Srpski glumci koji su u srodstvu sa istorijskim ličnostima

rv12aval

Ističe se
Banovan
Poruka
2.727
Tanasije Uzunović je u srodstvu sa političarem Nikolom Uzunovićem koji je bio predsednik Vlade Kraljevine Jugoslavije. Tanasije je unuk Nikolinog brata.

357607_tanasije111111111uzunovic5-ls-marina-lopiicic-113_sq-xs.jpg

Stefan Kapičić je unuk Jove Kapičića, najpoznatijeg po tome što se smatra tvorcem konc logora Goli otok.

8tVk9kqTURBXy8xMzJiODc5NDM2ZTk2YmI1ZGJjZWM2YzY3OTE5MGVlMy5qcGVnk5UDADfNBkDNA4STBc0BaM0B9JMFzQF...jpg

Neda Arnerić je u jednoj emisiji ispričala da je potomak korčulanske plemićke porodice Arneri.

_110470257_nedaarnericgettyimages-1036774664.jpg

Hana Selimović je u srodstvu sa piscem Mešom Selimovićem. Njenom ocu je Meša Selimović bio stric.

hana.jpg

Marko Grabež je u srodstvu sa jednim od članova Mlade Bosne Trifkom Grabežom. Njegova prva značajnija uloga je uloga Čabrinovića u filmu Branio sam Mladu Bosnu.

3115323_tajfun-nemanja-nikolic-2_share.jpg

Gorica Popović je unuka glumca Aleksandra Cvetkovića koji je streljan 1944 kao član Gestapoa i šaljivog pozorišta u doba okupacije.

1391207_nebojsa-mandic04_ls.jpg

Prilozi

• _110470257_nedaarnericgettyimages-1036774664.jpg
    _110470257_nedaarnericgettyimages-1036774664.jpg
    88,7 KB · Pregleda: 5
Не лупајте:

Nova rs logo

"Svi misle da smo Italijani“: Neda Arnerić je svojevremeno otkrila poreklo svog neobičnog prezimena
SUDBINE Autor: Bojana Krkeljić 03. avg 2023

Jednom prilikom, slavna glumica je ispričala zanimljivost vezanu za njeno poreklo i prezime.
„Arnerić je jedno staro prezime, Korčulansko. Ja rodoslov, moram da se pohvalim, imam negde iz 14. veka, tačno mogu da pamtim i vidim, ne da pamtim baš ne mogu, ali na papiru mogu da vidim ko su mi davni, davni preci. Arneri prezime je došlo od imena Arnerijus, to je bio neki naš čuveni predak koji se prezivao Dobroslavić, znači nismo ‘talijani’“, ispričala je Neda u jednoj emisiji, prenosi „Direktno“.
„Svi pitaju da li smo ‘talijani’, nismo, pa u njegovu čast je cela porodica uzela od njegovog imena i napravila prezime Arneri. A početkom 20. veka, kada se počela rasplamsavati priča o Jugoslaviji i slovenstvu, južnoslovenstvu, moj deda koji je bio veliki pobornik jugoslovenske ideje, ne samo on nego i pola porodice je dodalo ‘ić’ na kraju da bi zvučalo što slovenskije, a pola je ostalo Arneri. To je znači jedna porodica“, rekla je svojevremeno glumica.

Back