Српска полиција не зна за срам

osuditi ga hoce a to sto ce taj decak mozda imati trajne posledice to nista to tog policajca bas briga a cenim da tom policajcu nece biti nista

За то је морао да брине родитељ овог 16огодишњака,који је касно у ноћ дебелу ноћ,са 1,6 промила алкохола у крви дивљао по улицама нарушавајући јавни ред и мир.
И заре наравно.Ипак није толко мали да не зна шта не сме.
А што се тиче полицајца,радио је свој посао.нападнут је био.Уосталом позван је да реши проблем и још био нападнут.немила ситуација али тако је како је.

Опет кукање на државу и околности?

То више не пије воду.Уосталом ипак се овде ради о мањини у омладини,која је деликвентна,не дао бог да се ради о већини.Има много више здраве омладине,коју су родитељи васпитали да не буду попут Зарета,који са 16 година има у себи 1,6 промила алкохола у крви,и нарушава дивљањем јавни ред и мир...
Пропуст родитеља а кога другог?

e pa ja tog zareta znam nebi nikad mrava zgazio i mogu ti reci da je bolje vaspitan od vecine omladine skroz je dobar nebi te slagao da mu platis niti udario to sto on pije pa boze moj pijemo svi mislim ko se nece opusti malo sa drustvom dok je ovaj skolski raspust i sta ima veze i ako je u toj meri to 1.6 promila ne znaci da policajac treba da ga prebije zbog toga

Zivim kod hrama u zgradi koja je dio jednog kompleksa koji u unutrasnjosti sadrzi parking povrh koga se nalazi teren za kosarku koji godinama evo nije u funkciji. Na tom mjestu se svake noci okupljaju klinci, koji ne da su bucni vec, bas ono pretereano, jos kad se tome doda eho koji se stvara od samog ambijenta...katastrofa. Po nekad mi stvarno zasmetaju ali ja to kuliram, msm sta sad da im zovem tu policiju da se pravi jos vece sranje. Oni cesto tu duvaju, cak se i osjeca marihuana (ciji miris je i meni poznat). Svi su iz tih okolnih zgrada, pa kad njihovim roditeljima ne smetaju onda ne smetaju ni meni. Desavalo se da se buka pravi i u kasnim nocnim satima, ali i ja nocu ne spavam jako cesto (zbog toga sam jedan od onih koji sve to cuje) pa mi ne smetaju. Sve potice od naseg mentaliteta, prvo komsije koje ne umiju da sikuliraju klince koji su u pubertetu i koji misle da su najjaci na svijetu, do mentalno zaostalih policajaca koji misle da je njihov glavni posao da biju narod. Stvarno, svi znamo da policajci imaju malo problema sa IQ-om, uostalom, zamislite profil licnosti koji zeli da postane policajac (ako nije imao vecih ambicija). Dvostruki prelom vilice moze da se zadobije od pada, mozda sa zgrade....Vec mogu da zamislim sta se tacno dogodilo u ovom slucaju. Pijani klinci su malo zategnuli policajcima, a ovi retardi se uzivjeli u ulozi batinasa, pa udriii do mile volje. Mislim, slomiti vilicu djecaku od 16 godina je krajnje drsko. Provjerio bi ja procenat alkohola i tom policajcu.

Sto se tice policije imam da navedem i jedan primjer u kome sam ucestvovao. Desilo se to prije dvije godine na stanici kod vukovog spomenika. Stojali smo ja, i jos neka druga dva momka, jedan (kasnije sam saznao iz price da je sportista) nosio je torbu sa sportskom opremom, drugi nije nosio nista, kao ni ja. Malo dalje od nas bilo je par starijih ljudi. U sred bijela dana, u jednom trenutku, cula se jaka skripa guma, a iz ulice 27. mart je izletelo policajsko vozilo (niva) i kao u americkim filmovima, parkirali se ispred nas i izleteli kao neki marinci, ruke u vis drz ne daj...ja sam ostao zapanjen, ne mogu da vjerujem da se to desava u mojoj drzavi. Nisu jurili nikakvog kriminalca toga dana, nista specijalno, obican dan kao i svaki drugi, sat vremena su nas maltretirali, nismo smjeli ni jedno pitanje da im postavimo. I na kraju kada su shvatili da smo obicni i mirni momci, od kojih je jedan cak i sportista, kao da su nezadovoljni otisli sa mjesta dogadjaja. Toliko o nasoj policiji.

