Српска полиција не зна за срам

Jel baš nije bilo načina da se ova situacija reši bilo kako drugačije sem lomom vilice?
Da li je reakcija pijanog 16-godišnjaka bila tolika pretnja da je morao biti bačen na zemlju i šutnut cokulom u usta?

Прво није био шутнут у уста нити чизмом нити ципелом нити неком цокулом.
Није био шутнут.
Не може се увексве одрадити испланирано и рутински.Младић агресивац поијан малтене пијан да је луд,са 1,6 промила у крви,је напао полицајца,пружао отпор у тој радњи коју предузима службено лице (а коју сам до танчина описао) и насртајем наилази на било какву блокаду од полицајца те као рефлекс онолико пијан са немогућношћу управљања својим телом како би иначе да није пијан могао,пада на плочник лицем...
Нажалост,дешава се.
Сам је крив.

Није био шутнут.
Не може се увексве одрадити испланирано и рутински.Младић агресивац поијан малтене пијан да је луд,са 1,6 промила у крви,је напао полицајца,пружао отпор у тој радњи коју предузима службено лице (а коју сам до танчина описао) и насртајем наилази на било какву блокаду од полицајца те као рефлекс онолико пијан са немогућношћу управљања својим телом како би иначе да није пијан могао,пада на плочник лицем...
Нажалост,дешава се.
Сам је крив.

Tako je bre ... Ja apsolutne podrzavam vas pandure ... Samo budite korektni prema onima koji su korektni prema vama ... Sta bre ima da trpite da vam se neki balavac, razmazeni tatin sin breca ... Dovedite ovaj narod malo u red ...

Tako je bre ... Ja apsolutne podrzavam vas pandure ... Samo budite korektni prema onima koji su korektni prema vama ... Sta bre ima da trpite da vam se neki balavac, razmazeni tatin sin breca ... Dovedite ovaj narod malo u red ...

Хвала на подршци.још се није забележило да неко коректно опхођећи се према полицији на улици настрада овако.Наравно увек ће постојати неистине.
Тај младић је пријављен одстране грађана да је дивљао и нарушавао јавни ред и мир и претио грађанима на њихова упозорења...када је дошла патрола како би легитимисала лице кој је починиоц нарушавања јавног реда и мира пружио је отпор а акоректност није показаоп.У тој његовој "коректности" напао је полицајца у том отпору који је инстиктивно реаговао на прву а овај је потом не контролишући своје тело онолико пијан треснуо свом снагом отежаног пијаног тела на плочник лицем.

Нормално је да ко изазива проблем самоме себи не прође идеално.

Није био шутнут.
Нажалост,дешава се.
Сам је крив.

''Lekari tvrde suprotno Zarić je zadobio dvostruki prelom vilice jer je udaren u glavu!''

Dakle, lekari lažu?

Да вас искрено питам нешто и да се добро замислите пре него што одговорите...

замислите да радите посао обичног полицајца на терену,дакле припадника јавног поретка.Имате примања око тридесетак хиљада динара нешто мало више од тога у просеку...Нема кукања око тога,одабрао си тај позив сада га ради или дај отказ али ако га радиш ради га поштено и не кукај.И другим људима је тешко.
Међутим твој посао захтева много више психе,и припремљености живчане него други послови јер знамо да је најгори посао радити са људима.Погледајте само службенице на шалтерима колико су озлојеђене и исфрустриране.мањка нам опште културе па се нагледају свега.Свако са својим проблемима им дође да се истреса...
У овом послу је још теже.Свакодневни позиви грађана,од којих има свакојаких бесмислица до веома ризичних момената и ситуација..
Од свађе у породицама,пијанства мужа ( а не ретко и жена),дрогиране деце које нападну родитеље ножевима...
интервенције по кафанама,где није културан свет ко у библиотекама,или позориштима...Нереди по дискотекама узаврели татиних синова,пуних пара,дроге,добрихаута,и размишљања "не може ми нико ништа"...

