Ja znam da postoje hrvatski, bošnjački, crnogorski i srpski, a da ne postoji srpskohrvatski. 100% sam siguran. Vaša potvrda mi ne treba. A zašto sam siguran? Iz jednostavnog razloga što hrvatski, bošnjački, crnogorski i srpski ispunjavaju sve uvjete da budu posebni jezici, a srpskohrvatski ne ispunjava. A jezik postoji ako ispunjava sve uvjete.
UVJETI ZA POSTOJANJE JEZIKA
* govornici koji tako nazivaju svoj jezik (srpskohrvatski ne ispunjava)
* poseban rječnik
* posebna slovnica
* poseban pravopis
* poseban pravogovor i naglasak
Sve je kristalno jasno. Rasprava o postojanju nekog jezika nema smisla. Samo pogledaj da li ispunjava sve ove uvjete i gotova priča. Hrvatski postoji, srpskohrvatski ne. Pođite u miru.
Nego mene smeta nešto drugo. Svi misle da su bošnjački, crnogorski i srpski hrvatskom najsličniji jezici.
Varaju se! Hrvatskom najsličniji jezik je bugarski. Više nerazumljivih riječi nađem u Lud, zbunjen, normalan (bošnjački) nego u cijelom bugarskom filmu. Te me smeta što još uvijek po nekima hrvatski ne postoji. I pažljivo čitaj što pišem. Nisam rekao da se moraju zapalit knjige o srpskohrvatskom, već sam rekao
ako treba. Domoljub sam i rodoljub, spreman sam na sve kad se tiče moje domovine i naroda. Smeta mi što ne postoje titlovi za filmove na srpskom, bošnjačkom i crnogorskom. Za hrvatske dijalekte ne treba titl, jer je to isto na hrvatskom jeziku, samo nije na književnom. To bi bio prijevod hrvatski-hrvatski

.