osuditi ga hoce a to sto ce taj decak mozda imati trajne posledice to nista to tog policajca bas briga a cenim da tom policajcu nece biti nista

a porodica ce dobiti uctiv demagoski odgovor tipa..
proverili smo vase navode sakupili obavestenja itd itd vasi navodi su neosnovani..

i postpisace se neki vajni savetnik pri MUP

nakon 2008e godine SUKP sluzi da bi zataskavao njasra koja prave policijski sluzbenici..

Gadno vreme.Uvek moraš da budeš spreman ili da prebiješ ili da budeš prebijen.Ni reda ni zakona nema.

Zakona se i nađe, mada su često loši i neprecizni, ali reda ni za leka.
I što bi onda bilo neko naročito čudo da neko (ne mislim samo na pojedinca) konačno uvede i red.
Preko je potreban.

Taj "redar", odnosno "redari" ne mogu doći iz pravca poznatih, koji su i doprineli nastajanju nereda.

Камо среће да се врате времена када прво опалиш два шамара па тражиш личну карту.Ово данас само доводи до оваквог безакоња.у старија времена,не би смео ни да се побуни још би молио полицајце да му опросте што их је навео да га туку.

Ovo dovoljno govori o tebi; kakav si covek i kakav si policajac.

Znate vi sve i koga smete da prebijete i koga ne smete ni da zaustavite. Kad mozete prsite se i hranite komplekse, a kad ne smete, manji ste od makova zrna - nema vas nigde. Ali to je stara poznata prica ...Komandiri vas tutkaju , kad smeju, a kad ne smeju , onda zajedno podvijete repine.

Nazalost , niste samo vi rupa u Srbiji, pravosudje nije nista bolje, o politicarima da i ne govorim ; Isuvise je nelegalnog u institucijama i tu se ama bas nista ne popravlja godinama.

Ipak znaj,ovo ce biti pokazatelj nove kulturne Srbije : onda kad policajac bude postao gospodin u (belim rukavicama) i ne bude prekoracivao ovlascenja zato sto je sadista ili mu je mala plata, ili ga zena vara s komandirom...

Da je tvoj sin bio u pitanju , onda bi se setio da bi od asvalta morao imati i ogrebotinu na mestu udarca. No ti ces vec preduzeti mere da tvoje kolege upoznaju tvog sina jedinca.
Eto odgovora zasto su mnogi sinovi policajaca bili poznati kriminalci...
Sve vi to znate, nego prodajete muda za bubrege , umesto da se lecite od sadizma.

Kad vec stitite zakon, zasto ga se ne pridrzavate?

Za svaki prekrsaj postoje zakonske odredbe...a ne da vi priuceni policajci uzimate "pravdu" u svoje ruke.

Poslednja izmena:
bla bla bla

Pa promenite nešto,a ne trućajte pijani sa 1,6 procenata alkohola u krvi u 16oj godini...

Ако ти је тата полицајац, извини али чињенице ти не иду у прилог.
Полицајци несмеју да се туку са грађанима као уличари. Њихово је да изгредника ухапсе а не да му дробе вилицу. Мог сина стално заустављају кад се касно враћа из града, легитимишу и провоцирају, као имаш нове патике и при томе их газе. Знам да међу њима има оних који пате од разних комплекса и униформа и оружје их чини сигурним и моћним. Пијанство није забрањено, али насилништво јесте. Ако је дечко имао 1.6% алкохола полицајац је имао 1.6% мозга, свуда је полиција огледало државе, а код нас ругла. Ма знао сам да ће бити тако када је СПС опет у седлу.

