gost 117976
Zainteresovan član
- Poruka
- 138
ok . . . da li neko zna neki link ili slicno gde mogu da nadjem ukratko sve o lektirama i ostalim pesmama iz citanke na srpskom jeziku? kad sam trazio na google, izbacuje uglavnom samo hrvatske sajtove i na njima ima nesto da pise zbog cega sam ja dobio keca na pismeni zadatak i na usmeni . . .

iz tih drushtvenih nauka, ali to je tako tipicno misljenje ljudi koji su vukli 2-3 iz tih predmeta. Dosta te glupe lektire je uvedeno da bi se nashla neka pouka, pogotovo iz satire (ako razumesh ovu rec). Poenta je da covek nije kompletan:nono: ako nema i neku opstu kulturu. Ti mislish da si intelektualac ako znash fiziku, hemiju i matematiku. Mislish da si uspeo. Ali ako ti ne znash pravilno da se izrazish, vidim da ti gramatika ide ocaj boze, ako se ponashash u smislu boli me shtikla za sve ostalo vazno je da sam ja intelektualac, nisi ti ni i od intelektualca a kamoli uspelog coveka. Treba da uskladish izmedu opste kulture i specijalizovanog znanja, a to da istorija, srpski, geografiju nisu potrebni. Sudeci po tvom intelektualnom stilu itekako su vam potrebne i to u jakim dozama.

:nono::nono::nono: