Средња класа нестаје у САД

Истраживање показало је да трећина одраслих са средњим приходима нема чак 400 долара да покрије неочекивани трошак.
pre neki dan sam bas citao nasu suzu orman koja isto kaze [trazim taj clanak, no evo drugih]
https://finance.yahoo.com/news/governments-not-going-save-them-153000637.html
“What if I were to tell you that 75% of the people in the U.S. don't have $400 to their name in case of an emergency,” Orman says. “On the whole, ordinary human beings in America today are living paycheck to paycheck, and they're not doing well at all, in my opinion.”

dakle, za vreme korone, neki su primali plate kao da rade, a drugi su trosili ustedjevinu
onda, studentski krediti isto nisu morali da se vracaju, a sad je to vreme proslo, opet mora da se placa, a drzava vise ne spasava nikoga

takodje, postoji jos pokazatl;ja, npr. zaostatak u placanju auto rate, ali je najvaznije u kontekstu teme da inflacija ne staje, cene nekretnina npr. su nepovratno otisle, kamate su se vratile na letosnji nivo, i sledi dalje pumpanje cena, ali kako suzana rece, ko nema pocetnu nekretninu tesko ce kupiti onu koji smo mnogi mogli pre 10 i vise godina... dakle ko je ostao podstanar taj je izvrsio finansijjsko samobistvo, ko je mlad, sta znam gen z, nikad nece dostici standard ns koji smo sredovecni, ili onih koji su pred penzijom
Here's Why Suze Orman Says Your Real Estate Investments Are 'Relatively Safe'
4 Reasons Why Suze Orman Believes Owning a Home Is One of the 'Greatest' Forms of Financial Independence

to vam je americki/kanadski san, da podje decenija ili dve, a vama ostane nekretnina, ili bar vise od pola iste, ili je cena skocila duplo, trostruko cak, znaci postoji jasna matematika, a ljudi idu paralelno, koliko u nekretnini, toliko i u penzionom fondu, eto to vam je americki san, pa da znate, godine samo prolete, odu i decenije... trenutno ko misli da udje u americki san, tesko da moze, mora bas da zaradjuje dobro, znaci da ima visoke skole, i visoko placen posao, srednja klasa nestaje, tema je istinita

Poslednja izmena:
Само се бламираш. Brazzers је препун првествено америчким дрољама, Рускиње су у мањини. Највише у Европи који се баве проституцијом су Румунке, покриј се ушима трагикомична личности.
Ima i 2 glumca koji kritikuju Vucica.Mia Kalifa i Jordy Nino el Pola.

Средња класа је некада била симбол америчког сна. То је значило финансијску сигурност и прилику за бољу будућност. Али тај портрет америчке средње класе данас је сасвим другачији. Истраживање показало је да трећина одраслих са средњим приходима нема чак 400 долара да покрије неочекивани трошак. И док животни стил средње класе постаје све скупљи и несигурнији, он се такође помера ван домашаја млађих генерација.„То је барем била сигурна категорија“, рекла је Алиса Кварт, ауторка књиге „Squeezed: Why Our Families Can't Afford America“, [али] постоје одређене врсте претпоставки о томе да сте особа из средње класе“ које су „ разбијене“ током последњих 10 до 15 година.

Нека домаћинства са средњим приходима и стручњаци сматрају да недостатак политике подршке може бити разлог за драстичне промене.„Нема никакве помоћи“, каже Шантал Џејкоб, родитељ са средњим примањима из предграђа Тексаса. „Не постоји политика да се помогне људима. И осећам се као да чим добијете посао, чим радите, они су само као: 'То је све што вам треба, посао. "Схватили сте, само напред и истрајте."Лоренс Мишел, истакнути сарадник Института за економску политику, дели то мишљење.

Бајденова администрација је тражила неколико закона који имају за циљ подршку домаћинствима са средњим приходима, укључујући двопартијски закон о инфраструктури од 1 билион долара усвојен у новембру 2021. и Закон о изградњи бољег нивоа. Али посматрачи кажу да то неће бити довољно да спасе средњу класу од економских потешкоћа сада и у будућности.„Моји пријатељи који су се борили и даље се боре“, рекао је Џејкоб. „Још увек у буџету издвајам сваки долар да бих покушао да урадим ствари. Тако да само осећам да ако се промене дешавају, оне се не спуштају довољно брзо да бисмо видели ефекте тога.“
https://www.cnbc.com/2023/01/18/ami...ass-americans-struggle-to-make-ends-meet.html
Zato srednja klasa jaca u Rusiji, Mozambiku i Atlantidi.

