St. Protić: Srbija da postigne dogovor s EU o punopravnom članstvu - zauzvrat da pristane na Kosovo u UN

protuva , koji se krije iza onog se te
Piše li to u lk.
Zeli da bude po necemu prepoznatljiv jer ima jos Milana Protica ciji pradeda nije bio diplomat, ministar i premijer a deda Guverner narodne banke, prepotentan, licnoj karti ti pise sta god zelis posle promene imena, prezimena ili nekog dodatka kao u ovom slucaju.

Zeli da bude po necemu prepoznatljiv jer ima jos Milana Protica ciji pradeda nije bio diplomat, ministar i premijer a deda Guverner narodne banke, prepotentan, licnoj karti ti pise sta god zelis posle promene imena, prezimena ili nekog dodatka kao u ovom slucaju.
Ma ne, nije on ništa od navedenog, kakvi, tako fin čovek…

Protič je nekada znao da ubode pravo pitanje no sad je pomatušio.
Odustajanje od Kosova jeste suštinsko pitanje Srbije i Srba to je odustajanje od mitološkog utemeelja nacije, viktimoloških vrednosi , etnopoetike... odustajanje od onih elemenata koju čine svetonazor nacije nacionalnu kohezivnost, moralni kompleks, opravdanost društvene prakse, eshatološku suštinu. To bi bilo kao kad bi neko tvrdio da Srbi treba da odustanu od hrišćanstva jer to nije njihova suština niti je moderno, a bilo je i takvih pokušaja. I na planu pragmatike Srbija bi time samo otvorila vrata novim zahtevima i novim internacionalizacijama napuklina koje Srbija ima. S druge strane i da ne priznamo KiM ulazak u EU bila bi blago rečeno neinteligentan potez, to bi značilo odustajanje od mogućnosti stvaranja vlastite politike i privrede te utapanje u uravnilovku dna tabele EU gde bi Srbija bila kloaka. Jerbo je Srbijii takvo mesto namenjeno po difoltu .
Prokić kao da je zaspao tamo negde sredinom devedesetih , kao da se sve te godine posle toga ništa nije desilo. To je pokazatelj njegove intelektualne starosti , najgore od svih bolesti.

Poslednja izmena:
Protić se drži za EU čak i kad je konačno došao dan koji su čekali SrBski nacijonalisti 30 godina a to je prolaps EU
1741068520576.png

Protić se drži za EU čak i kad je konačno došao dan koji su čekali SrBski nacijonalisti 30 godina a to je prolaps EU
Коначно се колективни запад поделио, дуго се чекало на то, али ће последице бити веома озбиљне.Многи у Србији ће се наћи као рибе на сувом, без западнњачких империјалистичких господара неће знати шта да раде и мисле.

Kada je Titova policija tukla Srbe?
https://www.rastko.rs/kosovo/istorija/stradanje_srba/atanasije_1deo.html

Овде описују терор Шиптара, али да није било власти која то допушта, и дозвољава рушење цркава не би ишта било.

Тито је слао УДБУ кад год су се Срби бунили, и њихове жалбе су дочекане пендрецима и наредбама да ћуте.

-Братство и Јединство-

https://www.rastko.rs/kosovo/istorija/stradanje_srba/atanasije_1deo.html

Овде описују терор Шиптара, али да није било власти која то допушта, и дозвољава рушење цркава не би ишта било.

Тито је слао УДБУ кад год су се Срби бунили, и њихове жалбе су дочекане пендрецима и наредбама да ћуте.

-Братство и Јединство-
Nepruzanje pravovremena zastite je jedno a drugo tvoja tvrdnja da je policija tukla Srbe, moguce da se desilo da Siptar policajac prebije Srbina i da to prodje sa kaznom ili bez kazne ali da je policija organizoval prebijanje Srba je apsolutna glupost, nikda nisam cuo za takav slucaj, uostalom Srbi se nisu ni bunili ili organizovali bilo sta protiv drzave i uredjenja, nije bilopotrebe za tako nesto.