И онда дођете ви у униформи српског полицајца.униформа је понос и част!!!
И тада при самом вашем доласку неко од тих како их овде патетично називају "клинцима невиним" добаци:"ево керова"

И то балавац који не зна о животу ништа,али зна да се дрогира и алкохолише и да полицију назива керовима и олошима.
Да је нормалне државе и разумевања а не ускраћивања оивлашћења тада би пришао полицајац и одвалио му такву васпитну меру преко уста да истог момента дотични уринира у панталоне.
Покупио га ногом да звизне о под,и стрпао у марицу а потом га у станици подсетио на правила лепог понашања да сутрадан схвати разлику у годинама,поштовање других униформисаних људи и униформе.
Али такав је васпитан код куће јер свако је дете огледало своје породице.Или је немаром родитеља препуштен улици да се васпитава.

Добро се замислите па после причајте о томе како треба у Србији данас бити културан полицајац када нам је култура далеко од народа а од омладине да се не говори...

Замислите себе у тој ситуацији да вам обичанам балавац и хулиган каже "где сте керови?"

где је ту ауторитет полиције у очима других грађана?
Е па извините,он се у таквим моментима гради управо батином која је мечку научила да игра.

Poslednja izmena:
Svim takvim policajcima treba momentalno uskratiti i značku, i uniformu, jer blate i jedno i drugo... s obzirom da im one služe samo za pokrivanje njihove psihopatologije, ničega drugog. Policajac ne treba da bude glupava batina kratkog fitilja koja je tu da zaplaši narod. Svako zanimanje nosi sa sobom i deo koji ti se ne sviđa. Ti ovde otvoreno podržavaš kršenje Pravilnika koji imate, bruko za policajce. Ti bi da šamaraš kako ti se prohte? Pa onda bi to isto mogao da traži i svaki muž u svojoj kući, da raspali ženi vaspitnu.
Sad je meni jasno da tebi ta uniforma služi samo da istreseš svoje frustracije na prvom koji naiđe... u tom kulturnom svetu o kojem lamentiraš, bio bi nesrećan.
Jer samo jezik 'vaspitnih' razumeš. Hvala kurtzu da je takvih kao ti i ovaj degenerik iz teme ipak u manjini, inače bi naslovi bili prepuni vaših podviga i zavođenja reda. Ako, svi ćete doći na red za razguživanje tamo gde ste strpali i tu pijanu decu... polako, isto kao što svaki motor svoju banderu nađe.
Bez uniforme i značke, ti si niko i ništa. Onda bi ti smetao narod koji je recimo plave kose... tako se počinje. Prosto, bes i frustracije moraju naći svoj ventil. Dečak se napio i urlao; a bizgovu je to bilo dovoljno da ga unakazi za ceo život. Činjenice.
Evo, pogledaj, i ovde si se sakrio iza klona. Zašto nisi pisao sa osnovnog naloga? To isto radiš i u RL... bežiš iz sranja u životu u pendrečenje naroda, kojeg bi ti batinom da naučiš da igra. E, hoćeš kuratz moj.

Poslednja izmena od moderatora:

замислите да радите посао обичног полицајца на терену,дакле припадника јавног поретка.Имате примања око тридесетак хиљада динара нешто мало више од тога у просеку...Нема кукања око тога,одабрао си тај позив сада га ради или дај отказ али ако га радиш ради га поштено и не кукај.И другим људима је тешко.
Међутим твој посао захтева много више психе,и припремљености живчане него други послови јер знамо да је најгори посао радити са људима.Погледајте само службенице на шалтерима колико су озлојеђене и исфрустриране.мањка нам опште културе па се нагледају свега.Свако са својим проблемима им дође да се истреса...
У овом послу је још теже.Свакодневни позиви грађана,од којих има свакојаких бесмислица до веома ризичних момената и ситуација..
Од свађе у породицама,пијанства мужа ( а не ретко и жена),дрогиране деце које нападну родитеље ножевима...
интервенције по кафанама,где није културан свет ко у библиотекама,или позориштима...Нереди по дискотекама узаврели татиних синова,пуних пара,дроге,добрихаута,и размишљања "не може ми нико ништа"...

