Српски добровољачки корпус

Kappel_vo.jpg

Каппель, Владимир Оскарович

Е сад пошто је тај брилијантни војсковођа већ мртав, па није у стању да се хвали, а и у контекст поруке Авалског вука да су се десиле неке промене у Русији и да СССР више не постоји. Њега хвале и одају му пошту за разгузивање Совјетске ратне машинерије неки јако битни ликови из политичког миљеа Русије.

s320x240

и

6628.jpg

Дај ме потсети о броју жртава једних и других, па да видимо ко је кога и какво је нагузивање уствари било??
Асистирам ти тиме да кад је совјетска команда у питању, развал црвених од 2 или 3 :1, и није некакав успех за хвалење.
Али неко ко се може слободно хвалити да је Совјете разгузио и то поштено је овај момак.

post-49-1283803804.jpg

Велики човек, државник, војник, патриота!

Не треба заборавити да ни једна граната није испаљена на Лењинград са финске стране, и ако је Хелсинки током Зимског рата више пута бесомучно бомбардован од стране совјета.

Poslednja izmena:
Да ли неко зна, да ли је тачно да је неки Капетан Милан Терзић постхумно одликован гвозденим крстом ''за своје заслуге у уништавању банди у околини Горњег Милановца''?

Знам да је тај човек постојао и да су га убили Вучковићеви четници 1942.године.

Да ли неко зна, да ли је тачно да је неки Капетан Милан Терзић постхумно одликован гвозденим крстом ''за своје заслуге у уништавању банди у околини Горњег Милановца''?

Знам да је тај човек постојао и да су га убили Вучковићеви четници 1942.године.

I ja sam čuo za taj podatak,zaklao ga je neki Golub Erić.
Terzić je bio deo SDS a ne SDK.

I ja sam čuo za taj podatak,zaklao ga je neki Golub Erić.
Terzić je bio deo SDS a ne SDK.

Нисам знао то за тог Голуба Ерића, мада сумњам да су га буквално заклали, убили су га у атентату у Горњем Милановцу, вероватно ватреним оружјем.

Међутим јеси сигуран да је био припадник СДС, у ''Споменици СДК'' стоји да су два Милана Терзића погинула у редовима СДК, па сам помислио да је један од те двојице вероватно овај о коме сада причамо.

Нисам знао то за тог Голуба Ерића, мада сумњам да су га буквално заклали, убили су га у атентату у Горњем Милановцу, вероватно ватреним оружјем.

Међутим јеси сигуран да је био припадник СДС, у ''Споменици СДК'' стоји да су два Милана Терзића погинула у редовима СДК, па сам помислио да је један од те двојице вероватно овај о коме сада причамо.

Vrlo sam uveren da je bio SDS,ubijen je nožem u svojoj kancelariji,taj Erić je bio ravnogorski špijun ubačen među Stražare u Milanovcu. Ubio ga je na traženje Zvonka Vučkovića.

Терзић је беше једини Србин са гвоздењаком јел тако?

Па, требало би, али о њему се не зна много тога, ко зна.

Али ипак, није једини, јер је један Србин у словеначким домобранцима, Душан Меничанин одликован антипартизанском значком, сребрним крстом за ратне заслуге и гвозденим крстом другог степена. То ми скоро рече један Словенац.

Pa čuo sam da je tako,ali ne znam zašto recimo Strahinja Janjić nije dobio isti. Čovek je osnivao Srpski Gestapo,verno je služio okupatoru do samog kraja,ne kao ,,saradnik,, već kao njihov čovek,deo njihovih policijskih organa.

Није се Јањић показао као ефикасан у обављању посла који је требао да обавља. Недић је захтевао да се његова група распусти, а њега је назвао ''срамотом за немачку униформу''.

Страхиња Јањић такав орден није заслужио, да је радио оно што је заиста требао да ради, да није ''дивљао'' по Београду и околини, вероватно би и он био одликован, међутим пошто је Немце само брукао у народу они су га отерали за Немачку.

Ево неколико ''ретких'' фотографија из 1945.године.

Човек у кожном капуту даје додатну снагу фотографији!

serbischefreiwillingenk.png

До изражаја долази разноврсност опреме и униформи, италијанске и немачке чизме, немачки каиш и каиш војске Краљевине Југославије...

Димитрије Љотић у разговору са Мајором Керечким.

Добровољци се повлаче према Италији.

Припадници СДК, на жалост неко је(из неког разлога) прецртао лице човека у средини.

Добровољци на Јадрану, прави микс униформи и опреме, југословенског, италијанског и немачког порекла. Занимљиве су италијанске униформе и кравате, као и типични немачки ''Gott mit uns'' каишеви.

Back