српска истински православна црква

Српска Истински Православне Црква

• Знам за СИПЦ

glasova: 7 46,7%
  • Мало знам о СИПЦ

glasova: 0 0,0%
  • Не знам ништа о СИПЦ

glasova: 8 53,3%

• Ukupno glasova
    15

RIA77

Poznat
Poruka
9.189
Iskreno, to rade i mnogi mirjani. Moja baba se vodila kao katollik i uvek je obeležavala i "njihov" i "naš" Božić.
Lično, ne vidim tu neku strašnu grešku. Nadam se da je vera mnogo dublja stvar od datuma.
У календару СПЦ је писао датум муслиманских празника, јер су људи пре грађанског рата једне друге уважавали и ценили. Исто и за Божић, једни су посећивали друге, свако за "свој" Божић.
Рачунај и људе из мешаних бракова, и "југословене".
Ти људи су такође поштовали оба Божића.

Poruka
6.117
Одломак из писма оца Јустина са краја шездесетих....

Пре свега неизбежно је питање које мучи сваког савесног православца: Зашто је Београдска Патријаршија (никада нећу рећи: Српска Православна Црква) под Патријархом Германом ступила у јеретичко удружење, звано „Екуменски савет цркава“, које сачињавају неких 233 јереси? И још: Зашто се Патријарх Православне Српске Цркве примио председништва над тих 233 јереси? – Запрепашћена, рањена, ударена посред срца, православна савест вапије до неба, до изнад неба: О ужаса над ужасима! О стида над сваким стидом! Наследник Светих Апостола и Светих Отаца и Светога Саве – председник саборишта, у коме се на безброј начина одриче и сам догмат о Светој Тројици, па догмат о Једној, Светој, Саборној и Апостолској Цркви, па догмат о Богочовеку Господу Исусу, о Његовом Васкрсењу, о Његовој Пресветој Богомајци, о Св(етој) Евхаристији, о Светим Иконама, о Јерархији, итд. итд. итд.
Ево и другог питања из савремене ужарене вавилонске пећи: Шта сте учинили, Богом постављени стројитељи Цркве Христове, за заштиту Светог Православља од самоубилачке површности и издајнички неозбиљне делатности Цариградског Патријарха Атинагоре, који својим неопапистичким понашањем у речима и делима ево већ више од једне деценије саблажњава православне савести, одриче јединствену и свеспасоносну истинитост Православне Цркве и вере, признаје римске и друге јереси за равноправне са Истином, признаје римског Понтифекса-Максимуса са свом његовом демонски противцрквеном гордошћу, вратоломно ужурбано и површно припрема, по угледу на Ватикан, некакав свој такозвани „Велики Свеправославни Сабор“, не са основном еванђелском и свето-предањском темом спасења човека и света, него са чисто схоластичко-протестантском тематиком; и то припрема га у вавилонској кули савременог анархистичког и нихилистичког света, а без учешћа стварних православних исповедника, носиоца Православне вере, теологије, предања, црквености? И још многе друге безумне ствари папистички осионо ради у име Васељенског Православља, које данас не може слободно да заузме свој правилан став.