Teška represija
Domaćin
- Poruka
- 3.357
Nije zajebancija vec istina.
Šta? Da svaki policajac u USA mora biti fakultetski obrazovan?
Mojne se zajebavaš...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nije zajebancija vec istina.

Ne mogu da se porede policajci u USA i Srbiji, neko je to poredio.
U USA svaki policajac mora da ima fakultet, osnovne ili masters studije i to zanimanje je jako cenjeno.
Kad njihova policija nekoga zaustavi taj je manji od makovog zrna, jedan nagli pokret moze da znaci metak u celo a ne lomljenje vilice. Policajac mora da se slusa i postuje, obicno znaci lezi na zemlju sa rukama na glavi, da budu jasno vidjene inace pucaju k`o u Vijetnamu. Nema zezanja.
Kod nas su policajci, pretezno cobani, bedno placeni, niko ih ne ceni, zato su i takvi, sta drugo da ocekujes od njih. Kad mu dodjes na "jes", polomi te ko turpiju i iskali bes na tebi. U propaloj drzavi mora da bude i policija takva, nista nisu oni krivi. Svakoga dana na stotine policajaca iz cele Srbije hrli u Beograd na posao, nece niko da bude policajac, a konkurs stalno otvoren. Zasto?! Pa neka vas biju onda sta kukate ko strina Perse.
Припитим? Са оноликом дозом алкохола тешко да можемо констатовати "припитим".
Пошто сте се толико разгаламили а верујем да било ко од вас заиста нема појма о овој тематици ,која је управо предмет расправе.
ОТПОР:
1.Вербало непристајање-непослушност
2.Пасивни отпор
3.Одрбамбени отпор
4.Активна агресија-напад
5.насилна,тешка (појачана) актиовна агресија-напад којим се угрожава живот
ОДГОВОР:
1.присуство
2.Контрола гласом-вербална средства
3.Технике контроле употребом физичке снаге лакши облици и тешка употреба физичке снаге
4.употреба посебни хсредстава принуде
5.смртоносна сила-ватрено оружје
услови за употребу физичке снаге и службене палице:
спречавање бекства
савлађивање отпора
одбијање напада
Ајде да објаснимо овде гласноговорницима шта је то отпор?
отпор је свако супростављање (активно и пасивно) службеним мерама ирадњама које ОСЛ (овлашћено службено лице) налаже (наређује) и предузима ускладу са законом.
дакле узмимо у предпоставку ако идемо редоследом да је полиција на лице места стигла по дојави грађана на нарушавање јавног реда и мира,и да је ОСЛ предузело радњу којом је дотичним особама у алкохолисаном стању нешто наложило (наредило).
На пример,обично утврђивање идентитета-легитимисање.Уколико је ОСЛ наложило да се група разиђе или уколико је алкохолисани младић било шта учинио да одбије извршење радње коју је предузело ОСЛ онда то спада у отпор.нема ту много расправе.Зна се ко је у држави овлашћено службено лице,и супростављање његовим радњама може довести до проблема.
Нисмо од јуче.Ствар је класична.малолетници,у алкохолисаном стању (не треба сумњати да је било и корисника опојних средстава),су нарушавали јавни ред и мир,због којих су грађани ноћу и морали да затраже помоћ припадниока полиције.
Дакле законски смо растумачили шта је то отпор и шта све доводи до примене силе.
Полиција је дала саопштење да је полицајац применио силу у самоодбрани,а да вас мало упутим на то шта то значи.
Напад на ОСЛ или друго лице је свака радња предузета са циљем да се ОСЛ омете или спречи у извршењу службене радње ил ида се повреди или лиши живота.
Дакле:
Довољно је да алкохолисано лице одбије давање личне карте,одбијање утврђивања идентитеа је ту озбиљан прекршај јер свако је дужан да на захтев ОСЛ лица пружи на увид личну карту,а нарочито ак осе ради о лицима који су нарушавали јавни ред и мир и збок којих су припадници полиције дошли на лице места како би утврдили о коме се ради и решили проблем.
