Srpski naučni izumi

Ih imam ja jos barem 4 pronalaska za koje se ne zna da postoje...niti ce da postoje...

Nemam motiva...a eto moglo bi se reci da je gps tracking mrtva trka izmedju scanije i mene...moj je pre napravljen, a scania je svoj duze testirala i izbacila kasnije gamu za kamione....
proizvodni troskovi skanije su trebali da budu manji , ali ko ce ga znati ...ni moji nisu bili mali zbog krimosa..

Ih imam ja jos barem 4 pronalaska za koje se ne zna da postoje...niti ce da postoje...

Nemam motiva...a eto moglo bi se reci da je gps tracking mrtva trka izmedju scanije i mene...moj je pre napravljen, a scania je svoj duze testirala i izbacila kasnije gamu za kamione....
proizvodni troskovi skanije su trebali da budu manji , ali ko ce ga znati ...ni moji nisu bili mali zbog krimosa..
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Bio sam i ja presednik sveta, pa se probudih

Konacno lepa tema, be sexa, politike itd al mora se trolovati 😜

Pa moras da znas sta je sve povezano ako u Srbiji pravis pronalazak....tu ti dodju masa bezobraznika koji traze za nesto sto kosta 40e cenu od 150e....pa ti se nakalemi pokvarenjak iz kao DB jer ti pronalazak ima veze sa geopozicijom , pa hoce pola firme a da ne ulozi ni dinar u to , kao DB je, itd itd..

moras da znas da u Srbiji ima raznih neregularnosti , ako si inovator....a ne na projektu , da ladis jaja uhlebljenjem u nekom institutu za sledecih 10 godina.

Odes u banku , oni prodaju tvoj projekat kome stignu , a tebi daju negativni odgovor, da bi dobili prednost na vremenu..

Najbolji savet koji moze da se da inovatoru koji je stvarno nesto izumeo kao onaj masinac za mercedes je ili ch ili de ili usa...i odatle kreces, trazice ti andjeli blue angels recimo 35% od projekta, mozda cak i 50% ali ce da ispostuju sve ostalo , neki drugi investitori ce ti traziti mozda manje, 25%..

Ovde nikako....ako nanjuse da je nesto sto moze da se dobro unovci , jos natovaris nevolju na vrat...

Mozes slobodno da pravis za svoju dusu , nece provaliti niti narod interesuje sta ti raduckas nesto cudno...osim sto ce da te prijave kao da uzgajas marihuanu , ako je komsija narkoman a vidi da pravis led sijalice dok nisu postojale....naravno zbog ustede na struji...takve stvari mozes da ocekujes ili da ti na njivi pocupaju sistem za zalivanje...dok nije bio masovan, ne ukradu ga, samo pocupaju...sto ti da imas ako niko nema..

Tesla ima mnogo patenata, orginalni mu je stvarno onaj jednosmerni ventil, naravno transformator i njegova pumpa....koja je zanimljiva totalno....nisam razmisljao o njoj, ali je zanimljiva....logika je zanimljiva....

Pupin ima takodje puno pronalazaka, mozda i vise od Tesle...ali nek bude isto ,

Ima onaj frulas sto ume dobro da pravi frule, on ima orginalne frule, pa bora dugic sto ume da svira bez prekida i kad dise i kad ne dise...sto je ipak pronalazak....probaj ti , neces znati...

Taj pronalazak je meni zanimljiv....jer ima veze sa disanjem...

Ne gaji se mnogo izumiteljstvo u Srbiji ali laznih ima koliko hoces...
Mislim ja sam sad napisao da imam par izuma pa mogu hladno da izgledam kao lazni , samo sto me boli uvo...ali ima stvarno laznih , koji dobijaju nagrade od 10 000e , a pronalazak vec 30 godina postoji , ili neki drugi lazni navodi za pronalaske..

Ima kad ti nesto promenis u pronalasku , npr dodje tip i kaze pravi klipnu rotacionu pumpu i ti vidis iako je sakrio princip rada kako je napravio i nije lose samo je mnogo ekscentricna, ilil moze da se zameni rotor i stator...i to uradis...to je koriscenje tudje ideje samo odradis inzenjeriju....moze da se racuna kao izum ali nije u stvari...

Vidis sad sam se setio jos par izuma, koje takodje necu nikad da napravim...mozda bih njih i mogao , ali nisu za male skale, imaju prednost samo za velikepovrsine...ovako su bezvezni....to ti je isto kao kad kazes imas besplatnu destileriju vode, ali ti treba za dobar kapacitet 4x4m i onda imas pokrivene potrebe bez ulaganja struje....nije neki pronalazak...samo koristis to sto ce biti razlike temperature i ispravanja vode i kondenzacije , kao onaj tip sto je izmislio ziroskopski dvotockas, onaj na K, to je vec jasan i brz pronalazak..

Imaju stari zanati dobre pronalaske, ali su svi izgubljeni , zaboravljeni , jer kod nas se na to ne pazi...
mi sve gazimo sto ne donosi dobit...
Ima tako dobrih trikova u nekim zanatima da je stvarno steta sto propadnu , ali sta ces...

Ima onaj tip sto prica da je izmislio prenos u jugu i nesto u tenku , i kao raslje za nalazenje bunara....ja znam da su rasljari znali svoj posao sa nekim drvenim rasljama...stvarno su znali svoj posao a kako ne znam, ali sam video dela...

Ima stalno konkursa za inovacije samo su losi , tj ili se trazi nesto sto ne moze da se ispuni a da bude kako valja ili se nude male pare....jedino su japanci bili korektni , za projekte zastite zivotne sredine, bez mucke, nudili su svakome iz Srbije , stvarno bez mucke, ako je u vezi ekologije, do 50 000e...tako je bilo ne znam da li jos ima....

Ranije su bili FP projekti za razvoj inovacija iz EU , ali se onda umesala drzava zbog ipard i ostalih trte mrte drzavnih projekata i onda je moralo preko drzave, i tu je odmah postalo poprilicno tesko , tj rasterivali su umesto da motivisu , iako su ljudi imali iskustva....
Klasika Srbije...ali su zato odradili puno projekata za drustvene akcije, ono presipanje iz praznog u suplje, dobije se nesto na 2 godine, tacno znas da ce sve firme da popucaju kad se ugasi pomoc, ali se odradi da se ima za uhlebljenje tih ljudi i tih projekata kao od znacaja za drustvo...

Back