Srpska vraća svoju vojsku i pravosuđe: Banjaluka ide putem samostalnosti ako našem narodu na Ist Riveru nametnu žig genocidnog

Ne znam zašto Dodiku trebaju takve izjave ? Muslimani se masovno iseljavaju izbosne a i onima koji ostaju pada natalitet.Hrvati su se već značajnim delom iselili.
Zapadnjaci odgovorni za Bosnu su očajni jer im se cela ideja zasnivala na očekivanjima i nadanjima da će se iz Bosne iseliti Srbi a nikako Muslimani i Hrvati.Međutim pred njihovim očima odvija se sasvim suprotan proces.Srbi se daleko najmanje iseljevaju.Donekle slično je i na KiM ali tamo s obzirom na neznatan broj Srba demografija uprkos masovnom odlasku Šiptara nije tako povoljna što ne znači da na dugi rok...
Ako ovakve Dodikove izjave za cilj imaju ohrabrenje onih Muslimana koji se kolebaju u pogledu odlaska ondaK ok ali nije još vreme za aktivnosti koje najavljuje.
O čemu ti pišeš? Mnoštvo je Srba napustilo BiH, posebno entitet Srpsku. Neki su odselili u Srbiju, a mnogi u zapadnu Europu i širom svijeta. Srpska danas broji manje od 900.000 stanovnika, a depopulacija se nastavlja. Znači da su u istim problemima kao i Bošnjaci i Hrvati.
 
Dodik samo daje takve najave a u stvarnosti Srpska pravi male korake ka sticanju pune suvernosti.To je jedan proces koji će trajati još 5,10,20 ili moguće i 30 godina što je u životu pojedinca mnogo ali u životu nacije i nije.

To je sve super ali ne možeš takve stvari da radiš zamerajući se zapadu koji na ovim prostorima ima ogroman uticaj. Srbija sa takvim pristupom nije uspela ni svoju teritoriju da sačuva a ovaj hoće da se osamostaljuje. Jbg, ne ide to tako, no dobro, Srbi vole da udaraju glavom u zid. To nam je u mentalitetu.
 
https://www.novosti.rs/republika-sr...asem-narodu-ist-riveru-nametnu-zig-genocidnog

REPUBLIKA Srpska pokrenuće niz poteza kako bi izdejstvovala svoju samostalnost, ako Rezolucija o Srebrenici bude usvojena u Generalnoj skupštini UN. Naš narod i rukovodstvo u Banjaluci neće prihvatiti žig genocidnosti, pa su spremni da povrate izvorna ovlašćenja koja im po "Dejtonu" pripadaju: aktiviranje vojske RS, zatim vraćanje nadležnosti iz oblasti pravosuđe, energetike, javnih nabavki, poreske politike, upravljanja granicom, izbornog procesa, himne, grba..​Kako bi se zaštitili od rezolucije, vlasti u RS su za sutra zakazale posebnu sednicu Narodne skupštine, a zatim i veliki miting u Banjaluci pod nazivom "Srpska te zove". Na dnevnom redu parlamenta naće se šest tačaka: Izveštaj međunarodne komisije o stradanju svih naroda na području Srebrenice, izbor delegacije Narodne skupštine za Parlamentarni forum Republike Srpske - Srbije, Predlog izbornog zakona RS, ali i zakoni o imunitetu RS, o referendumu i građanskoj inicijativi. Na stolu su i izmene propisa o radu, kojima je cilj da reguliše isplatu plata javnim ličnostima na crnoj listi SAD, a koje su morale da pogase račune u bankama RS kako one ne bi dobile sankcije.


Je ли ово Додик кренуо у завршно коцкање са судбином ентитета Република Српска?
На који начин мисле да све ово спроведу?
У случају неуспеха, да ли ће се ствари вратити на стање пре ескалације или ће аутономија Републике Српске бити формално и суштински дерогирана?
Luđak i mafijaš će Srbeke ukanaliti POVJESNO i gurnuti na traktore, ZBJEG i polom...
 
To je naš grad, koji je privremeno okupiran Dejtonskim sporazumom
Svatko može tvrditi nešto, ali ako nema mogućnosti za djelovanje, onda je uzalud. Mogu i ja reći da je pola susjedovog vrta moje, ali ako on ima vlasnički list i sve papire, ja tu ne mogu ništa. Na tom tragu je tvoj komentar.
 