И онда дођете ви у униформи српског полицајца.униформа је понос и част!!!
И тада при самом вашем доласку неко од тих како их овде патетично називају "клинцима невиним" добаци:"ево керова"

И то балавац који не зна о животу ништа,али зна да се дрогира и алкохолише и да полицију назива керовима и олошима.
Да је нормалне државе и разумевања а не ускраћивања оивлашћења тада би пришао полицајац и одвалио му такву васпитну меру преко уста да истог момента дотични уринира у панталоне.
Покупио га ногом да звизне о под,и стрпао у марицу а потом га у станици подсетио на правила лепог понашања да сутрадан схвати разлику у годинама,поштовање других униформисаних људи и униформе.
Али такав је васпитан код куће јер свако је дете огледало своје породице.Или је немаром родитеља препуштен улици да се васпитава.

Добро се замислите па после причајте о томе како треба у Србији данас бити културан полицајац када нам је култура далеко од народа а од омладине да се не говори...

Замислите себе у тој ситуацији да вам обичанам балавац и хулиган каже "где сте керови?"

Е па извините,он се у таквим моментима гради управо батином која је мечку научила да игра.

Kao prvo: Trebalo bi da si u toku - meckarenje je zabranjeno , pa i u ovoj nesrecnoj Srbiji, na srecu.
Dakle ako se tako sta ne sme ciniti meckama, kudikamo vise se ne sme ciniti ljudima.

Kao drugo: S takvim razmisljanjem ne da ne bi trebao da radis kao policajac...ne bi trebao da radis uopste s ljudima (ni na salteru).

Kao trece: Ophodi se s ljudima ispod sebe isto onako kako bi voleo da se prema tebi ophode oni koji su iznad tebe. I kad nisi i kad jesi u pravu.

KOJOM MEROM MERIS - ONOM TI SE MERI

Zelis li da te pretpostavljeni gaze kao krpu? Je li to potrebno?

Kao prvo: Trebalo bi da si u toku - meckarenje je zabranjeno , pa i u ovoj nesrecnoj Srbiji, na srecu.
Dakle ako se tako sta ne sme ciniti meckama, kudikamo vise se ne sme ciniti ljudima.

Kao drugo: S takvim razmisljanjem ne da ne bi trebao da radis kao policajac...ne bi trebao da radis uopste s ljudima (ni na salteru).

Kao trece: Ophodi se s ljudima ispod sebe isto onako kako bi voleo da se prema tebi ophode oni koji su iznad tebe. I kad nisi i kad jesi u pravu.

KOJOM MEROM MERIS - ONOM TI SE MERI

Zelis li da te pretpostavljeni gaze kao krpu? Je li to potrebno?

рекао сам да искрено размислиш када те дрогирани татин син назове "кером" и јавно понижава а не ретко и нападне.
Ти си не реалан и било каква озбиљна комуникација са тобом нема сврхе.
Док се ти користиш тим вицкастим поређењима јасно је колико си озбиљан.Добро ајде ,узми закон у своје руке па нас све побиј због те вилице.

завршили смо комуникацију нас двојица.

рекао сам да искрено размислиш када те дрогирани татин син назове "кером" и јавно понижава а не ретко и нападне.
Док се ти користиш тим вицкастим поређењима јасно је колико си озбиљан.Добро ајде ,узми закон у своје руке па нас све побиј због те вилице.

Kada te tatin sin nazove kerom - sta treba da radis? Ispitno pitanje.

a) polomiti mu vilicu
b privesti ga u pol . stan.
c) napisati prijavu
d) uzvratiti istom psovkom, a potom ga jos i prebiti, potom ga zatvoriti pa ga i tamo prebiti, a potom ga pretplatiti na prebijanje

Ti si valjda znao kad si konkurisao da to nije uzgajanje lala. Neko ti je sigurno rekao.
Ako bi se na svaku uvredu prebijali - ko bi ziv ostao?

