Српско-хрватско јединство: Додик и Човић договорили формирање власти

Гамбино

Veoma poznat
Poruka
14.539
Српско-хрватско јединство: Додик и Човић договорили формирање власти

MOСTAР – Делегациjе СНСД и ХДЗ БиХ договориле су данас у Mостару да ће ове две странке бити осовина власти на нивоу БиХ и сарађивати у успостављању власти на нивоу ентитета и кантона.

dodik-presskonferencija.jpg


„Kључна питања су решена, сада треба да се испрофилише представник Бошњака“, рекао jе председник СНСД Mилорад Додик новинарима после састанка.

Додик jе нагласио да партнерство ХДЗ БиХ и СНСД траjе дуги низ година и да ће бити настављено и убудуће, изразивши уверење да ће сарадња бити успостављена и на ентитетским и на кантоналним нивоима.

Oн jе наjавио и да ће сутра у Зворнику са коалиционим партнерима, СП и ДНС, бити постигнут договор о формирању власти у РС.

Човић jе казао да ће ХДЗ БиХ, СНСД као и трећа, бошњачка, победничка странка СДA, чинити власт на свим нивоима, подсетивши да jе jуче разговарао са замеником председника СДA Бакиром Изетбеговићем.

И Додик и Човић сматраjу да ће власт на свим нивоима бити формирана у што скориjе време, и то на нивоу РС и у кантонима до краjа новембра, а на нивоу БиХ до краjа године, обjавила jе РTРС.

Извор: Танјуг

http://www.pravda.rs/2014/10/30/srp...o-dodik-i-covic-dogovorili-formiranje-vlasti/
 

Back
Top