SRPSKE OPŠTINE TRAŽE POMOĆ OD VLADE FEDERACIJE BiH

gost 23146

Buduća legenda
Poruka
46.396
Politika - Pre 3 sata i 45 minuta

DRVAR - Sastanak koji su načelnici opština Drvar, Gahovo i Glamoč zatražili sa predsednikom vlade Federacije BiH Mustafom Mujezinovićem, da bi ga upoznali sa ugroženošću Srba povratnika zbog diskriminatorskog odnosa vlade Livanskog kantona održaće se u septembru, javljaju mediji Republike Srpske.

"Podržavamo održavanje tog sastanka koji su tražili načelnici opština Drvar, Grahovo i Glamoč, gde su Srbi povratnici većinsko stanovništvo, jer se nalaze u neodrživoj ekonomskoj situaciji", rekao je predsednik Doma naroda Parlamentarne skupštine Federacije BiH Dragan Puzigaća.

Načelnik opštine Drvar Anka Papak-Dodig, Grahova Uroš Makić i Glamoča Radovan Marković, zatražili su pre 10 dana hitan sastanak sa vladom Federacije BiH, zbog neodržive ekonomske situacije u sve tri lokalne zajednice, gde je 90 odsto stanovništva srpske nacionalnosti.

"Drvar je u BiH jedna od prvih opština po broju Srba povratnika, kojih se vratilo oko 8.000, a koji se nalaze u veoma teškoj situaciji i zato tražimo razgovor sa premijerom Federacije BiH", rekla je načelnica Drvara.

Ona je rekla da u Drvaru radi samo oko 400 Srba, a da su ostali radno sposobni obespravleni u oblasti zapošljavanja, pogotovo u javnim preduzećima i ustanovama.

Ona je ukazala da su svi privredni objekti u Drvaru privatizovani, ali, kako kaže, na sumnjiv način, pre nego što su se Srbi koji su u njima radili pre rata vratili iz izbeglištva.

"Niko ne zna gde je taj novac od privatizacije, a opština Drvar je pred finansijskim kolapsom", kaže načelnica Drvara, dodajući da je pre pet godina zatražena revizija privatizacije, ali odgovora od vlasti iz Livna nema.

http://vesti.krstarica.com/?rubrika...02c012624fb76c622&dan=06&mesec=08&godina=2009

Evo kako izgleda zajednički život sa Hrvatima i muslimanima,za neobaveštene.I jedni i drugi su pljačkaši,lopovi i diskriminatori drugih i u miru.
 
Evo kako izgleda zajednički život sa Hrvatima i muslimanima,za neobaveštene.I jedni i drugi su pljačkaši,lopovi i diskriminatori drugih i u miru.
__________________
kosova eshte zemra e serbise
Ima jedan entitet u Bih, u njemu je cca 30-35% stanovništva BiH, u njemu se bilježi napredak katastrofalnih razmjera:
-Od 7.000 građana u BiH bez struje preko 50% je u tom entitetu.
-od neznam broj naselja bez puta u BiH preko 50% je opet u tom entitetu.
-djeca "imaju pravo" ići u školu u tom entitetu ali u učionicama su krstovi i škole imaju krsnu slavu tamo je zagarantovano "pravo" svima "jednako" pa čak i muslimanima ispod krsta.
Znam za selo u opštini Bosansko Grahovo gdje Bošnjacima predaje nastavnik srpske nacionalnosti po hrvatskom planu i programu.
Mnogo je nelogičnosti kod nacional šovinista pa čak i ona gdje su po odluci Ustavnog suda tri konstitutivna naroda "ravnopravna" a entitet se zove po jednom narodu (naciji).
E opet ovdje one "demokrate" iz tog naroda(nacije) Bosansko grahovo nazivaju "srpskom" opštinom i ne pada im na pamet da Višegrad i Zvornik nazovu Bošnjačkim opštinama ili Bosanski brod i Bosanski Šamac hrvatskkim opštinama.
U Bosansko Grahovo se vratilo 3.500 srba i tamo su opet većina zato je to "srpska" opština.
U Višegrad, Zvornik, Bosanski Brod, Bosanski Šamac nema dovoljno povratnika neSrba da bi predstavljali neSrpsku većinu i tamo su sada u većini Srbi zato su i to "srpske" opštine.
U "srpskim" opštinama neSrbi nemaju pravo na struju, kao i u "hrvatskom" kantonu što Srbi nemaju pravo na struju a bogami ni u bosanskoj opštini Maglaj svi Srbi povratnici nemaju pravo na struju.
Žalosno je što Srbi traže naselja gdje samo Srbi doista ne uživaju sva ljudska prava a paralelno tome ne traže naselja gdje Srbi ugrožavaju ljudska prava neSrbima.
Pa bih dodao na rečenicu u farbi treči su ako ne gori onda isti.
 

Back
Top