Quantcast

Српска деца жртве радне и секслуалне експолоатације у Америци

Komunistkinja

Buduća legenda
Poruka
42.464
Српска деца , српски студенти који одлазе да раде преко програма као што је "work and travel" односно "ради и путуј' постају жртва радне и сексулане експолатације у Америци .

Ово се дешава дуги низ година али предходне године је узело великог маха.

Сама Америчка држава је свесна опасности којој се излажу студенти из других земља углавном Украјина, Молдова ,Србија и Румунија али је немоћна да утиче или заустави ову врсту експолатације.

Врста експолатације је једноставна .постоје спонзори , односо лица која поседују објекте којима су потребни сезонски радници за минималну надокадну. Они преко својих партнера у Србији или другој земљи порекла врбују студенте који практично раде беспалтно најтеже послове , као што је спремање 22 собе дневно итд..

Овако власници објеката и велике компаније не морају да плате разне порезе на раднике , зараде новац тако што српској деци узимају новац за смештај око 150 долара недељно .што је превише , одузимају новац за превоз до посла и храну .то значи да студенти ринтају и зараде НИШТА !

Све што зараде то поврате, поврате уложени новац који је око 3000 долара и то је све ако су срећна јер многи не зараде ни да врате .

Осим радне студенти постају жртве и сексулане експолатације као и трговине људима .

Када студенти оду на летњи рад у Америку тамо их врбују криминалне групе да остану ,раде на црно и да им среде папире .

Ово су клопке јер студенти постају жртве експолатације , сексулане и држани су под батинама и претњама.

Овим проблемом се не бави нико , поготово они који требају да се баве као што је "Астра' и остале организације против трафикинга .Овим пробелм се не баве да не би нарушили углед Америчкој држави .

све што пишем има изор ..

 

Komunistkinja

Buduća legenda
Poruka
42.464
не лажите , како да се врате пуни пара када им све одзму на смештај и храну .од три месеца раде можда два толико има посла .како живе друга два месеца само они знају .

погледајмо шта се десило студентима који су силовани по доласку у АМеирку , затим онима који су добили плату у износу од о долара јер су им све одузели на храну и стан .

 
Top