Ко зна шта се тачно десило, али дечко од 16 година у алкохолисаном стању и заслужује васпитне батине, па мора полиција да га васпитава, кад нема родитеље(или има тотоалне кретене који су незаинтересовани за њега, па мали постаје алкохоличар).

Zaslužuje da mu polome vilicu, izbiju zube?!

Alo, narode podjarmljeni, jeste li vi čuli za zakone? Za svaki prekršaj postoji odgovarajuća sankcija. Dakle, jel mali prekršio zakon? Jeste. Dakle, privodi, sudi, odreži kaznu! To bi tako trebalo da ide po zakonu. Gde piše da treba da ga izlome na licu mesta? Nigde. Nigde osim u mozgovima stoke u plavom, a koliko vidim i nekih idiota.

Ccc,kako su hrabri ovi kerovi kad ih stiti znacka...
Kerino,a lepo je kad bijete dete a?
A sto ne skinete uniforme pa bijete tako?Zato sto bi vam polomili *****,eto zasto.
Uvatio klinca od 16 godina,pritom pijanog i vezbao kao na dzaku - moralan pandur u pm.
A prikupio copor pa ga brani na forumu.E pandurcino glupa,zato vas i ceo posten svet mrzi..Zato sto ste govna prodana,zato sto cutite kad je budza u pitanju a bijete klince,zato sto PRODAJETE DUPE za kintu
zato sto bezite ko ***** kad vas izvataju same
zato sto ste debela govna koja stite vlast a narod
e zato vas mrzim,mamu vam ***** (cast izuzecima,ima kul policajaca,poznajem tu endemsku vrstu)
zato sto ste najobicnije picketine koje masu pistoljem i znackom
a kad ste bez nje onda ste ko popisani.
Zajedno sa ovim govnima na vlasti,lomicemo i vama kicmu
5 oktobra ste se usrali,bilo vise ljudi
al bice opet neke nove prilike
samo sto ce umesto tada da radi motka,mater vam ***** prodanu.
Zao mi samo kul pandura,normalnih ljudi koji rade svoj posao kako treba a cuvaju obraz i imaju muda.
A vama pederima bez morala i herca,stradace kicma kad tad.

Опет кукање на државу и околности?

То више не пије воду.Уосталом ипак се овде ради о мањини у омладини,која је деликвентна,не дао бог да се ради о већини.Има много више здраве омладине,коју су родитељи васпитали да не буду попут Зарета,који са 16 година има у себи 1,6 промила алкохола у крви,и нарушава дивљањем јавни ред и мир...
Пропуст родитеља а кога другог?

Pa na kog cemo da kukamo?Drzava a vi kao njeni izvrsioci ste krivi za ovo u zemlji!Necu valjda na mog dedu da kukam jer mi je on u nasledstvo ostavio nezaposlenost,siromastvo nasilnike policajce koji lome decu.Pa eto ja imam troje i sem mene i supruge niko ama bas niko ne vodi racuna o njima tipa dali imaju da jedu,da se skoluju,da zive normalno,pa nedaju ni pisljivi dodatak od 1000dinara a kamoli nesto drugo,i po tebi ja treba da vas grlim i ljubim a vi tucite do zore a mi cemo vikati iz sveg glasa JOS JOS.Pa kad tako dobro sprovodite zakon sto ne lomite lopove tajkune,"vajne biznismene"koji terorisu dzipovima narod po zemlji,a pokupovali sve i isterali raju na ulicu.E tu nemate moda zato sto im gazde sede u vrhu isti ti koji i tebi gazduju,i nemoj ti da mi popujes kad se sve vrlo dobro vidi i sve zna.Mislis li ti da je ovaj narod lud i nista nezna,i mislis li da ovo stanje moze do veka,a vi do veka da "sprovodite zakon"...

