Srpski narod nema ni snage ni motivacije da brani svoje interese jer je zaveden na putu ka EU

Апсолутно није тачно! Колико кредита, значи позајмљених пара које мораш да вратиш, можеш да добијеш од ММФ да покријеш Националне стадионе и остале глупости и корупције? ММФ је "смоквин лист" за даљу продају "породичне сребрнине" и повећање цена енергената. Ето, ми смо идиоти, морају да дођу странци да нас натерају јер раде боље од нас. Па и раде, али за себе и за рекет режиму.
Setimo se štete koju su Žuti i G17 naneli narodu...
 
Setimo se štete koju su Žuti i G17 naneli narodu...
Одлично се сећамо и штета је била огромна, али макар формално нису на власти дуже од деценије. Какве сада то има везе са овим што сам ја написао и што се односи на тренутно стање?
 
Dabome. A obe opcije će inače postojati do tad. Jedno si u pravu: tvoje RV neće biti nikada.
Tebi je RV nabila neke opasne komplekse, čim te je stalno u glavi i čim stalno imaš potrebu da je spominješ.
Možda ne postoji u realnostim, ali u tvom mozgu je sveprisutna.
 
Dokle god su na vlasti kolonijalni diktator Vucic i lezbejka Brnapicka Srbija je osudjena na propast.
Ukoliko patriotske snage u vojsci ne svrgnu dikatora kao u Africi u korumpiranoj Srbiji ce da ostanu samo,
jednom nogom u grobu, penzioneri i diktatorovi kriminalci koji im pre izbora podele par sendvica.


Jasta, ovo je misljenje krstarice, posto niko ne reaguje. Miroljuvbivo pristojno misljenje iskazano na malo grub nacin. :)
Inace se poklapa sa siptarskoustaskim misljenjem.
 
Увешће и Шиптарима...

Неће ЕУ више одуговлачење око Косова, кад ће ионако све скупа за пар Гпдина да буде ЕУ...

Не питамо се више ни ми ни Шиптари, и то ни једнима ни другима не долази до главе
Hoće BRE, samo što nije. Samo ima jedan problem - nemaju namere.

Izjava predsednika Evropskog saveta Šarla MIšela da Evropska unija treba da bude spremna da prihvati nove članice do 2030. godine izazvala je u javnosti brojne komentare, a evropski dnevni listovi uglavnom postavljaju pitanje koliko je taj predlog realan.

Belgijski dnevnik Standard upozorava da bi takvo proširenje u presudnoj meri promenilo Uniju, prenosi portal Eurotopics.

„Najvažnijia prepreka bila bi demokratska. Ako Unija postane tako velika i heterogena, da li bi i dalje mogla da se razvija kao jedinstven demokratski prostor? Tada bi se neminovno postavilo pitanje indetiteta. Šta mi imamo zajedničko sa Moldavijom ili Albanijom, pa da dopustimo da njihovi EU poslanici odlučuju i o nama? Ili Unija treba da postane savez država, što je san krajnje desnice?. ‘Potrebna nam je neustrašivost’ rekao je juče Makron. Da, to, i osećaj da bi sve to bilo dobitak za Evropljane i za dovoljan broj njih“, komentariše belgijski Standard.

Hrvatski Jutarnji list, kako prenosi Eurotopics, u svom komentaru postavlja pitanje iskrenosti Mišelovog predloga.

„Možda je Mišel, pošto mu za godinu dana ističe mandat, želeo da dokaže koliko se snažno zalaže za konkretan napredak u politici proširenja….Slično je postupio i bivši šef Evropske komisije Žan Klod Junker. On je tokom četiri godine mandata govorio da neće biti proširenja, što je dodatno kočilo ionako spor proces, da bi na kraju istupio sa ambicioznim predlozima o 2019. kao godini u kojoj će zemlje Zapadnog Balkana rešiti međusobne probleme, kako bi neke 2025. već mogle da budu i primljene. Ali ti predlozi nikada nisu dobili podršku zemalja članica, kao što je neće dobiti ni Mišelovi“, piše Jutarnji list.

Ni ljubljansko Delo ne vidi da postoje razlozi za brzo proširenje Unije.

„Praksa proteklih decenija pokazala je da u politici proširenja leži moć Evropske unije da transformiše kandidate. Tokom procesa pristupanja ispunjavaju uslove, reformišu se i približavaju Uniji. Ali Zapadni Balkan i 20 godina posle dokumenta iz Soluna ostaje brisani prostor. Ako kandidati samo ne izađu iz ćorsokaka, neće biti napretka u proširenju. U prošlosti je politika proširenja važila za veliki uspeh EU. Nema garancija da je i dalje tako.“

Ipak, španski dnevnik El Pais ocenjuje da bi Mišelova izjava mogla da bude znak da je EU prebrodila fazu zamora proširenjem.

„Centralna spoznaja proteklih godinu i po dana je prevazilaženje (prava) veta, i da niko ne može da se deklariše kao proevropski, a da istovremeno odbija proširenje….moguće je da na samitu u Granadi (u oktobru) bude i javno obznanjeno da svetlo koje se ugasilo ponovo gori. Istok želi da oponaša, a Zapad mora da parira“, piše španski dnevnik.

(Dnevni evropski servis, foto: Pixabay)
 
  • Haha
Reactions: PA8
Imamo i interes i motivaciju ali ima i narodna poslovica da sila Boga ne moli.
Potisali su nešto najgore za Srbiju, gore od kapitulacije tzv Kumanovski sporazum.
Čak da smo kapitulirali Kosovo je naše a ne da ga se neko odriče Kumanovskim nesporazumom.
A kasnije i Briselskim sporazumom.
To je cena srpske politike kroz vekove.
.................................................................

Inače Kosovo ima veća rudna bogatstva od svih donacia i kredita EU.
 

Back
Top