Средњевековни јапански алфа момак и његов оштар карактер...

rusdrugsrba

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
259
Одломак из књиге Ихара Саjкакуа "Пет жена које су се предале љубави":

Женама се све допало код Сеjђура, а он је имао једва четрнаест година када је кренуо на пут љубавних веза. Од седамдесет осам веселих жена у Муротсу, није било ниједне са којом се није кратко упознао.

Накупио је хиљаду снопова амајлија са заклетвама; поцепани нокти (у средњовековном Јапану жене су имале обичај да љубавнику пошаљу цео нокат откинут са свог сопственог прста у знак љубави) се више не уклапају у кутију; праменови црне косе увијени у дебели конопац, који је могао укротити и љубоморну жену. Писма која су му свакодневно достављана гомилала су се као планина; поклоњени огртачи са персонализованим хијероглифима, неношени, лежали су на гомили.

А Сеjђурo је све то бацио у оставу, исписавши на њеним вратима: „Остава љубави“...

На то је спремна жена која се заљуби у алфа момка, чак и себи откине цео нокат...

Како мислите, обични романтични момци који пузе на коленима пред девоjкама никада неће доживети праву женску љубав?

Poslednja izmena:
Је л’ баш оштар... Као катана?
Тамо далье је још интересантније, али не знам да ли постоји превод на Ваш српски. Превише сам лењ да преведем цео текст, доста је дугачак...

Nije uopšte važno da li te žena voli. Važno je da li ti nju voliš. Čovek ne može da živi bez ljubavi, ali može da živi bez neuzvraćene ljubavi.
Са таквим размишљањима можете упасти у невоље са женама...

Жене уопште не воле мушкарце осим алфа мушкараца.
И воле богате, али онда не воле самог мушкарца, већ његов новац...

Са таквим размишљањима можете упасти у невоље са женама...

Жене уопште не воле мушкарце осим алфа мушкараца.
И воле богате, али онда не воле самог мушкарца, већ његов новац...
Pa kog će ti đavola ženska ljubav? Nije žena gajba piva pa da ti je neophodna. Nego, voli žene neuzvraćenom ljubavlju i šljemaj. Pa da te Bog vidi.

Eo postedecu im i nokat
Мислим да је овде реч о целом нокту истргнутом из прста заједно са месом...

Када се жена заљуби у алфа момка, њен инстинкт за самоодржање потпуно се искључује...

Back