Srodne duše liče- da li vas privlače ljudi koji liče na vas?

Da li ličite na partnera ili ste počeli da ličite?

Da li ste primetili da neki parovi liče i da li verujete u ovu teoriju?

Ili mi biramo ljude koji liče na nas, odnosno nesvesno nas privlače jer ličimo fizički?
mislim da počneš da ličiiš na onog ko ti je idol, kog obožavaš...nesvesno počneš da praviš iste grimase...neki kućni ljubimci počinju da liče na svoje gospodare, Dačić i Perčević su bili kopije Slobe, danas ima više kopija Vučića...

mislim da počneš da ličiiš na onog ko ti je idol, kog obožavaš...nesvesno počneš da praviš iste grimase...neki kućni ljubimci počinju da liče na svoje gospodare, Dačić i Perčević su bili kopije Slobe, danas ima više kopija Vučića...
A Branko Ružić i Dačić
Screenshot_20241126-164531-093.png

Sad ako napises: Da da prelep je osecaj, nisam siguran da sam sreo, ali sama ta pomisao da postoji neko tamo aut der sa kim se uklapas kao slagalica, cak i u isto vreme cesto imate iste pokrete, i kao da citate misli jedno drugom u trenutcima kada ste zajedno i kao da je vreme za vas stalo. Ta neodoljiva privlacnost poput snaznog magneta koja vas vuce jedno k drugom jer ste kompatibilni.
Ali bih bio neiskren jer parovi koji su zajedno i imaju tu vrstu skladnosti pocnu da lice jedni na druge. I taj osecaj bliskosti od ko zna kada je zapravo nas d krang koji radi svoj posao, a to je da se uskladjujemo jedno s drugim. Ne znaci da neko treba da lici na nekoga poput brata i sestre. Vise me privlaci ideja da sam s nekom kod koje me privlaci upravo to u njoj sto je karakteristicno. Ne brinem za uskladjenost, sama se desi kada se s nekim lepo i ispunjujuce osecas. To moze da stvori i jos dublju bliskost i da se zajedno razviju i prosire kao licnosti umesto nekog licenja poput klonova. No boze moj.

U srednjoj školi sam bio zaljubljen u jednu drugaricu iz razreda koja je stvarno mnogo dobro izgledala. Jednom su došli ljudi iz bolnice i organizovali akciju davanja krvi. Bio i dan odsustva iz škole za sve koji daju. Ja sam naravno odmah rešio da dam, što iz humanitarnih razloga, što da bih dobio taj jedan dan. U nekoj polušali sam pitao nekoliko drugarica, među kojima je bila i ona, da li će da daju, na to je ona odgovorila ''Ma jel si normalan, pa oni tu krv posle prodaju!'' U tom trenutku se čitava moja predstava o njoj srušila kao zgrada Svetskog trgovinskog centra 11.09. I shvatio sam da nikako ne bih mogao da budem sa nekim ko nije barem sličnog intelektualnog nivoa i vaspitanja, čak ni zbog zabave.

U srednjoj školi sam bio zaljubljen u jednu drugaricu iz razreda koja je stvarno mnogo dobro izgledala. Jednom su došli ljudi iz bolnice i organizovali akciju davanja krvi. Bio i dan odsustva iz škole za sve koji daju. Ja sam naravno odmah rešio da dam, što iz humanitarnih razloga, što da bih dobio taj jedan dan. U nekoj polušali sam pitao nekoliko drugarica, među kojima je bila i ona, da li će da daju, na to je ona odgovorila ''Ma jel si normalan, pa oni tu krv posle prodaju!'' U tom trenutku se čitava moja predstava o njoj srušila kao zgrada Svetskog trgovinskog centra 11.09. I shvatio sam da nikako ne bih mogao da budem sa nekim ko nije barem sličnog intelektualnog nivoa i vaspitanja, čak ni zbog zabave.
Kakve to ima veze s temom? z:mrgreen:

Back