Ето драги моји чисто да схватите како тече та радња по закону и шта је то све отпор.
Друго наравно да је могуће да алкохолисан младић са толким процентом алкохола у себи,када га удари полицајац у самоодбрани или како би спречио његов отпор,може да падне на главу и задобије озбиљне последице.пробајте сам ида паднете на лице без икакве контроле,може бити гадно зар не?
Мислим да непотребно гајите мржњу у старту према полицији,док овде одмах стајете у одбрану малолетника који са својих 16 година већ има у себи 1,6 промила алкохола у крви.
Толико чисто да знате о чему галамите и која је ту радња била у току.
Šta? Da svaki policajac u USA mora biti fakultetski obrazovan?
Mojne se zajebavaš...![]()
e pa ja tog zareta znam nebi nikad mrava zgazio i mogu ti reci da je bolje vaspitan od vecine omladine skroz je dobar nebi te slagao da mu platis niti udario to sto on pije pa boze moj pijemo svi mislim ko se nece opusti malo sa drustvom dok je ovaj skolski raspust i sta ima veze i ako je u toj meri to 1.6 promila ne znaci da policajac treba da ga prebije zbog toga
Koliko ja vidim...
Banda na ulicama - Banda u policiji....a savesni gradjani izmedju...
Zivim kod hrama u zgradi koja je dio jednog kompleksa koji u unutrasnjosti sadrzi parking povrh koga se nalazi teren za kosarku koji godinama evo nije u funkciji. Na tom mjestu se svake noci okupljaju klinci, koji ne da su bucni vec, bas ono pretereano, jos kad se tome doda eho koji se stvara od samog ambijenta...katastrofa. Po nekad mi stvarno zasmetaju ali ja to kuliram, msm sta sad da im zovem tu policiju da se pravi jos vece sranje. Oni cesto tu duvaju, cak se i osjeca marihuana (ciji miris je i meni poznat). Svi su iz tih okolnih zgrada, pa kad njihovim roditeljima ne smetaju onda ne smetaju ni meni. Desavalo se da se buka pravi i u kasnim nocnim satima, ali i ja nocu ne spavam jako cesto (zbog toga sam jedan od onih koji sve to cuje) pa mi ne smetaju. Sve potice od naseg mentaliteta, prvo komsije koje ne umiju da sikuliraju klince koji su u pubertetu i koji misle da su najjaci na svijetu, do mentalno zaostalih policajaca koji misle da je njihov glavni posao da biju narod. Stvarno, svi znamo da policajci imaju malo problema sa IQ-om, uostalom, zamislite profil licnosti koji zeli da postane policajac (ako nije imao vecih ambicija). Dvostruki prelom vilice moze da se zadobije od pada, mozda sa zgrade....Vec mogu da zamislim sta se tacno dogodilo u ovom slucaju. Pijani klinci su malo zategnuli policajcima, a ovi retardi se uzivjeli u ulozi batinasa, pa udriii do mile volje. Mislim, slomiti vilicu djecaku od 16 godina je krajnje drsko. Provjerio bi ja procenat alkohola i tom policajcu.
Sto se tice policije imam da navedem i jedan primjer u kome sam ucestvovao. Desilo se to prije dvije godine na stanici kod vukovog spomenika. Stojali smo ja, i jos neka druga dva momka, jedan (kasnije sam saznao iz price da je sportista) nosio je torbu sa sportskom opremom, drugi nije nosio nista, kao ni ja. Malo dalje od nas bilo je par starijih ljudi. U sred bijela dana, u jednom trenutku, cula se jaka skripa guma, a iz ulice 27. mart je izletelo policajsko vozilo (niva) i kao u americkim filmovima, parkirali se ispred nas i izleteli kao neki marinci, ruke u vis drz ne daj...ja sam ostao zapanjen, ne mogu da vjerujem da se to desava u mojoj drzavi. Nisu jurili nikakvog kriminalca toga dana, nista specijalno, obican dan kao i svaki drugi, sat vremena su nas maltretirali, nismo smjeli ni jedno pitanje da im postavimo. I na kraju kada su shvatili da smo obicni i mirni momci, od kojih je jedan cak i sportista, kao da su nezadovoljni otisli sa mjesta dogadjaja. Toliko o nasoj policiji.