Nepruzanje pravovremena zastite je jedno a drugo tvoja tvrdnja da je policija tukla Srbe, moguce da se desilo da Siptar policajac prebije Srbina i da to prodje sa kaznom ili bez kazne ali da je policija organizoval prebijanje Srba je apsolutna glupost, nikda nisam cuo za takav slucaj, uostalom Srbi se nisu ni bunili ili organizovali bilo sta protiv drzave i uredjenja, nije bilopotrebe za tako nesto.
Бунили су се, али нико није слушао, а и зашто би, када је Тито дозволио да преко 200 хиљада Албанаца са породицама се додели на КиМ, док је протераним Србима то било забрањено.
Свако ко се доле бунио је имао посету УДБЕ, и када су Срби хтели да организују протест, добили су пендрек од своје државе.
Истражи ти то боље, само за то што ниси ти чуо, не значи да се није десило, ја сам имао прилику да слушам пар прича од оних са којима сам ишао у школу, што су побегли одатле. Распитај се слободно!

Jedno moje iskustvo :
JNA - SSNO (general-štab) - 1987.g ( Keljmendi je napravio masakr u Paraćinu,.. krenuo raspad, glavni agitator - slovenačka Mladina,..).
našem drugu albancu ( profesor mašinstva u Prištini) se rodilo treće dete (mi fakultetlije služimo vojsku posle studija), i on dobije odsustvo 7 dana ali nema para da ide kući.
Pita mene, da mu zajmim,.. i mi (nas trojica četvorica: Slovenac Parazajda, mađar Ladocki, srbin Radović i ja sakupimo pare i ja da mu dam (ne treba da vrati - bio je mnogo dobar lik).
Izvini se on meni, odbije i kaže: - sakupili moji (Albanci) i ne smem da ih odbijem.

Poslednja izmena:
То се све у принципу већ и догодило.

Покрајинска већина са нама неће, шта год да ми направимо.

Могу да замислим да их једног дана пустимо, уз добијање чврстих гаранција за Србе и српску културу тамо.
Последично би и код нас и код њих дошла нека боља гарнитура на власт... Јер ако ништа друго, сада се увек може потегнути питање сукобљавања.

То не треба да има било какве везе са ЕУ.
То је ствар споразума нас и Албанаца, где год да су.
Ако је могуће да се прекине са сукобљавањем. Или да се склопи барем трајно примирје, па да чекамо да се светски односи промене.

У сваком случају, ако ми хоћемо простор назад, ми морамо да испоручимо милион Срба у покрајину. Нема решења него на изборима.
Не заборави да Запад не дозвољава никакве директно договоре између било кога без задовољавања западних интереса. Самим тим, било какав директан договор Срба и шиптара није могућ чак и када би Срби и шиптари желели да преговарају сами.

Исто је било и са ратом током деведесетих када је управо Запад био против било којег договора који су били постизани. Због тога је и Изетбеговић прво пристао па онда одустао од Лисабонског споразума. Када је Запад задовољио своје циљеве (стварање малих државица које је лако контролисати) онда су наврат нанос склепали Дејтонски споразум а након тога на подли начин покушали да одузму Републици Српској све надлежности и потпуно одузети било какву могућност Србима да једног дана изађу из БиХ. То одузимање надлежности је заустављено у одређеном тренутку али се мрцварење РС и даље наставља иако је прошло 30 година од завршетка рата.

Још увек се сећамо директних преговора Русије и Украјине у марту, априлу 2022-е када су били на добром путу да се договоре али се онда опет умешао Запад и онај шарлатан Џонсон па су Украјинци одустали од преговора.

Већ сам ''милион'' пута рекао на једном другом форуму а сада понављам и овде да којим случајем Срби, Хрвати и Бошњаци одлуче да седну за сто у БиХ и да мирним путем поделе БиХ, Запад би тај договор одмах зауставио.
Запад се иживљава над целим светом још од распада СССР-а и једина шанса да се то иживљавање заустави је да БРИКС постане главни фактор на политичкој и економскоj сцени.

ja to razumem drugačije:
Tito je izvodio i tenkove na ulice Prištine i kleo se u Boru i Ramiza,.. teško je sa njima biti "u ljubavi",..
i pokušao da ukaže Šiptarima da je kod Envera Hodže mnogo gore,.. zato je primao izbeglice iz Albanije.
"Избеглице"

Али не Србе са КиМ који су били у Србији...

Back