Шта ако се деси да СНС са коалиционим партнерима нема већину или да коалициони партнери окрену леђа СНС-у?

Десило се неколико догађаја који не иду на руку СНС-у, е сада питање је у коликој мери.
1. Десила се инфлација која је део новца грађанима извукла из новчаника. До инфлације неке ствари су се померале са мртве тачке (далеко је то од доброг) и таман када је народ почео да верује у остварење сна о неком пристојнијем животу инфлација је то појела.
2. Десили се Рибникар и Младеновац. Добар део народа је почео да сумња да власт може да одржи безбедност на високом нивоу. Још купили оружје од народа и претили казнама, затворима и чиме све не. Све је то оставило јако лош утисак на народ.
3. Бањска.

Ово је неколико догађаја са којима власт није баш оставила добар утисак.
Постоји ту још нешто а што мислим да много утиче на целокупну слику о власти а то је какав приступ власт има свакој критици као и начин на који приступа свему.
Не знам да ли имаш такав утисак али свака критика која је упућена СНС-у, била она добра или лоша, дочекана је огромном галамом, вређањем , много је понижавања других од стране СНС посланика. То сам у пар наврата видео на ТВ-у. Оно је не дај боже какав речник, каква интонација, какави ставови. Много простачки делују, деру се као бесни и само једно те исто понављају. Смучило се добром делу народа то.
Тако да имам утисак да ће опет победити али тесно овај пут, једва. Можда грешим, видећемо.
Ma ja.. da je pao (ne daj Bože) i nekakav meteor sa neba, kriv bi bio naravno SNS :lol:

Dovoljne su samo 2 slike

Prva - vrijeme katanaca, beznadja, lopovluka, raznih "privatizacija" (pljačkanja), izručivanje Hagu (NATO-u) srpskih heroja (morali su??)..

Druga.. Srbija danas
 
Ma ja.. da je pao (ne daj Bože) i nekakav meteor sa neba, kriv bi bio naravno SNS :lol:

Dovoljne su samo 2 slike

Prva - vrijeme katanaca, beznadja, lopovluka, raznih "privatizacija" (pljačkanja), izručivanje Hagu (NATO-u) srpskih heroja (morali su??)..

Druga.. Srbija danas
Znao sam da drogira 🤣🤣🤣
 
Вучић већ деценију убедљиво побеђује на изборима.

Међутим, на прошлим изборима 2022. године листа СНС освојила је "само" 44 % гласова и 120 мандата (што је недеовљно за већину за формирање Владе, те су му били неопходни коалициони партнери), тј. листа је освојила 68 мандата мање него на претходним изборима 2020 године.

Имамо неке анкете тренутно. У Фактор плус не верујем, а анкета Ђорђа Вукадиновића Влаха каже да ће овај пут, први пут борба бити тесна.

Ако на прошлим изборима СНС није освојила апсолутну већину, а сада је подршка народа мања него тада, сасвим је могуће да СНС неће бити у удобној позицији у којој је био раније.

Вучић је изјавио да су ово последњи ванредни избори, те да ће следећи бити тек за 4 године (председнички су у првој половини 2027. а парламентарни би редовно били у другој половини 2027. после ових, тако да ће вероватно бити споједни председнички и парламентарни 2027. године.

Дакле, ово је Вучићу последња прилика да обезбеди четворогодишњу власт на републичком нивоу а да му се то све поклопи са његовим мандатом, те да има 4 мирне године на власти.

Опозиција јесте разједињена, али цензус је 3 посто, те је могуће да пуно малих листа пређу цензус.

Дакле, ситуација ће бити

СНС доминантно побеђује, али без већине (нпр. 90-100 посланика),

СПС стандардно друго место, нпр 20-ак посланика

Мањине 7-10 посланика

Пуно опозиционих листа остатак.


е, сад, оно главно (невезано за ове опште бројеве које сам горе навео)

шта ако се деси да СНС са коалиционим партнерима нема већину или да коалициони парнери окрену леђа СНС-у, те да СНС мора у опозицији да тражи партнера за формирање власти (од пуно листа, довољна му је једна или чак половина једне коалиционе листе), шта ће онда остала искрена опозиција и народ предузети?

Ако резултати избора буду такви да СНСу мало зафали за већину, сматрам да народ већ у изборој већери мора да изађе на улицу и брани изборну вољу грађана, да нико од опозиције не би смео због гнева народа да прелети ка СНСу.
Имамо и лажну опозицију у Дверима и Заветницима.
 
Јеси сигуран да је баш тако густо, није се 2022 година десила пре 10 година.Ја нисам оптимиста да ће Алек пасти али ето не зависи од мене, само сам посматрач мишљења да се ништа драстично није десило од 2022 године што би довело СНС у некакву неизвјесност.
300px-2022_Serbian_presidential_election_map.svg.png
300px-2022_Serbian_parliamentary_election_map.svg.png
Da ima neke neizvesnosti oni ne bi ni raspisivaki prevremene izbore, verovatno su ustanovili da im rejting dugoročno sporo opada pa rešili da probaju sa “resetovanjem brojača” u nadi da će vladati novih 4 godina. AV je pre neki dan praktično pripretio da posle ovih neće biti izbora do narednih redovnih 2027.


Jasno je da žele produženje svoje vlasti do u nedogled, a nove 4 godine bi im bile uvertira za to. Niko nije vladao večno pa neće ni oni.
 

Back
Top