Sremska Mitrovica na ulici, neće skup naprednjaka u subotu

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
233.932
Veliki broj građana okupio se večeras u Sremskoj Mitrovici u još jednom protestu podrške studentima, ali i kako bi poručili predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci da „nisu dobrodošli“ na miting koji je zakazan za subotu, 15. februar.
Veliki broj građana okupio se večeras u Sremskoj Mitrovici u još jednom protestu podrške studentima, ali i kako bi poručili predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci da „nisu dobrodošli“ na miting koji je zakazan za subotu, 15. februar.
Mitrovčani su im na protestu poručili da „nisu dobrodošli“, kao i „ovo je naš grad, AV nepoželjni kukolj u njemu“, „tik – tak, vi ste najslabija karika, doviđenja“.
https://www.ozonpress.net/politika/sremska-mitrovica-na-ulici-nece-skup-naprednjaka-u-subotu/

1739554395588.png

Hoćemo li mi sutra imati rat na ulicama Sremske Mitrovice?

Mitrovčani su im na protestu poručili da „nisu dobrodošli“, kao i „ovo je naš grad, AV nepoželjni kukolj u njemu“, „tik – tak, vi ste najslabija karika, doviđenja“.
https://www.ozonpress.net/politika/sremska-mitrovica-na-ulici-nece-skup-naprednjaka-u-subotu/
Video ja na instagramu parolu,a vec sam je negde upisao,pise "Di s poso".Vojvodjani dobro znaju sta znace ove reci.

Gledam rezultate izbora iz juna 2024, pre 8 meseci, za lokalnu skupstinu u SM:
- SNS i trabandi - 20782 ( 63,93%)
- G.G. Grad za sve nas - 7278 (22,95%)
- SPP i trabandi - 2631 (8,20%)
- Kreni-Promeni - 2045 (4,92%)
itd

Bila bi to dobra shorka u tom ulicnom ratu koji dodjos dlugomir zaziva...
"trabandi"?.... Mislis trabanti.... I ti njega nazivas dodjosem?.......

Da, mislim na to, na nebesko telo koje kruzi oko drugog sa vecom masom. Tako je i sa politickim partijama i grupama, slepaju se uz vece a svi zajedno imaju vecu masu (broj glasaca) nego pojedinacno.

On je dosao u NS kao mator, nije poreklom ni iz NS ni iz Vojvodine, dodjos je. A u Vojvodini su svi koji su dosli od kojekude dodjosi, bez obzira koliko dugo zive tamo - nejasno je ko i kako odlucuje ko je dodjos a ko nadjos. Drugi par opanaka (koje je nas kolega sa foruma poneo iz svog bosanskog zavicaja) je sto nadjosi svoju vrednost kao starosedelaca i ljudi vece tezine (ne u smislu mase) cene na nekim visocijim nivoima, visocijim sto mogu vise generacija u blatu ravnice da izbroje. Pa tako, najcenjeniji (bar u njihovim ocima) su oni ciji su se preci grozili dodjosa Carnojevica i ekipice koja je sa njim dosla da im remeti mir.

Moj deda je pricao da su oni jos u njegovo vreme (pred II sv.rat) bili dodjosi u njihovom sremackom selu malom (pa i nije bas malo, imali su 2 hiljade dusa pre tog rata) iako je jos njegov cukun deda prebegao iz Otomanskog carstva preko Dunava i Save u tadasnju Austriju (jos nisu bili Austrougarska). Znaci, zvali su ih dodjosima iako su vec bili 100 godina naseljeni u to selo.

Sad mi pade na pamet, pre 15-tak godina mi dosla u ruke neka monografija o tom sremackom selu. Tamo nabrajaju stare porodice iz sela, stavili i nas Topalovice u nobles iz sela...

