Како је код вас има ли неке фине атмосфере,хране,сокова,вина,шта се ради данас и како дочекује Српска Нова година две хиљаде двадесет пета?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tako je. Neka je Rusi i slave, njihova stvar. Zašto mi moramo njima da se prilagođavamo?Nije Srpska.
Može samo biti po Pravoslvnom kalendaru.
Ispravnije je onda reći Ruska.
Ne znam, pitaj brata Sija.Него, кад је кинеска Нова година, и хоће бити неких нерадних дана?![]()
Шта, и он је на Крсти?Ne znam, pitaj brata Sija.
Dočekat' je, Bože zdravlja, hoćemo, a kako ko.Како је код вас има ли неке фине атмосфере,хране,сокова,вина,шта се ради данас и како дочекује Српска Нова година две хиљаде двадесет пета?
Ne može biti po pravoslavnom kalendaru, nego julijanskomNije Srpska.
Može samo biti po Pravoslvnom kalendaru.
Ispravnije je onda reći Ruska.
Kakva ironija da 50 miliona pravoslavaca koristi Milankovićev kalendar a nijedan Srbin među njima
Samo Srpska, Ruska i Makedonska crkva koriste stari kalendar.
Увек......славили у инат друговима и другар'цама.![]()
....постоји то старо веровање да се слави Божић православни и окити грана храста {или оките просторије коме је одбојна јелка}а после тога иде наша нова година....више није интересантно,
......ал' славе и Срби своје.....а није да су исти нестали. сад њихови потомци славе.![]()
......Мали Божић је данас а василице се праве,једу уз јогурт сваке године на овај датум {иначе,молитва за чудо достојанственог живота је уобичајена} мада постоје и погаче тог типа које могу да се купе.....не знам прави ли неко од "верника" на овај дан Василицу.![]()
код нас је василица од теста за развлачење као чесница само без ораса, премазана медом. (Срем).......Мали Божић је данас а василице се праве,једу уз јогурт сваке године на овај датум {иначе,молитва за чудо достојанственог живота је уобичајена} мада постоје и погаче тог типа које могу да се купе.....