SRPSKO POVLACENJE IZ PRIZRENA

kristiansand

Veoma poznat
Poruka
10.393

Zasto sam postavio ovu temu?.
Pa nisu mi jasne neke koincidencije.
Rat u Hrvatskoj smo izgubili SIGURAN SAM ne na bojnom vec na politickom polju.
Snage JNA su rat izgubile na najgori moguci nacin, tako sto su na 70km od Zagreba dobile naredjenje o hitnm POVLACENJU.
Imam svedoke za to.
Rat na Kosovu i Metohiji smo izgubili mnogo pre samih oruzanih carki, pre svega gerilskog rata koji su vodile paravojne albanske formacije protiv lokalnih organa reda sa ciljem da se unese nemir medju stanovnistvo, stvori haos i sitvacija pogodna za prosirivanje dejstava tih paravojnih snaga tacnije nekako inskonstruisu razlozi za internacionalizaciju tog NAZOVI pitanja Albanaca na Kosovu i Metohiji.
I pored toga sto je rat izgubljen PRE SVEGA DEMOGRAFSKI a ne vojno, sukobi su zavrseni POVLACENJEM JUGOSLOVENSKIH SNAGA sa Kosova i Metohije i ako u odnosu na DEMOGRAFSKU POZICIJU SRBA, POZICIJA SRPSKIH SNAGA NA KOSOVU UOPSTE NIJE BILA NEZAVIDNA I LOSA.
Mogli su jos 1000 godina da odrzavaju stabilnu sitvaciju na KIM i paralelno suzbijaju gerilu.

Iamo bih 2 pitanja ali pre nego ih postavim samo bih hteo da se razumemo oko necega. DALEKO OD TOGA da se SRPSKA policija na KIM-u ponasala UVEK SJAJNO prema lokalnom stanovnistvu, ali JOS DALJE OD TOGA da je bilo nekakvih organizovanih anti-albanskih akcija i delovanja, mislim an delovanje policije protiv postenog sveta tamo.

E sada bih Vam postavio 2 pitanja, dakle pitanja za forumsku javnost...

PRVO!.
KAKO JE MOGUCE da zemlja tako slavne vojnicke proslosti OBA RATA izgubi na NAJGLUPLJI MOGUCI NACIN, povlacenjem sa polozaja i kao u oba slucaja vojnicki gledano uopste nije bila u losoj sitvaciji.

DRUGO!
Na ovom snimku se moze cuti da ALBANCI dok nasa vojska i policija napustaju Prizren svo vreme uzvikuju: LOPOVI, LOPOVI IDITE U RUSIJU P...A VAM MATERINA.
Pa ako su na KOSOVU izvrseni TOLIKI genocidi i teroro na albanski stanovnistvom ovi ovde nisu nasli neku prikladniju optuzbu za ispracaj od LOPOVI?.
Sta im je to ukradeno, MOZDA 400 MILIONA ZELENIH PAPIRICA svake godine za proizvodnju dece ili sta?

Poslednja izmena:

Zasto sam postavio ovu temu?.
Pa nisu mi jasne neke koincidencije.
Rat u Hrvatskoj smo izgubili SIGURAN SAM ne na bojnom vec na politickom polju.
Snage JNA su rat izgubile na najgori moguci nacin, tako sto su na 70km od Zagreba dobile naredjenje o hitnm POVLACENJU.
Imam svedoke za to.
Rat na Kosovu i Metohiji smo izgubili mnogo pre samih oruzanih carki, pre svega gerilskog rata koji su vodile paravojne albanske formacije protiv lokalnih organa reda sa ciljem da se unese nemir medju stanovnistvo, stvori haos i sitvacija pogodna za prosirivanje dejstava tih paravojnih snaga tacnije nekako inskonstruisu razlozi za internacionalizaciju tog NAZOVI pitanja Albanaca na Kosovu i Metohiji.
I pored toga sto je rat izgubljen PRE SVEGA DEMOGRAFSKI a ne vojno, sukobi su zavrseni POVLACENJEM JUGOSLOVENSKIH SNAGA sa Kosova i Metohije i ako u odnosu na DEMOGRAFSKU POZICIJU SRBA, POZICIJA SRPSKIH SNAGA NA KOSOVU UOPSTE NIJE BILA NEZAVIDNA I LOSA.
Mogli su jos 1000 godina da odrzavaju stabilnu sitvaciju na KIM i paralelno suzbijaju gerilu.

Iamo bih 2 pitanja ali pre nego ih postavim samo bih hteo da se razumemo oko necega. DALEKO OD TOGA da se SRPSKA policija na KIM-u ponasala UVEK SJAJNO prema lokalnom stanovnistvu, ali JOS DALJE OD TOGA da je bilo nekakvih organizovanih anti-albanskih akcija i delovanja, mislim an delovanje policije protiv postenog sveta tamo.