За то је морао да брине родитељ овог 16огодишњака,који је касно у ноћ дебелу ноћ,са 1,6 промила алкохола у крви дивљао по улицама нарушавајући јавни ред и мир.
И заре наравно.Ипак није толко мали да не зна шта не сме.
А што се тиче полицајца,радио је свој посао.нападнут је био.Уосталом позван је да реши проблем и још био нападнут.немила ситуација али тако је како је.

Oped ovaj tralala tralala,roditelj mora da brine,narusavao javni red i mir,1,6 promila i sve isto vise puta si to vec napisao.Ti ili si skoro u zandarima ili ti je neko u familiji iz stare titove garde jer me ovo sve podseca na tadasnju "skolu"nasilnickog zavodjenja reda i mira.Pa vi sigurno zlato kakite kad vas niko popreko nesme pogledati,niko vam nesme prozboriti,ponasate se prema svojim ljudima gore nego prema zivotinjama i onda se pozivate na nevaspitanje od strane roditelja.Pa sta bi radili da je doticni imao 25 godina?Njemu bi polomili i noge i ruke jer koji ce mu to kad je pijan...

Припитим? Са оноликом дозом алкохола тешко да можемо констатовати "припитим".
Пошто сте се толико разгаламили а верујем да било ко од вас заиста нема појма о овој тематици ,која је управо предмет расправе.

ОТПОР:
1.Вербало непристајање-непослушност
2.Пасивни отпор
3.Одрбамбени отпор
4.Активна агресија-напад
5.насилна,тешка (појачана) актиовна агресија-напад којим се угрожава живот

ОДГОВОР:
1.присуство
2.Контрола гласом-вербална средства
3.Технике контроле употребом физичке снаге лакши облици и тешка употреба физичке снаге
4.употреба посебни хсредстава принуде
5.смртоносна сила-ватрено оружје

услови за употребу физичке снаге и службене палице:
спречавање бекства
савлађивање отпора
одбијање напада

Ајде да објаснимо овде гласноговорницима шта је то отпор?

отпор је свако супростављање (активно и пасивно) службеним мерама ирадњама које ОСЛ (овлашћено службено лице) налаже (наређује) и предузима ускладу са законом.

дакле узмимо у предпоставку ако идемо редоследом да је полиција на лице места стигла по дојави грађана на нарушавање јавног реда и мира,и да је ОСЛ предузело радњу којом је дотичним особама у алкохолисаном стању нешто наложило (наредило).
На пример,обично утврђивање идентитета-легитимисање.Уколико је ОСЛ наложило да се група разиђе или уколико је алкохолисани младић било шта учинио да одбије извршење радње коју је предузело ОСЛ онда то спада у отпор.нема ту много расправе.Зна се ко је у држави овлашћено службено лице,и супростављање његовим радњама може довести до проблема.

Нисмо од јуче.Ствар је класична.малолетници,у алкохолисаном стању (не треба сумњати да је било и корисника опојних средстава),су нарушавали јавни ред и мир,због којих су грађани ноћу и морали да затраже помоћ припадниока полиције.

Дакле законски смо растумачили шта је то отпор и шта све доводи до примене силе.
Полиција је дала саопштење да је полицајац применио силу у самоодбрани,а да вас мало упутим на то шта то значи.
Напад на ОСЛ или друго лице је свака радња предузета са циљем да се ОСЛ омете или спречи у извршењу службене радње ил ида се повреди или лиши живота.
Дакле:
Довољно је да алкохолисано лице одбије давање личне карте,одбијање утврђивања идентитеа је ту озбиљан прекршај јер свако је дужан да на захтев ОСЛ лица пружи на увид личну карту,а нарочито ак осе ради о лицима који су нарушавали јавни ред и мир и збок којих су припадници полиције дошли на лице места како би утврдили о коме се ради и решили проблем.

Ето драги моји чисто да схватите како тече та радња по закону и шта је то све отпор.

Друго наравно да је могуће да алкохолисан младић са толким процентом алкохола у себи,када га удари полицајац у самоодбрани или како би спречио његов отпор,може да падне на главу и задобије озбиљне последице.пробајте сам ида паднете на лице без икакве контроле,може бити гадно зар не?