Da si ti recimo za svaku uvredu bio prebijan, sta bi ostalo od tebe?

Naime tu je druga stvar u pitanju: Komandir te izvredja a ti ne smes da pisnes, nego tako isfrustriran izadjes i iskalis bes na sirotinji.

Poslednja izmena:

Znači, sad ćeš vilicu da mu polomiš?

Као маринци? А шта је заправо било? ово је чиста лаж и преувеличавање.Неко ће ти поверовати?

evo ga sampion, sad kapiram kako se osjeca porodica nastradalog decaka, kad im u startu zakace etiketu laziranja. Jok, ti bolje od mene znas sta se desilo toga dana, zato sto si policajac?

evo ga sampion, sad kapiram kako se osjeca porodica nastradalog decaka, kad im u startu zakace etiketu laziranja. Jok, ti bolje od mene znas sta se desilo toga dana, zato sto si policajac?

Та породица у очима нормалног народа треба да одговара и стиди се због чињенице да им дете од 16 година у рану зору у крви има 1,6 промила алкохола,дивљајући по улицама а да они о томе појма немају.таква немарност је оно што забрињава нормалног човека у овој ситуацији а не њихово кукање после немилог инцидента.касно је после кукати.
погрешно је сада у својим пропустима тражити туђе грешке.

Postoje jake i priznate skole u svetu za obuku policajaca. Kako za intervenciju , tako i za kulturno ponasanje itd.
Policajac je ogledalo naroda ali pre svega drzave. On reprezntuje drzavu ne samo kod domaceg stanovnistva nego i kod turista i u velikoj meri doprinosi razvoju turizma i uopste imidza te zemlje u svetu. Po tome kako ce biti prikazan plicajac neke zemlje zavisi i njena opsta slika i ako hocete popularnost.
Niko ne zeli putovati u zemlju gde policija "psuje majku i lomi koske".
Policija mora biti uzor obicnom gradjaninu a ne sablazan.

A gde to postoje takve škole? Mislim, nikad nisam čuo za "svetski priznatu policijsku školu"...u smislu kao što je priznat Harvard, Jejl, Oksford, Kembridž itd kao svetski priznate visokoobrazovne institucije.
Nakon 5-oktobarskih promena bilo je mnogo tih seminara gde su nam dolazili policijski instruktori iz tih civilizovanih zemalja i držali predavanja.
Sećam se nekih Finaca koji su nam držali lekcije o upotrebi sredstava prinude...konkretno upečatljiva mi je bila upotreba pendreka ili službene palice kako mi to zovemo.

Kaže Finac nama "Kada udarate, bolje udarite jednom ali iz sve snage...da odmah neutrališete izgrednika (u prevodu, da mu odmah bubreg odvalite)...nego da ga više puta slabije udarite". Zbog čega?
Pa zato što prihvatljivije izgleda kad neko gleda sa strane.:lol:

Eto na šta se svodi njihova policijska korektnost i uljudnost. Kao i sve u EU...tako je i ovde sve našminkano i ulepšano za javno mnenje...a suština je u stvari ista.

Jedna stvar mi je jako zanimljiva. Čim policajac napravi i najmanju grešku to postaje jako zanimljivo medijima,otvaraju se teme o policiji kao ološu i sl. Ali kad policajac nekome spasi život,rizikuje da bi uhvatio pljačkaša to nikome nije zanimljivo. Očigledno nije zanimljivo ni to što ih svaki dan neko napada na dužnosti.

Policajac koji nekom spasi život, rizikuje da uhvati pljačkaša itd je policajac koji radi svoj posao, ništa više od toga, nije nikakav Robin Hud. Policajac koji napravi grešku radeći svoj posao treba za tu grešku da odgovora bez obzira što je do tada taj posao uredno obavljao, baš kao i u svim ostalim profesijama. Hirurg koji je uspešno obavio 100 operacija srca i spasio 100 života, kada pri 101oj operaciji ostavi makaze u pacijentu isto tako odgovara iako je pre toga spasio živote sto ljudi.

