Srpski programeri rade sajt Pentagonu u kompjuterskom jeziku CM

GolubBabic

Domaćin
Poruka
3.759
RLINGTON,BEOGRAD,NIŠ, 30. januar 2011, (Njuz) – Portparol Pentagona Dejv Lapan izjavio je danas da će Ministarstvo odbrane SAD angažovati srpsku firmu Logik Internet za izradu novog sajta, koji će biti rađen u kompjuterskom jeziku CMS. Lapan je novinarima saopštio da je CMS ozbiljniji kompjuterski jezik od onog koji je do sada korišćen za izradu sajtova, a za koji su američki stručnjaci do juče verovali da je još uvek u eksperimentalnoj fazi.

-Jedan naš kontakt iz Srbije javio nam je da u toj zemlji postoji firma koja programira u kompjuterskom jeziku CMS i momentalno smo ih kontaktirali. Na novom sajtu građani će moći da nađu mape i podatke o lokalitetima koji su SAD napale u poslednjih 20 godina, a biće im dostupne i informacije o vojnim kapacitetima zemalja koje mogu biti potencijalno nova ratna žarišta – kaže Lapan.

Prema nezvaničnim informacijama, Pentagon će firmi Logik Internet za usluge uplatiti dva miliona dolara, a firma će započeti rad na novom sajtu čim privede kraju sajt Ministarstva životne sredine, koji će, kako govore svi koji su imali uvid u njegovu probnu verziju, postaviti nove standarde na Internetu, što je potvrdio i sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Bojan Đurić.

- Zahvaljujući CMS tehnologiji, koju poznaje vrlo malo programera u svetu, a među kojima su i programeri niške firme Internet Logik, naš sajt će moći da prikazuje čak i slike u rezoluciji 200 x 200 piksela, a pored toga će imati čak dve verzije, ćiriličnu i latiničnu. Osim toga, veb stranica će imati i padajuće menije, polje za pretragu i brojne druge elemente.To su sadržaji koji su do skora bili nezamislivi, ali naše ministarstvo i Internet Logik učinili su ih mogućim i dostupnim – rekao je Đurić.

Kako Njuz nezvanično saznaje, ovladavanje kompjuterskim jezikom CMS za izradu sajtova, preporučilo je srpske programere za rad, ne samo u Pentagonu, već i u mnogim drugim svetski poznatim institucijama kao što su, na primer, CERN, NASA i FBI, koje su već kontaktirale firmu Internet Logik i Ministarstvo zaštite životne sredine koje je prvo u svetu svoju veb prezentaciju izradilo u tom naprednom jeziku.

http://www.njuz.net/srpski-programeri-rade-sajt-pentagonu-u-kompjuterskom-jeziku-cms/

:rotf::rotf::rotf:
 
:lol:

Povećan obim posla u toku štrajka policije

BEOGRAD, 3. februar 2011, (Njuz) – Strukovno udruženje džeparoša „Laka ruka“ raspisalo je javni konkurs za prijem novih članova na određeno vreme zbog povećanog obima posla uzrokovanog štrajkom policije koji je počeo rano jutros, saopšteno je iz tog udruženja.

U javnom konkursu objavljenom na sajtu udruženja navedeno je da kandidati moraju da imaju najmanje tri godine iskustva u struci, da se dobro snalaze na radu u stresnim uslovima kao što su špic u GSP-u ili penzionerski redovi u poštama, kao i da budu spremni na timski, ali i individualni rad ukoliko drugi članovi tima iz bilo kojeg razloga budu sprečeni da obavljaju delatnost.

- Angažman novih članova trajaće koliko bude trajao i štrajk policije, osim u slučajevima kandidata koji se budu naročito istakli svojim radom i koji će na osnovu toga biti primljeni u stalni radni odnos. Lični dohodak neće biti fiksan, već će varirati u zavisnosti od učinka, a ostvareni prihod će se deliti između zaposlenog i Udruženja u odnosu 60 prema 40 procenata u korist zaposlenog – navedeno je u detaljnom konkursu.

Kako je Njuz saznao u „Lakoj ruci“, to udruženje svojim članovima obezbeđuje osiguranje od konkurentskih udruženja, ali i od policije, kroz fond iz kojeg finansira troškove kaucije ukoliko zaposleni tokom obavljanja posla bude uhapšen i priveden. Iz tog fonda povlače se i sredstva za subvencije zarada kojima se pribegava radi zadržavanja najboljih zaposlenih ukoliko oni od nekog konkurentskog udruženja dobiju povoljniju poslovnu ponudu.

- Transferi nisu retkost u ovoj profesiji, a prelazni rok traje gotovo cele godine. Zato na konkursu tražimo kandidate koje zadovoljavaju vrlo stroge uslove. Kandidat, recimo, mora dobro da poznaje najfrekventnije linije gradskog prevoza, zatim psihološke karakteristike prosečnog penzionera, ali i rute koje su najpogodnije za bežanje, kao i takozvane štekove, odnosno mesta u gradu na koja se može brzo skloniti ukoliko dođe do policijske ili građanske potere – rekao je za Njuz izvor iz Udruženja koji je hteo da ostane anoniman.

Prema njegovim rečima, štrajk policije otvorio je nove poslovne mogućnosti za proširenje tržišta, ali i iznalaženje novih džeparoških niša, čime bi trebalo mnogo pažljivije „pokriti“ različite segmente tržišta kojima do sada nije posvećivana pažnja. Osim putnika u GSP-u i penzionera, profesionalni džeparoši će se, prema rečima našeg sagovornika, tokom policijskog štrajka posvetiti i deci, ženama sa, do sada poslovično nedostupnim i gabaritnim, takozvanim Sport Bili torbama, ali i muškoj populaciji okrenutoj ekonomičnim „pederušama“ koje do sada uglavnom nisu bile predmet poslovnog interesovanja pripadnika „Lake ruke“ i ostalih sličnih udruženja.

http://www.njuz.net/povecan-obim-po...ed:+njuznet+(Njuz.net)&utm_content=FeedBurner

:zcepanje:
 

Back
Top