E sada bih Vam postavio 2 pitanja, dakle pitanja za forumsku javnost...

PRVO!.
KAKO JE MOGUCE da zemlja tako slavne vojnicke proslosti OBA RATA izgubi na NAJGLUPLJI MOGUCI NACIN, povlacenjem sa polozaja i kao u oba slucaja vojnicki gledano uopste nije bila u losoj sitvaciji.

DRUGO!
Na ovom snimku se moze cuti da ALBANCI dok nasa vojska i policija napustaju Prizren svo vreme uzvikuju: LOPOVI, LOPOVI IDITE U RUSIJU P...A VAM MATERINA.
Pa ako su na KOSOVU izvrseni TOLIKI genocidi i teroro na albanski stanovnistvom ovi ovde nisu nasli neku prikladniju optuzbu za ispracaj od LOPOVI?.
Sta im je to ukradeno, MOZDA 400 MILIONA ZELENIH PAPIRICA svake godine za proizvodnju dece ili sta?

A koja to drzava ima slavnu vojnicku proslost...
Kolko ja znam Srbija ima slavnu vojnicku proslost.. a ona je pretala da postoji 1918 godine, pa je 1945 udaren kolac u grudi , za svaki slucaj.
Ratove koje spominjes su izgubili jugosloveni, a ne Srbi, cisto da se zna.. Srba je bilo medju vojskom, modju onima koji su ginuli i borili se... ali medju onima koji odlucuiu nikad i ni jedan

претпостљвљам да си био учесник свих тих догађања.
претпостављам да си у то време био свестан.
зато ти опраштам садашњу глупост.

Kakvu bre glupost, nista te ne razumem.
Nisam bio ucesnik tada, u to vreme sam bio u srednjoj skoli.
Cega sam bio svestan?.
Nemoj opet i ti o onome kako mi u Srbiji SAMO SEBE vidimo i nikoga drugog.
Naslusao sam se toga u poslednjih 10 godina na svim mogucim medijima.
AKO SVET NEMA RAZUMEVANJA ZA NAS, ZASTO BI SMO MI IMALI RAZUMEVANJA ZA NJEGA.
Koliko ljudi u SVETU ZNA ZA PROGON ALBANACA A KOLIKO ZA PROGON SRBA.
PA NORMALNO DA CU STATI NA STRANU ONIH KOJI SU SLABIJI I UGNJETENI A TO SU SRBI!!!.
Vec sam po 100 puta rekao na ovom forumu.
Da mi sada neko ponudi teritoriju IZVAN SRBIJE, GDE NEMA SRBA ili ima Srba koji ne zele da BUDU SA SVOJIM KUCAMA I DVORISTIMA DEO SRBIJE, ODBIO BIH JE APSOLUTNO.
Ali KOSOVO i METOHIJA je NESTO DRUGO.
Albanci nisu bili VECINSKI NAROD U YUGOSLAVIJI, nisu bili KONSTITUTIVAN NAROD i NEMAJU PRAVA NA SVOJU DRZAVU NA KOSOVU.
STA TU IMA NEJASNO?, vecito mantrate neke price o ljudskim pravima i ostalim nebulozama A NEMATE SKORO NI JEDNU CINJENICU U SVOJU KORIST.
Ako govoris, govori ARGUMENTOVANO.

Kolko ja znam Srbija ima slavnu vojnicku proslost.. a ona je pretala da postoji 1918 godine, pa je 1945 udaren kolac u grudi , za svaki slucaj.
Ratove koje spominjes su izgubili jugosloveni, a ne Srbi, cisto da se zna.. Srba je bilo medju vojskom, modju onima koji su ginuli i borili se... ali medju onima koji odlucuiu nikad i ni jedan

Na Kosovu i Met. se moze reci da su bili SRBI, SRPSKA VOJSKA i SRPSKA POLICIJA.
U Hrvatskoj je u pocetku bilo u JNA svih nacija ali su onda gotovo svi ostali osim Srba i nesto CG-aca otisli.
Naravno, uvek ima izuzetaka koji su msatrali da se bore za SFRJ.

срби нису изгубили рат, демократе се продале србију. србија није изгубила рат, јевреји су ту да загосподаре србима.

Jevreji sa ovim ratom gotovo da NEMAJU VEZE.
Bilo je nesto arapskog kapitala iz SA, Katara mozda i slicnih zemalja ali ne i iz Izraela.
To sto su neki americki politicari bili Jevreji poreklom nema veze sa zvanicnom politikom Izraela.
Srbija od Izraela i jevrejske zajednice u SAD nije imala ni koristi ALI JOS MANJE stete.
Cak sta vise unekim sitvacijama smo bili na istoj strani.
Ostavimo se sada istrazivanaj necije familijarne loze.
Holbruk je Albanac, Klinton jednim delom ali delom i Grk.
Olbrajt je Jevrejka iz Vrnjacke Banje... itd.

