Mateja Mijatovic
Početnik
- Poruka
- 1
Uskoro zavrsavam 8. Razred sa odlicnim uspehom. Trenutno se jako nerviram oko izabira srednje skole. U mom gradu postoji gimnazija opsteg smera ali mene jako privlaci medicinska skola koja je udaljena nekih pola sata kolim gde bih ziveo u domu i smatram da mi to ne bi predstavljao problem. Ali svi moji si zavrsili gimnaziju i znaju kakvo se znanje dobija iz nje i dvi su otisli na velike fakultete. 100% znam da cu da idem na neki fakultet . Problem je to sto boh ja isao u medicinsku skolu, opsti smer, laboranr ili farmaceut posto me te stvari zanimaji i isao bih na fakultete slicne njima. Moji me saveruju da idem ovde u gimnaziju kako bih dobio ospte znaje iz svake oblasti i imao sansu jos 4 godine da odlucim o svom zanimanju. Iako sam odlican u osnovnoj, znam stvari kojima se sigurno ne bih bavio i ne volim. Svakako smatram da za 4 godine zelim, to cu i upisa, bio to srpski jezik, dif , famescija, medicina ili biologija bilo sta. I sada dolazim do svog pitanja, da li da odem i ucim nedto sto volim(jedina losa strana je praksa, posto sam malo gadljiv) ili iciti sve 4 godine pa da ono sto volim icim na fakultetu?