SREDNJA MUZICKA SMEROVI

E sad?

• Teoretski smer

glasova: 0 0,0%
  • Instrumentalni smer

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    1

Anđela05

Početnik
Poruka
12
Zdravo ja sam Anđela 7 sam razred, sviram klarinet i razmisljam o upisu u Srednju muzicku. :confused:E sad:

1 Čula sam da da bi upisao srednju muzicku treba krenuti dve godine ranije sa pripremama

2 Meni stvarno dobro ide solfedjo i teorija i dali bi bilo pametno da upisem Instrumentalni i Teoretski smer uporedno kazu da je tesko ali i kazu da se isplati kada se bude upisivala akademija

3 Jos nisam sigurna dali bih upisala klarinet jer imam dosta uspona i padova, predpostavljam da je to normalno, tj. dali je pametno upisati samo teoretski jer za taj smer pre biraju decu koja sviraju klavit(bar sam tako cula)

Ispravite me ako sam pogrešno cula

Takođe sam cula da u nekoj Zemunskoj muzičkoj školi ima smer za dizajn zvuka, ako neko zna kakav je to smer kakvi su predmeti i sta se moze posle toga:?:

Znam da imam jos godinu dana da razmislim ali ovo pitanje me kopka i zanimaju me vasa iskustva sa srednjom muzickom, odnos sa nastavnicima, predmeti,

devojka mog sina (prvi srednje) ide u neku muzicku u centru i ima bas puno da se uci. ja ti ne bi preporucio evo zasto. ne zelim da ti rusim snove ili ista ali realnost je ovakva, postoje 4 opcije nakon zavrsetka te skole. prva je ona u koju spada 0,01% ucenika, to je da ih stvarno prime u neku filharmoniju ili operu da sviraju. druga opcija je da rade nesto sasvim nevezano za to sto su isli u skolu i to je dzaba mucenje glave 4 godine. postoji opcija da zavrsis muzicku akademiju i (mozda, uz vezu) nadjes posao kao profesorka muzickog, sto je opet mucno. i cetvrta koja je najprofitabilnija je da ako si ucio/la neki instrument koji se primenjuje u komercijalnoj muzici pocnes svirati u nekom bendu proslave i veselja, sto sam cuo da se gleda popreko u muzickim skolama. iliti "da se prodas u folkere". trebas razdvojiti hobije.

Back