Мислим да непотребно гајите мржњу у старту према полицији,док овде одмах стајете у одбрану малолетника који са својих 16 година већ има у себи 1,6 промила алкохола у крви.

Толико чисто да знате о чему галамите и која је ту радња била у току.
Pandur...čisto da ti kažem srpskim jezikom...JEDI GOWNA!!! :rtfm:
Neko ti ne da ličnu kartu i ti si ovlašten da ga trajno unakaziš nanošenjem teške telesne povrede opasne po život??? :eek:
Gde si ti išao u školu? (ako si išao uopšte):roll:
Što tako ne isprebijaš sina od nekog političara? Ja ti kažem da ti se ni za trag ne bi znalo. Osim toga maloletno lice sa 1.6 promila alkohola u krvi ( veoma teška alkoholisanost ) je praktično nesposobno da ide samo po putu (pijan je kao letva) što znači da nema dobru koordinaciju pokreta i NE MOŽE sve i da hoće da ugrozi uniformisano službeno lice.
Osim toga, i ti i ja znamo kako se to "cepa uniforma" policajcu. Taj trik je poznat još od vremena Titove golubije-sive policije. Kad god prebiju nekoga, potrgaju sebi 2-3 dugmeta da bi se opravdali. :confused:
Da su roditelji klinca pametni pa da uzmu nekog baš jakog advokata, tvoj kolega bi išao na nekoliko godina u Požarevac. Ja lično sam izdejstvovao suspendovanje jednog policajca samo zato što mi je rekao:"Ti si neki mangup ovde?" bez upotrebe fizičke sile, da me je samo dodirnuo rukom, leteo bi sa posla...TRAJNO!!!:bye:

Ne mogu da se porede policajci u USA i Srbiji,neko je to poredio.
U USA svaki policajac mora da ima fakultet,osnovne ili masters studije.i to zanimanje je jako cenjeno.
Kad njihova policija nekoga zaustavi taj je manji od makovog zrna,jedan nagli pokret moze da znaci metak u celo a ne lomljenje vilice.Policajac mora da se slusa i postuje,obicno znaci lezi na zemlju sa rukama na glavi,da budu jasno vidjene inace pucaju k`o u Vijetnamu.Nema zezanj.a.
Kod nas su plicajci,pretezno,cobani,bedno placeni,niko ih ne ceni,zato su i takvi,sta drugo da ocekujes od njih.Kad mu dodjes na "jes",polomi te ko turpiju i iskali bes na tebi.U propaloj drzavi mora da bude i policija takva,nista nisu oni krivi.Svakoga dana na stotine policajaca iz cele Srbije hrli u Beograd na posao,nece niko da bude policajac a konkurs stalno otvoren.Zasto?! Pa neka vas biju onda sta kukate ko strina Perse.

U USA svaki policajac mora da ima fakultet,osnovne ili masters studije.i to zanimanje je jako cenjeno.
Kad njihova policija nekoga zaustavi taj je manji od makovog zrna,jedan nagli pokret moze da znaci metak u celo a ne lomljenje vilice.Policajac mora da se slusa i postuje,obicno znaci lezi na zemlju sa rukama na glavi,da budu jasno vidjene inace pucaju k`o u Vijetnamu.Nema zezanj.a.
Kod nas su plicajci,pretezno,cobani,bedno placeni,niko ih ne ceni,zato su i takvi,sta drugo da ocekujes od njih.Kad mu dodjes na "jes",polomi te ko turpiju i iskali bes na tebi.U propaloj drzavi mora da bude i policija takva,nista nisu oni krivi.Svakoga dana na stotine policajaca iz cele Srbije hrli u Beograd na posao,nece niko da bude policajac a konkurs stalno otvoren.Zasto?! Pa neka vas biju onda sta kukate ko strina Perse.

:lol:
Ovo je neka zajebancija...pretpostavljam....

Samo bih dodao ovo...Nije policija samo ogledalo države...Policija je pre svega ogledalo naroda. Kakav narod, takva i policija.

Back