Pa na kog cemo da kukamo?Drzava a vi kao njeni izvrsioci ste krivi za ovo u zemlji!Necu valjda na mog dedu da kukam jer mi je on u nasledstvo ostavio nezaposlenost,siromastvo nasilnike policajce koji lome decu.Pa eto ja imam troje i sem mene i supruge niko ama bas niko ne vodi racuna o njima tipa dali imaju da jedu,da se skoluju,da zive normalno,pa nedaju ni pisljivi dodatak od 1000dinara a kamoli nesto drugo,i po tebi ja treba da vas grlim i ljubim a vi tucite do zore a mi cemo vikati iz sveg glasa JOS JOS.Pa kad tako dobro sprovodite zakon sto ne lomite lopove tajkune,"vajne biznismene"koji terorisu dzipovima narod po zemlji,a pokupovali sve i isterali raju na ulicu.E tu nemate moda zato sto im gazde sede u vrhu isti ti koji i tebi gazduju,i nemoj ti da mi popujes kad se sve vrlo dobro vidi i sve zna.Mislis li ti da je ovaj narod lud i nista nezna,i mislis li da ovo stanje moze do veka,a vi do veka da "sprovodite zakon"...
DECA NE ŠLJOKAJU!
Batina je iz raja izašla, doduše ne u toj meri.
Policija po mnogo čemu i ne obavlja svoj posao baš savesno. Eto i kod nas se ovde skupljaju pijani kreteni u školoskom dvorištu, loču, prave buku do 2-3 ujutro a kad pozovem muriju (ako dođu) sve se završi na tome da pandur proviri kroz prozorče, pita:
-momci jel može malo tiše"?
oni kažu:
-može
panduri odu a onda ajd' Jovo nanovo...
Prošle godine mi je puk'o film i pošto posle više poziva oni nisu došli, na kraju sam u sred noći peške otišla u stanicu.Ja sam CELO prizemlje zgrade prošla, nigde nikog nema. Mogla sam da podmetnem bombu.I ladno ih navatala kako sede i gledaju "velikog brata" ili "farmu" (ne sećam se šta je bilo na meniju u to vreme)
Krivo mi što nisam snimala.
Rekla sam im više puta da tamo svaku noć oko 1-2 dolaze kolima - znači PUNOLETNI SU. NIKAD IM NISU TRAŽILI LK-e NA UVID!!!
Uzimati kao reper americke (holivudske) policajce je cista hipokrizija. Vi dobro znate da su mnogi medju njima u rukama mafije, i da ta NWO drzava kreira policajca po svojoj meri.
U korak s civilizacijom treba ici i policija. Bolje uzmite kao reper jenog nemackog ili svedskog ili belgijskog ili holandskog policajca. Morate priznati da su daleko manje korumpirani .
Americki policajci su kreirani da stite vlast i sistem pre svega. Njihova demokratija je samo fasada, dok su u stvari to ljudi skupljeni iz raznih socijalnih sredina u kojima bi mogli da intervenisu a da ne izazovu rasne nemire. Cudo se ne setiste kanadskih policajaca?
Americki obicni policajac nikako ne moze biti parameter nekakvoj uzornoj policiji , mada i to zavisi od grada do grada i kvarta do kvarta. Zna se ko moze da radi i kako na Menhetnu ili Beverli Hulsu a ko moze da radi u Bronksu ili Harlemu.
Sto se tice specijalaca, to je sasvim druga prica.
Najbolje da uzmemo nekog iz raspadnute Rusije kao primerUzimati kao reper americke (holivudske) policajce je cista hipokrizija. Vi dobro znate da su mnogi medju njima u rukama mafije, i da ta NWO drzava kreira policajca po svojoj meri.