Poslednja izmena:
Hm, pa nije baš tako jednostavno.
Kako nije? Ako su clanovi i glasaci SNS sendvicari onda se nece ni pojaviti na tim mitinzima, odnosno ako i probaju a saceka ih ekipica Sremaca naostrenih prtotiv njih (oni koji su sinoc po vasem nosili transparent) i ubije boga u njima onda ce svi ostali podrzavaoci zvaloustog da se uplase, zavuku u misije rupe ili pobegnu a SNS pada na republickom nivou, zar ne? Znaci, blokada grada i sacekivanje mitingasa, pa ko izvuce deblji kraj.

Znaš kako, to su kod njega malo i kompleksi. Ja sam većinu života u Vojvodini dok on tamo gde je sad nije. Zna da je on ustvari pravi dođoš pa ide po onom ''držte lopova''.

On je dosao u NS kao mator, nije poreklom ni iz NS ni iz Vojvodine, dodjos je.
Opet izmišljaš. To nije lepo, a uostalom nije ni tema.

Poslednja izmena:
Znaš kako, to su kod njega malo i kompleksi. Ja sam većinu života u Vojvodini dok on tamo gde je sad nije. Zna da je on ustvari pravi dođoš pa ide po onom ''držte lopova''.

Opet izmišljaš. To nije lepo, a uostalom nije ni tema.
Jeste, dodjosu kompleksi na tebe kad pocnes da s.e.res o Vojvodini a prvi put si dosao u nju kad su te odbili na prijemnom ispitu u Beogradu.
Ja jesam imigrant ovde gde zivim, momentalno me otkrije akcenat kao i prezime Topalovic, ali se toga ne stidim i ne pokusavam da ispadnem pametni starosedelac u drustvu "a znate kako je nekad ovde bilo...". Sto ti non-stop pokusavas.

Sta izmisljam? Da nisi poreklom iz Vojvodine? I da si dosao sa 20 godina? Te da si dodjos?

u komentarima na vest mnogo demokratskih hebania u usta, možda bi toga bilo ovde ali iskorenio neki Iron Lord

Kako nije? Ako su clanovi i glasaci SNS sendvicari onda se nece ni pojaviti na tim mitinzima, odnosno ako i probaju a saceka ih ekipica Sremaca naostrenih prtotiv njih (oni koji su sinoc po vasem nosili transparent) i ubije boga u njima onda ce svi ostali podrzavaoci zvaloustog da se uplase, zavuku u misije rupe ili pobegnu a SNS pada na republickom nivou, zar ne? Znaci, blokada grada i sacekivanje mitingasa, pa ko izvuce deblji kraj.
nema od toga ništa

Hm, pa nije baš tako jednostavno.
naravno da nije
Baja Mali Knindža vrlo lako može da otkaže After Harvest Tour po Vojvodini ako traktoristi budu mnogo divljali pre setve.
Naime neće imati ni za seme a ne za Baju da im peva "kumunjare bitne su vam samo pareee" kad legnu pare od otkupa na kamaru pa daj kume da se naroljamo ko svinje

No, međutim:

U Novom Sadu veliki broj autobusa za prevoz na miting SNS-a u Sremskoj Mitrovici​

Veliki broj autobusa danas je parkiran u delovima Novog Sada.

1739630266942.png

Pretpostavlja se da čekaju da prevezu građane na miting SNS u Sremskoj Mitrovici.

Većina autobusa je od prevoznika iz Banjaluke, Prnjavora, Laktaša i drugih mesta u BiH.

Pored autobusa nalaze se osobe sa spiskovima.
lg.php

Autobusi su parkirani na Keju, zatim kod Štranda, na Novom naselju, kao i na Mišeluku.

Mediji su jutros preneli da se kolone autobusa bosansko-hercegovačkih tablica kreću od granice ka Novom Sadu.
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...voz-na-miting-SNS-a-u-Sremskoj-Mitrovici.html

Znači novosadski prevoznici izgleda nisu baš bili zainteresovani. Da li su ih uopšte i pitali? :think:

Back