O čemu ti pišeš? Mnoštvo je Srba napustilo BiH, posebno entitet Srpsku. Neki su odselili u Srbiju, a mnogi u zapadnu Europu i širom svijeta. Srpska danas broji manje od 900.000 stanovnika, a depopulacija se nastavlja. Znači da su u istim problemima kao i Bošnjaci i Hrvati.
Ja imam drugačije podatke po kojima je iseljevanje Srba poslednjih desetak godina značajno manje u odnosu na iseljevanje Muslimana i Hrvata kad se uzme ukupan broj stanovništva sva tri etniciteta odnosno da postoji neproporicionalnost u srpsku korist.I to nisu samo srpski izvori.

Zar ti misliš Mosti da bi zapadnjačke diplomate i političari koji se bave Bosnom onoliko penili zbog iseljevanja izbosne da etnička struktura iseljenih nije nepovoljna po njihov cilj glede Bosne - da bude ujedinjena suverena celovita ?
U tih prvih desetak i više godina posle potpisivanja DMS i jesu se iseljavali najviše Srbi ali ni jedan zapadnjak iseljevanje iz BiH za to vreme nije spomenuo kao problem .Problem nastaje kad se promenila etnička struktura iseljenih.
 
шта веле форумски републичкосрпсканци? Оћел разбит Запад или ће опет бити прекид дотока струје са ХЕ Бочац?

Steta, rodjen si kukavica i umreces kao takav

Imas klasican podanicni mentalitet

Zato ti hrabre Srbe ne razumes


Razbicemo zapad
 
И онда ће одавде србовати горе и жешће него од тамо.
Luđak će nam dovući još 750 k "ljutih Krajišnika"....3 x više no nekoć 95 u Oluji.

Biće još 10 Busija, Ledina, Plavih Horizonata...

Gužvi i rast cijena u Bgd i NS.

Te Baje Male Minđe posvude.

Te radikali bez beđ doživotno na vlast.

Prekodrinaši će nas ukanaliti za vijeke, vekova. Amen.

Hrv žbir, tko i Vjekoslav skautiran od KGB Jože Manolića.
 
шта веле форумски републичкосрпсканци? Оћел разбит Запад или ће опет бити прекид дотока струје са ХЕ Бочац?
Plakat će u mraku, trkati se u zbjegu tko cjeli Banjolučki regijun 95. U strahu.
 
To je sve super ali ne možeš takve stvari da radiš zamerajući se zapadu koji na ovim prostorima ima ogroman uticaj. Srbija sa takvim pristupom nije uspela ni svoju teritoriju da sačuva a ovaj hoće da se osamostaljuje. Jbg, ne ide to tako, no dobro, Srbi vole da udaraju glavom u zid. To nam je u mentalitetu.
Srbija nije uspela sačuvati teritoriju o kojoj pišeš jer je na toj teritoriji imala svega oko 10 % svog i oko 90 % neprijateljskog stanovništva.
 
Без бриге, подржаће их Русија


Da su se sta ti i tebi slicne kukavice pitale kroz istoriju Srbija danas ne bi ni postojala. A ni Srbi.

Mi smo se za Republiku Srpsku izborili zrtvom, oruzjem i krvlju . A lizanjem bulja okupatorima nikad niko nije dobio nista osim ponizenja i vecite sramote.

Ajde kazi mi sta ste vi drugosrbijasi, zene u crnom uspeli da realizujete ? NISTA

Moja borba kroz zivot jeste da takvi losi Srbi kao ti marginalizuj, a da nadvladaju Srbi junaci, patriote, heroji kakvi su kroz istoriju bili Car Lazar, Stefan Nemanja, Milos Obilic, Hajduk Veljko, Vojvoda Radomir Putnik, Draza Mihajlovic i mnogi drugi.

Srbi slave junake i heroje,a dupelisce , sluge okupatora i skutonose nikada nismo ni voleli ni postovali.

Svi umiremo . Neko ce umreti ove godine neko kroz 40 ali cemo svi umreti. Zivot je prolazak i kratak , zato bolje da umiremo kao junaci , ubijajuci srpske neprijatelje nego kao dupelisci , koje kao ovce vode blejeci na klanje.
 
Шта је, што си нервозан?
Нешто си љут на "србо'усташе" (како нас називаш)?
Ни близу што бих био љут или не дај Боже еуфоричан као ти. :roll:
Само вам треба у лабрњу рећи како ствари стоје али не вама него ТЕБИ и неуваженом комшији.
Ви нисте представници било кога или било чега већ лоше индивидуе прекодринскисрбофобичари.
Те зато констатујем да ти просто ниси тај кога треба да интересује било шта за Србе у БИХ.
 

Back
Top