Srpski jezik najuticajniji u regionu

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
37.596
Nas poznati samouki-lingvisticar Dejan Lucic objavio je rezultate svojih istrazivanja o uticaju Srpskog jezika na druge jezike.
1.34.20-Na Japanskom jeziku vodja se kaze odja, sa dva necitajuca v. Ko zna koliko ima jos srpskih recu u japanskom, takodje i u persijskom jeziku ima oko 1000 srpkih reci,u latinskom ,britanskom engleskom,francuskom...( u francuskom vampir, rec iz srpskog)

Извини, да ли си ти икада прочитао неку Деретићеву књигу? Мислим, ја нисам, па да ми неко стручан објасни шта ту није тачно и сл.
Vidi,nisam ni ja procitala nijednu knjigu od dr Seselja Vojislava, ali znam da nije cist u glavu.

- - - - - - - - - -

Извини, да ли си ти икада прочитао неку Деретићеву књигу? Мислим, ја нисам, па да ми неко стручан објасни шта ту није тачно и сл.
A sto ti ne procitas neku pa nam objasnjavas kako je ceo farsi ( persijski jezik) bogat srpskim recima jer su Srbi
jel stariji od Persije.

Vidi,nisam ni ja procitala nijednu knjigu od dr Seselja Vojislava, ali znam da nije cist u glavu.

- - - - - - - - - -

A sto ti ne procitas neku pa nam objasnjavas kako je ceo farsi ( persijski jezik) bogat srpskim recima jer su Srbi
jel stariji od Persije.

Ало бре, као прво тебе ништа нисам питао, као друго ниси читала ништа али ти нешто знаш и још се усуђујеш да процењујеш да ли је неко чист у главу а јасно је да ти ниси. То што си савладала правопис не чини те интелектуалцем, ни меродавном да било шта процењујеш. Када будеш прочитала неку Деретићеву књигу дођи па да дискутујемо о томе, до тада брини се о свом једином пријатељу на овоме свету и добро пази да ти не побегне.

Ало бре, као прво тебе ништа нисам питао, као друго ниси читала ништа али ти нешто знаш и још се усуђујеш да процењујеш да ли је неко чист у главу а јасно је да ти ниси. То што си савладала правопис не чини те интелектуалцем, ни меродавном да било шта процењујеш. Када будеш прочитала неку Деретићеву књигу дођи па да дискутујемо о томе, до тада брини се о свом једином пријатељу на овоме свету и добро пази да ти не побегне.
Pa aj prvo procitaj tiz:D
Kako inace da diskutujem sa covekom koji kaze da nije procitao nijednu knjigu?z:D

Pa aj prvo procitaj tiz:D
Kako inace da diskutujem sa covekom koji kaze da nije procitao nijednu knjigu?z:D

Ти дискутујеш са неким у својој глави, ја сам прочитао и када прочиташ и ти дођи па изнеси аргументовано шта ту није тачно, шта јесте, а не шта ти мислиш о нечему на основу тога што Шешељ није чист у глави. Јадна си.

Ти дискутујеш са неким у својој глави, ја сам прочитао и када прочиташ и ти дођи па изнеси аргументовано шта ту није тачно, шта јесте, а не шта ти мислиш о нечему на основу тога што Шешељ није чист у глави. Јадна си.
Za mene je dovoljno da ova zamlata od Deretica nije zavrsila nijedan fakultet, a nije da nije zeleo i pokusavaoz:D

Рођен је 8. јануара[1][3] 1939[1] или 1937. године[3] у Ораховцу, општини Требиње у БиХ, Краљевини Југославији (данашња Република Српска, БиХ).[1]

Студирао је на Природно-математичком факултету 1961-62. године, а 1963. године је напустио Југославију и отишао прво у Француску где је студирао 1964-66. године на Техничком колеџу у Паризу, а потом је 1967-70. године студирао историју у Лиону[1]. Стекао је почасни докторат права (LLD) у САД[1]. Радио је у периоду између 1966. и 1997. у техничкој струци - инжењеринг у разним фирмама у Француској и Америци, а последњих шест година у Чикагу. Више година је био уредник Америчког Србобрана[1]. До 1997. године живео је у Чикагу када се преселио у Београд. Поред српског језика, говори француски и руски, а служи се немачким, италијанским, латинским и старогрчким.[1]

I od kud on moze da zna srpski?z:D

Rodjen je 1937 ilib 1939z:shock:

То што је за тебе довољно је аргумент у твом селу међу сељацима, међ озбиљним људима ћеш морати да се служиш аргументима.
Ja se uvek sluzim argumentima, ali samo ako komuniciram sa ljudima koji ipak imaju neke veze sa lingvistikom
A ti i drug Deretic tu nikako niste.

