Srpski forum o upravljanju internetom održan u Beogradu

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
28.240
Srpski forum o upravljanju internetom (IGF Srbija) održan je 26. maja u Domu omladine u Beogradu. Dobrodošlicu Srbiji u nacionalne inicijative o upravljanju internetom (NRI), a koje se odvijaju pod globalnom „kapom“ Foruma o upravljanju internetom Ujedinjenih nacija, poželeo je Chengetai Masango, koji se nalazi na čelu Sekretarijata Foruma. On je istakao značaj rada lokalnih stejkholdera u globalnim procesima i napomenuo da upravljanje internetom “počinje kod kuće”.

1653667057963.png


Reči je bilo o digitalnoj pismenosti i važnosti edukacije o upotrebi interneta u kontekstu narastajuće digitalizacije, razgovaralo se o sajber bezbednosti, prilikama u zemlji na ovom polju i svesti građana o pretnjama i načinima zaštite u sajber prostoru. Razmatranje vrednosti podataka u digitalnom svetu i mogućnost njihove upotrebe za javno dobro bila je tema jedne diskusije, dok je poseban panel posvećen poslovanju u okolnostima digitalizacije, ali i pandemije i međunarodnih kriza.


Realizaciju ovogodišnjeg IGF Srbija omogućili su Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS), Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Diplo fondacija, Internet društvo Srbije i kompanija Gransi uz podršku Share fondacije, Kancelarije poverenika za zaštitu ravnopravnosti, ICANN-a (Internet korporacija za dodeljene nazive i brojeve), RIPE-a (Koordinacioni centar Foruma evropskih IP mreža), Fondacije za otvoreno društvo i kompanije Donuts Inc.


https://pcpress.rs/srpski-forum-o-upravljanju-internetom-odrzan-u-beogradu/
 

Back
Top