...
Пошто сте се толико разгаламили а верујем да било ко од вас заиста нема појма о овој тематици ,која је управо предмет расправе.
...
Мислим да непотребно гајите мржњу у старту према полицији,док овде одмах стајете у одбрану малолетника који са својих 16 година већ има у себи 1,6 промила алкохола у крви.

Толико чисто да знате о чему галамите и која је ту радња била у току.

Ja svakako ne branim dripca koji se napija na školskom terenu i pravi buku, a onda još pametuje kada dođu "osl", ali koliko god ispisali tih pravila službe, u pitanju je klinac od 16 godina koji je i po Vašim rečima bio "mrtav pijan", policajac koji je u rešavanju ovog problema dozvolio da pri njegovoj interakciji sa ovakvom osobom dođe to toga da ta osoba završi sa teškim telesnim povredama (pa čak i da ga jeste samo gurnuo tako da ovaj padne i sav se izlomi) je nestručan i nesposoban, i napravio je krupnu grešku pri vršenju dužnosti i treba da bude srazmerno i kažnjen zbog greške, a poslat na doobuku ili u krajnjoj liniji otpušten zbog nesposobnosti.
Kao građanin kojeg je policija dužna da obezbeđuje nikako se ne osećam sigurno ako znam da u policiji rade ljudi kojima mrtav pijan šesnaestogodišnjak predstavlja opasnu pretnju.

Камо среће да се врате времена када прво опалиш два шамара па тражиш личну карту.

Ako ste ovo zaista mislili onda Vam mentalni sklop nije ni da radite sa ovcama a kamoli sa ljudima.

...

Zaista sam se dobro zamislio kada sam ovo pročitao. Odgovor bi bio:
Zbog toga što mislite da se autoritet gradi batinama vas i zovu kerovi. U čoporima divljih pasa se sve rešava tako što neko nekog izmlati i kada se utvrdi ko je fizički najjači, ima sav autoritet. U ljudskim zajednicama bi zadnjih par stotina godina trebalo da je ipak bar malo drugačije.

I molim Vas, sledeći put povedite kolegu koji zna da piše, pošto pretpostavljam da ste Vi onaj koji zna da čita.

A gde to postoje takve škole? Mislim, nikad nisam čuo za "svetski priznatu policijsku školu"...u smislu kao što je priznat Harvard, Jejl, Oksford, Kembridž itd kao svetski priznate visokoobrazovne institucije.
Nakon 5-oktobarskih promena bilo je mnogo tih seminara gde su nam dolazili policijski instruktori iz tih civilizovanih zemalja i držali predavanja.
Sećam se nekih Finaca koji su nam držali lekcije o upotrebi sredstava prinude...konkretno upečatljiva mi je bila upotreba pendreka ili službene palice kako mi to zovemo.

Kaže Finac nama "Kada udarate, bolje udarite jednom ali iz sve snage...da odmah neutrališete izgrednika (u prevodu, da mu odmah bubreg odvalite)...nego da ga više puta slabije udarite". Zbog čega?

Eto na šta se svodi njihova policijska korektnost i uljudnost. Kao i sve u EU...tako je i ovde sve našminkano i ulepšano za javno mnenje...a suština je u stvari ista.

А и што можда многима промакне тај један ударац.хаха.
Толико о њиховој хуманој полицији а о нашим крвницима.

Još jednom da se podvuče kakva sramota ima značku i uniformu... pih.

Камо среће да се врате времена када прво опалиш два шамара па тражиш личну карту.

Bruko.
Е камо среће да се врате.И кад су родитељи лемали своју децу и у случају да она само буду некултурна према старијој особи.знао би се ред.

Ima tih skola i moze se uspostaviti kontakt.

Back