Nema sumnje da jesi. :hahaha:

On i piše za takve kao ti. :rotf:

Ja se uvek sluzim argumentima, ali samo ako komuniciram sa ljudima koji ipak imaju neke veze sa lingvistikom
A ti i drug Deretic tu nikako niste.

Да, ти си чувени лингвиста, само се понекад заебеш на основним граматичким правилима. Када будеш прочитала Деретића и аргументовано га побила у његовим тврдњама дођи па реци. Али пази, он пише дебеле књиге, то може да потраје деценијама, поготово ако почнеш да провераваш изворе ккојима се он служио пишући те књиге. До тада си обична сељанчура гастос који живи на социјачи а нама продаје причу да је интелектуалац.

Pa u regionu bar 3. naša suseda pričaju neku verziju Srpskog. Muslimani tj, Bošnjaci, Crnogorci i Hrvati. Mada ja poput Šešelja mislim da su oni svi nekada i bili Srbi (ima sigurno dokaza šta su im bili pradedovi, čukundede...), a kasnije kako koja je vlast dolazila je nastojala da se što više opere od Srpskog jezika i naroda

То што је за тебе довољно је аргумент у твом селу међу сељацима, међ озбиљним људима ћеш морати да се служиш аргументима.

Pusti ti moje seljake, znaju oni bolje od tebe ko su prevaranti koji dodju jel iz Francuskie ili Chikaga da mute vodu i prodaju nebuloze ili mooda za bubrege.

Postoji dosta stručnjaka kojiti mogu objasniti to što Deretić piše , ipak su najprikladniji ljudi iz Klinike za mentalne bolesti

Nema sumnje da jesi. :hahaha:

On i piše za takve kao ti. :rotf:

И за тебе важи исто, прочитај, нађи шта није тачно, шта јесте, па дођи да нам проспеш свој штакорски интелект овде. Само пази, он нема у књизи те смајлије којима прича, само слова и бројке, можда ти буде претешко.

Pa u regionu bar 3. naša suseda pričaju neku verziju Srpskog. Muslimani tj, Bošnjaci, Crnogorci i Hrvati. Mada ja poput Šešelja mislim da su oni svi nekada i bili Srbi (ima sigurno dokaza šta su im bili pradedovi, čukundede...), a kasnije kako koja je vlast dolazila je nastojala da se što više opere od Srpskog jezika i naroda
Tacno je to sve, ali to sa Persijom jel nema nikakve veze.
Pa ta zamlata je govorila i da je Isus govorio srpskiz:shock:

Postoji dosta stručnjaka koji mogu da objasne to što Deretić piše , ipak su najprikladniji ljudi iz Klinike za mentalne bolesti

И ти си видим читао Деретића у тој клиници па сте се сложили око нечега. Јел сте заједнички читали ти , овај ујкан и она баба и немачку?

- - - - - - - - - -

Pusti ti moje seljake, znaju oni bolje od tebe ko su prevaranti koji dodju jel iz Francuskie ili Chikaga da mute vodu i prodaju nebuloze ili mooda za bubrege.

А не знају кад дође баба из немачку да им продаје културу и памет. Вероватно ти завиде на лагодном животу интелектуалца и клањају ти се док посипају пут ружиним латицама.

И ти си видим читао Деретића у тој клиници па сте се сложили око нечега. Јел сте заједнички читали ти , овај ујкан и она баба и немачку?

Kada mi predmet interesovanja budu bile psihijatriske bolesti onda ću možda i uzeti tu knjigu u ruke, ovako za istoriju ću koristiti naučnu literaturu.

Kada mi predmet interesovanja budu bile psihijatriske bolesti onda ću možda i uzeti tu knjigu u ruke, ovako za istoriju ću koristiti naučnu literaturu.

Важи. Ти си дакле психијатар који није читао стручну литературу о психијатријским болестима и знаш му дијагнозу на основу....чега?

Ovo cak nije ni istorija, cista lingvistika koja veze s mozgom nema.
Uostalom zamolicu moderaciju da ovaj biser prebaci na odgovarajuci PDF jer se ovde javljaju ljudi ko bi da diskutuju o jeziku kojim se govorilo u Palestini
pre 2000 godina i Persiji pre 5000 godina.z:D

И за тебе важи исто, прочитај, нађи шта није тачно, шта јесте, па дођи да нам проспеш свој штакорски интелект овде. Само пази, он нема у књизи те смајлије којима прича, само слова и бројке, можда ти буде претешко.

Dobro je kad je savladao slova i brojke.

A jel zna sva slova ili preskače pokoje? :lol:

Back