U korak s civilizacijom treba ici i policija. Bolje uzmite kao reper jenog nemackog ili svedskog ili belgijskog ili holandskog policajca. Morate priznati da su daleko manje korumpirani .
Americki policajci su kreirani da stite vlast i sistem pre svega. Njihova demokratija je samo fasada, dok su u stvari to ljudi skupljeni iz raznih socijalnih sredina u kojima bi mogli da intervenisu a da ne izazovu rasne nemire. Cudo se ne setiste kanadskih policajaca?
Americki obicni policajac nikako ne moze biti parameter nekakvoj uzornoj policiji , mada i to zavisi od grada do grada i kvarta do kvarta. Zna se ko moze da radi i kako na Menhetnu ili Beverli Hulsu a ko moze da radi u Bronksu ili Harlemu.
Sto se tice specijalaca, to je sasvim druga prica.

Daca pustio u promet sve svoje nove altove, c c c...
Ne može se kao reper uzimati ni nemački, ni švedski ni holandski policajac...To je takodje irelevantno iz prostog razloga što Srbi nisu Švedjani...
Već sam napomenuo da je policija ogledalo naroda, a odnos naroda prema zakonskim normama odslikava i odnos policajca u toj zemlji prema istim tim načelima.
Švedska je zemlja sa najmanjom stopom kriminaliteta u Evropi, a ta stopa bi bila još manja da nemaju doseljenika sa ovih područja.Nije to zato što su njihovi policajci fini, kulturni i obrazovani već zato što su Švedjani takav narod.
Imam rodjaka u Švedskoj i on mi je baš nedavno pričao kako je to u Švedskoj. Naime, desi se neka čarka ili tuča u diskoteci, obezbedjenje reaguje, razdvoji sukobljene strane, a onda se svi sklone u stranu i dolaze dva pandura, napišu kazne, udalje i izgrednike i veče se nastavlja normalno...
A povod da mi to ispriča bile su batine koje je kod nas dobio od policije u jednoj diskoteci...ni kriv ni dužan. Izbila je neka tuča u kafiću, gazda zvao policiju, došla patrola, a neka pijana klinčadija koja uopšte nije imala veze sa tučom nasrnula na policajace, nastao lom i gadjanje flašama...onda ovi zvali interventnu...interventna došla i krenula tući sve redom. Tako i moj rodjo fasovao.
Eto tako to kod nas biva...Uvek na ljutu ranu ide ljuta trava. Dovedite sutra finskog policajca da radi kod nas...za godinu dana biće pravi srpski policajac.
A pomaze mu se tako sto ces da mu naneses trajne psihicke i fizicke traume?Требало би.У Америци због тога одузимају децу.
Чињеница је озбиљна,16 година са 1,6 промила алкохола у крви.не треба то ублажавати јер тиме се само замазују очи и детету се не помаже!!!
пропуст родитеља и немарност велика!!!
A pomaze mu se tako sto ces da mu naneses trajne psihicke i fizicke traume?Psihopato.
Требало би.У Америци због тога одузимају децу.
Чињеница је озбиљна,16 година са 1,6 промила алкохола у крви.не треба то ублажавати јер тиме се само замазују очи и детету се не помаже!!!
пропуст родитеља и немарност велика!!!
Ako se nista godinama ne popravlja , znaci da sistem ne valja i da ga treba menjati. Poznato je da batina ima dva kraja tj d
Naravno pandur bi morao da zna što neko reče polugu da ga obori na zemlju stane mu nogom na leđa i eventualno stavi lisice i tako ga onesposobi ne da ga ubije od batina.
Novi Sad 29. 04. 2011
PRESS
SKANDALOZNA REAKCIJA POLICIJSKOG SINDIKATA
Zakon jačeg: Policajci štite kolege batinaše!
