Quantcast

Српску цркву на Румији посећују и Муслимани и Католици

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.544
http://www.pobjeda.co.me/citanje.php?datum=2011-03-03&id=202674
SPC tvrdi da njen nelegalni objekat na Rumiji redovno posjećuju pripadnici svih vjeroispovijesti
Amfilohije utvrđuje „istinske“ muslimane i katolikeCETINJE – Mitropolija Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori ustvrdila je juče da nelegalni objekat, koji je ta crkva podigla u ljeto 2005. na vrhu Rumije, redovno posjećuju „istinski“ pravoslavci, muslimani i katolici.

- Poslije obnove Litije i Hrama istinski vjernici sve tri vjere nastavljaju svoju tradiciju zajedničkog izlaženja na Rumiju, a uvjereni smo da će ubuduće taj zajednički bratski izlazak na praznik Svete Trojice biti još masovniji – navodi se, među ostalim, u saopštenju Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Srpska crkva u reagovanju na ideju predsjednika Vlade Igora Lukšića izrečenu u intervjuu emitovanom u nedjelju, 27. februara na beogradskoj televiziji B92 „da bi bilo najbolje kada bi mitropolit Amfilohije prihvatio da se vrate u praksu nekadašnji masovni izlasci na Rumiju pripadnika sve tri vjere – pravoslavaca, muslimana i katolika“ navodi da je „svako drugačije tumačenje obnove Hrama na Rumiji zlonamjerno, apsurdno i opterećeno ideološkim predrasudama i iracionalnom, za zdrav razum neshvatljivom, propagandom“.


........................
........................
Значи...ова црква смета само припадницима такозване ЦПЦ...
:per: :per: :per:
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.