Perperius
Veoma poznat
- Poruka
- 12.691
Srednja klasa bi trebala biti neko ko ili ima svoj biznis ili radi u visokoj službi (nauka, prosveta i sl.). Programer sa 3000e+ koji radi za firmu je i dalje radnička klasa...
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Realno ni to nije prava srednja klasa. Znaci tipa covek koji se ne krpi i mize da ustedi bez kredita krupne stvari. To sto ti mislis da covek koji ima sta da jede i ne spava na ulici kao normalu je nesto drugo. Prosek u Srbiji realno jeste neko siromastvo tjst lis standardTi postavljaš bukvalno novu sociološku definiciju srednje klase
Ajmo opet, ne zavisi svrstavanje po klasama od tvoje lične percepcije tog pojma...
programer sa 3,000€ je osrednji programer , ili nije uspeo da se cifra sa izvršnim nenadžerom firmeProgramer sa 3000e+ koji radi za firmu je i dalje radnička klasa...
Na zapadu, kod nas je prosečna plata seniora oko 3500programer sa 3,000€ je osrednji programer , ili nije uspeo da se cifra sa izvršnim nenadžerom firme
Ne. Ne smatram ja za normalu nego to je definicija koji su neki ljudi koji se time bave a zovu se sociolozi daliRealno ni to nije prava srednja klasa. Znaci tipa covek koji se ne krpi i mize da ustedi bez kredita krupne stvari. To sto ti mislis da covek koji ima sta da jede i ne spava na ulici kao normalu je nesto drugo. Prosek u Srbiji realno jeste neko siromastvo tjst lis standard
Zato sto taj posao mu nije siguran. Ako dobije otkaz, a nema jaku ustedjevinu, stani-pani dok ne nadje opet drugi posao a tu moze imati manju platu. Znaci lako moze da sidje u nizu klasuSrednja klasa bi trebala biti neko ko ili ima svoj biznis ili radi u visokoj službi (nauka, prosveta i sl.). Programer sa 3000e+ koji radi za firmu je i dalje radnička klasa...
istinaBas suprotno - sirotinja ne bi za zivu glavu ovde priznala da zivi na ivici, a sva statistika govori u prilog tome da je siromastvo postalo hronicno.
Ovo je istinasrednja klasa je uvek stub nosilac svakog društva
Uvek ce privatnik biti jaci od coveka koji radi za platu. Jer je snalazljiviji recimo. Mislim ako su im ekvivalentne zaradeZato sto taj posao mu nije siguran. Ako dobije otkaz, a nema jaku ustedjevinu, stani-pani dok ne nadje opet drugi posao a tu moze imati manju platu. Znaci lako moze da sidje u nizu klasu
Direktor neke fabrike se lako smeni primer i ima mandat od par godina, znaci nece dozivotno biti na toj funkciji. Covek koji vodi firmu a nema dugove ne moze lako da propadne. Ima i jaci kapital pa ako je stvorio i bio sposoban jedanput ne vidim zasto ne bih opet. Za to treba i veci koificijent inteligencije i dolazimo fo toga da pripadnik srednje klase mota biti i natprosecno inteligentan ne nuzno i obrazovanUvek ce privatnik biti jaci od coveka koji radi za platu. Jer je snalazljiviji recimo. Mislim ako su im ekvivalentne zarade
Advokat nije posten posao? 90 posto su obicni i posteni ljudi. Ovih 10 posto jesu kriminalci koji rade za kriminalne grupe i drzavu. Npr advokati politicara, kriminalaca.. Advokat koji radi brakorazvodne parnice i tome slicno je drugoTaj tvoj drugar nebi imo leba da jede u sfrj jer nije bilo kriminala. Morao bi da nađe neki pošten posao umesto što sisa sirotinji krv.
Mozda zivis u bablu ljudi koji zaradjuju vise 1k evraNe mislim da je tako.
je li , advokati odlaze kod klijenata ili klijenti dolaze kod njihAdvokat nije posten posao? 90 posto su obicni i posteni ljudi. Ovih 10 posto jesu kriminalci koji rade za kriminalne grupe i drzavu. Npr advokati politicara, kriminalaca.. Advokat koji radi brakorazvodne parnice i tome slicno je drugo
Bas suprotno - sirotinja ne bi za zivu glavu ovde priznala da zivi na ivici, a sva statistika govori u prilog tome da je siromastvo postalo hronicno.
Svako ko radi za platu, a da nije nesto velika je u riziku od siromastva. Dobijes otkaz, ne mozes da nadjes posao mesecima, osiromasen si. Mogu cak i bogati nekim velikim bankrotom da dodju do ivice egzistencije. To je zivot. Tako da da, socijalne razlike postoje i menjaju se vremenom. Ja dobijem na loto, Bil Gejts bankrotira. Mnogo malo je vetovatno ali dajem samo primer. Retko je da je neko ceo zivot siromasan ili bogat. Otvorio sam temu jer ta klasa jeste izumrla, kad su ljudi koji zive prosecno poceli da nazivaju sebe sr. klasom. Ono nisam ni siromasan a ni bogatE ovo je istina, mislim realno kod nas barem 80% ljudi živi na granici siromaštva, a sad šta to znači, mislim ako ti krpiš kraj sa krajem od prvog do prvog i ako ne znam u prodavnici uglavnom kupujes samo one proizvode koji su na akciji, ako hranu i namirnice kupujes na odloženo, ako ne znas kako ces da platis režije i ako se premišljaš dal da platiš infostan ili struju ovaj mesec, ako ne znaš kako detetu da platiš ekskurziju ili kupiš patike i ako su ti hrana i režije opterećujuće stavke za koje ne znaš da li ćeš moći da namiriš ili ne (a svaki trošak opterećujuć pa čak i za neke sitnice ili najosnovnije stvari) i ako moliš Boga samo da imaš da se nekako prehraniš i platš režije to vec svakako jeste život na ivici siromaštva, a realno u Srbiji barem 80% ljudi živi tako, ono možda ne ispod granice siromaštva da ono idu po kontejnerima i skupljaju otpatke ili da nemaju vodu i struju u kući (mada nažalost ima i takvih) ali na granici siromaštva svakako i potencijalno padaju u socijalno ugrožene (ono kako-tako guraju i krpe se ali su na tankom ledu i ivici).
ovo ti već drži voduSvako ko radi za platu, a da nije nesto velika je u riziku od siromastva. Dobijes otkaz, ne mozes da nadjes posao mesecima, osiromasen si. Mogu cak i bogati nekim velikim bankrotom da dodju do ivice egzistencije. To je zivot. Tako da da, socijalne razlike postoje i menjaju se vremenom. Ja dobijem na loto, Bil Gejts bankrotira. Mnogo malo je vetovatno ali dajem samo primer. Retko je da je neko ceo zivot siromasan ili bogat. Otvorio sam temu jer ta klasa jeste izumrla, kad su ljudi koji zive prosecno poceli da nazivaju sebe sr. klasom. Ono nisam ni siromasan a ni bogat
U Srbiji je toliko opao standard za 30god da eto prosek(srednja klasa) ima los standard, slabe plate itd pa su mnogo blizi siromastvu nego bogatstvu. U razvijenim zemljama svako ko zivi prosecno za tu zemlju jeste srednje klasa, a problem u Srbiji oni koji zive prosecno imaju los standard to je vec drugo. U zemljama u razvoju ne postoji ta cuvena srednja klasa u Eu daovo ti već drži vodu
U Švajcarskoj?4,000€ je sića za srednju klasu
istinska srednja klasa zsrađuje od 5,000 do 15,000€ mesečno