Policijska verzija - Sindikat tvrdi da je Slobodan Zarić (16) iz Futoga pijan nasrnuo na policajca, udario ga i pocepao mu uniformu, a kada ga je ovaj gurnuo, „pao je i sam se povredio" Lekari tvrde suprotno Zarić je zadobio dvostruki prelom vilice jer je udaren u glavu!
Policijski sindikat na skandalozan način štiti kolege batinaše! Umesto da osude brutalno prebijanje učenika Slobodana Zarića (16) kom je policajac nogom razbio vilicu, sindikalci su stali u njegovu odbranu!
Dvostruki prelom... Slobodanu ugrađene šine u gornji i donji deo vilice
Iako su lekari utvrdili da je maloletnik zadobio dvostruki prelom vilice jer je udaren u glavu, policajci tvrde da je Zarić pao na beton i povredio se!
Radovan Ćendić, portparol Sindikata srpske policije, optužio je novinare Pressa da su sami doneli zaključke i presudu u slučaju Slobodana Zarića.
- Niko ne sme da tuče policiju! Ako neko to pokuša, mi imamo pravo da štitimo sebe. Vi novinari ste već doneli zaključak i presudu, a pitanje je šta se odigralo te večeri. Proverite da li je jedan od kolega povređen i da li mu je pocepana uniforma? Da li je tako postupio u nameri ili da zaštiti kolegu? Da li je taj momak bio pod dejstvom alkohola? Ovaj sindikat osuđuje prekomernu upotrebu sile, ali ćemo zaštititi svakog ko je nepravedno optužen - kaže Radovan Ćendić, portparol Sindikata srpske policije. Prema njegovim rečima, obojica policajaca koja su učestvovala u incidentu u Futogu su članovi ovog sindikata i imaće potpunu pravnu zaštitu sve dok se ne dokaže njihova eventualna krivica.
Maloletnik bio pijan
Sagovornik Pressa iz jednog od policijskih sindikata takođe je stao u zaštitu kolege.
- Maloletnik je pijan napao patrolu koja je došla na poziv građana koji su prijavili buku. Većina njegovih drugara se razbežala, ali je on ostao sa nekoliko njih. Policajci su mu prišli da bi ga legitimisali. Međutim, on je udario jednog pripadnika MUP-a. Drugi kolega iz patrole je odmah reagovao i gurnuo mladića koji je pao na zemlju i tom prilikom povredio vilicu. Zašto ne napišete i da je policajac prvi napadnut i da je taj mladić bio mortus pijan - pita naš sagovornik.
Slobodan Zarić juče je sa majkom Dragicom bio u Unutrašnjoj kontroli MUP-a.
- Savetovali su nas da napismeno napišemo događaj sa tačnim vremenom i sledom događaja i da ga zajedno sa medicinskom dokumentacijom pošaljem u centar službe u Beogradu - kaže dečakova majka Dragica Zarić. Ona je ponovila da je šokirana izjavama da je njen sin sam pao.
Policajac pod istragom
- Moj sin je imao tešku operaciju. Lekari su na osnovu izveštaja rekli da je zadobio dvostruki prelom vilice jer je udaren u glavu. Zato je strašno što u policiji i dalje tvrde da je sam pao i povredio se - kaže Dragica.
Juče se oglasila i novosadska policija.
- Pokrenuta je istraga i ispitujemo sve činjenice vezane za ovaj slučaj. Zaključci policijskih komisija biće doneti u narednih 15 dana. Policajac Borislav Zorić do završetka interne istrage neće izlaziti na teren, već će biti zadužen za druge poslove. Inače, kod maloletnika povređenog prilikom intervencije alkotestom je utvrđeno 1,6 promila alkohola u krvi - kaže za Press Miroljub Jojić, glavni policijski inspektor u novosadskoj policijskoj upravi.
Istraga... Čelnici srpske policije najavljuju opsežnu istragu o slučaju prebijenog mladića
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/...+jačeg:+Policajci+štite+kolege+batinaše!.html
![]()