Jevreji sa ovim ratom gotovo da NEMAJU VEZE.
Bilo je nesto arapskog kapitala iz SA, Katara mozda i slicnih zemalja ali ne i iz Izraela.
To sto su neki americki politicari bili Jevreji poreklom nema veze sa zvanicnom politikom Izraela.
Srbija od Izraela i jevrejske zajednice u SAD nije imala ni koristi ALI JOS MANJE stete.
Cak sta vise unekim sitvacijama smo bili na istoj strani.
Ostavimo se sada istrazivanaj necije familijarne loze.
Holbruk je Albanac, Klinton jednim delom ali delom i Grk.
Olbrajt je Jevrejka iz Vrnjacke Banje... itd.

Hvala postavljacu teme i videa. Ovo se ne moze zaboraviti. Bilo je to veliko odusevljenje. Dosla je sloboda. Svaka cast .... Vi nastavite da diskutujete sto i zasto a ja vam kazem zato da sloboda je morala doci. Vi ste je mogli da ste bili malo pametniji odloziti jos za koje vreme ali ne doveka.

Na Kosovu i Met. se moze reci da su bili SRBI, SRPSKA VOJSKA i SRPSKA POLICIJA.
U Hrvatskoj je u pocetku bilo u JNA svih nacija ali su onda gotovo svi ostali osim Srba i nesto CG-aca otisli.
Naravno, uvek ima izuzetaka koji su msatrali da se bore za SFRJ.

Pa junace... milosvic je bio predcednik jugoslavije, a ne Srbije.. I licno je bio juglosven, inace ne bi spasio hrvate.
VGeliki broj oficira u to vreme nisu bili srbi, nego jugsloveni srpskog porekla. A u politici u tadasnjoj juglsovaji nije bilo bas ni jednog Srbina, ko sto i sad, nema. Samo juglsoveni srpskog porekla, a hrvatske prominijencije.

Hvala postavljacu teme i videa. Ovo se ne moze zaboraviti. Bilo je to veliko odusevljenje. Dosla je sloboda. Svaka cast .... Vi nastavite da diskutujete sto i zasto a ja vam kazem zato da sloboda je morala doci. Vi ste je mogli da ste bili malo pametniji odloziti jos za koje vreme ali ne doveka.
Ама не можете ви злочиначкој српској војсци да вичете љопови! :rtfm:

Српска војска је била зверска војска која је починила етничко чишћење над аљбанским народом! :rtfm:

Какви љопови? Монструми и убице!

Или можда није било никаквог етничког чишћења? :think:

Ама не можете ви злочиначкој српској војсци да вичете љопови! :rtfm:

Српска војска је била зверска војска која је починила етничко чишћење над аљбанским народом! :rtfm:

Какви љопови? Монструми и убице!

Или можда није било никаквог етничког чишћења? :think:

To je tacno. I ne tvrde to samo Aljbanci vec i Sljovenci, Hljvati, Bosnjaci, i Evljopa.

slazem se, izvorna srbija je prestala da postoji 1918, potezom onog goveda kralja aleksandra, ovo danas je prazna ljustura i bleda sena nekadasnje Srbije

Sadasnje gluposti nema,
u to vreme nisam bio svestan,
nisam bio ucesnik svih tih dogadjaja.
Ali to da li sam bio ili nisamm da li sam svestan ili nisam i da li sam glup ili nisam nije pitanje za mene
a jos manje tebe vec za nadlezne organe.

Pa junace... milosvic je bio predcednik jugoslavije, a ne Srbije.. I licno je bio juglosven, inace ne bi spasio hrvate.
VGeliki broj oficira u to vreme nisu bili srbi, nego jugsloveni srpskog porekla. A u politici u tadasnjoj juglsovaji nije bilo bas ni jednog Srbina, ko sto i sad, nema. Samo juglsoveni srpskog porekla, a hrvatske prominijencije.

Donekle si u pravu. Ali ipak smatram da u svakom gradjaninu rodjenom u Srbiji ili krvnog srpskog porekla ima bar 1 gram srpske svesti.
U Milosevicu je bilo MNOGO VISE.

Donekle si u pravu. Ali ipak smatram da u svakom gradjaninu rodjenom u Srbiji ili krvnog srpskog porekla ima bar 1 gram srpske svesti.
U Milosevicu je bilo MNOGO VISE.

Aha. zato je vljada spasio hrvatsku i zagreb postedeo okupacije? Verovatno je izh tog razloga drzao 200 000 vojnika kod Sida i nije im dao da predju s one strane. Ajde,,,,,, nema levicaara medju Srbima, a da je Srbin. Sve su to juglsoveni... samo su neki od njih jugosloveni srpskg porekla a hrvatske prominijencije, a neki su samo srpksog porekla,... al su i dalje juglsoveni... Ne bitno je , dal su milosevicevci, ili stambolievci ( DOS)

Back