAVOLJE IZAZOVE!

Ništa ja nisam izmislio :) Očigledno nisi posebno upoznat sa Biblijom :) Poznata je ona da je Bogu draži jedan grešnik koji se pokaje, nego sto pravednika. Pitaj nekog sveštenika, uostalom, ako meni ne vjeruješ ;)

Zašto ne postoji mogućnost da se neko pokaje? :) Ne mislite li (Besmrtna i ti) da je pomalo prepotentno tvrditi da znate šta je Bogu oprostivo, a šta neoprostivo? :)
Za nekoga ko ima nick Servant od God poprilično loše poznaješ Bibliju Nisam ništa izvukao iz konteksta, baš tako stoji

Ajd` što si se samoovlastio za direktnog zastupnika Božijih stavova, no i Bibliju nisi čitao..c,c,c..
Zar treba da je znam napamet, da bih zadovoljio tvoje kriterijume?
Uspeo sam da nadjem taj deo, gde se kaze ovako: ''Кажем вам да ће тако на небу бити већа радост због једног грешника који се каје него због деведесет и девет праведника којима не треба покајање.'' (ЛУКА 15;7)
Gde se tu kaze ''drazi''?...Zbog ove reci se mnja ceo smisao recenice.

Ovde nije rec sta ako se Sotona pokaje...vec to da se Sotona nece pokajati...presao je crtu gde vise nema nazad...mi bi rekli 'otupila mu savest'....Ako pocnemo da predpostavljamo sta ako se pokaje, to je previse besmisleno jer je to nesto nemoguce. Evo jedan bled primer u poredjenju sa Sotonnom....pogledaj nekog serijskog ubicu, koji to radi bez i jednog jedinog razloga...pogledaj njegov stav i njegov karakter...valjda si imao priliku da vidis neku slicnu osobu...pa toj osobi nikada nece pasti na pamet da se pokaje....on je presao crtu gde se vise razum ne pita..jednostavno mu otupila savest.

Back