Normalno da su beskucnici; gubitak posla te ostavlja na ulici.
Mozes da se razbolis, povredis, firma da se zatvori, itd. itd.

Znaci bilo koji razlog koji te izbaci iz radnog stroja ostavlja te na ulici.

Samo se budala hakači na takvu cinjenicu.
Veliki broj bogatih ljudi ne zeli da kupi kucu nego iznajmljuje po tvojoj logici i to su sve beskucnici ?

Veliki broj bogatih ljudi ne zeli da kupi kucu nego iznajmljuje po tvojoj logici i to su sve beskucnici ?

To sto jedan Matthew McConaughey zivi u kamp kucici ne cini pravilo vec izuzetak.

I da, vecina ljudi koji zive u najmu ili pod kreditom su jedan problem od beskucnistva.

Uvek je bila i bice razlika izmedju zemljoposednika i najamnika.
Sta tu nije jasno.

To sto jedan Matthew McConaughey zivi u kamp kucici ne cini pravilo vec izuzetak.

I da, vecina ljudi koji zive u najmu ili pod kreditom su jedan problem od beskucnistva.

Uvek je bila i bice razlika izmedju zemljoposednika i najamnika.
Sta tu nije jasno.
To je pravilo kod nas a ne na zapadu, ja imam dosta kolega koji iznajmljuju jer ne zele obaveze odrzavanja ne zato sto ne mogu da kupe kucu. Gledam u Njemackoj je procentalno broj beskucnika 0.78 % dok je to po tvojoj logici 50 %.Propaganda cista.

To je zato što se jaz između bogatih i siromašnih povećava, a trpi srednja klasa...
To je vraćanje u 19. vek. Džaba im te priče o ljudskom napretku, kada gledaju
da što više ljudi otpuste, a zamene ih sa AI. I uzalud ulažu milijarde u to ...
halo, zar nisi provalio da te vucic krade, kakva sad AI?
tako i ovde, krade se od jednih, i daje drugima - ispali jednu samo na hute ode 20 miliona, pa ko ce to da plati? ja? zato ih ne diramo eu nece, necemo ni mi, neka rokaju po kome hoce te dronove od $2000

To je pravilo kod nas a ne na zapadu, ja imam dosta kolega koji iznajmljuju jer ne zele obaveze odrzavanja ne zato sto ne mogu da kupe kucu. Gledam u Njemackoj je procentalno broj beskucnika 0.78 % dok je to po tvojoj logici 50 %.Propaganda cista.
Статистички подаци говоре све потребне чињенице, државни дуг је достигао 34 трилиона долара у децембру 2023, укупан дуг домаћинстава достигао је 17,3 билиона долара у трећем кварталу 2023, а дуг по кредитним картицама растао је најбржом стопом у последњих 20 година. Само 20% најбогатијих Американаца и даље има приступ штедњи од пандемије, док се остатак становништва бори са финансијским изазовима.

Растућа повлачења за пензију и опадајући просечан салдо од 401.000 у САД. Средња класа је нестала у последњих пет деценија, при чему приходи домаћинстава средње класе нису порасли толико колико домаћинства са вишим приходима.

Mesas beskucnike i klosare, uličare.
Propaganda je da nisu beskucnici; a od ulice ih deli samo jedan problem kad ne mogu da plate najam stana ili dug banci.
Btw. kolege ti ne zele da budu duznici, a da mogu da kupe i postanu vlasnici naravno da bi kupili.

Статистички подаци говоре све потребне чињенице, државни дуг је достигао 34 трилиона долара у децембру 2023, укупан дуг домаћинстава достигао је 17,3 билиона долара у трећем кварталу 2023, а дуг по кредитним картицама растао је најбржом стопом у последњих 20 година. Само 20% најбогатијих Американаца и даље има приступ штедњи од пандемије, док се остатак становништва бори са финансијским изазовима.

Растућа повлачења за пензију и опадајући просечан салдо од 401.000 у САД. Средња класа је нестала у последњих пет деценија, при чему приходи домаћинстава средње класе нису порасли толико колико домаћинства са вишим приходима.
Srednja klasa nestaje u cijelom svijetu , kod nas najvise. 40 godina pricate kako Amerika propada kako vam ne dosadi vise .
Mesas beskucnike i klosare, uličare.
Propaganda je da nisu beskucnici; a od ulice ih deli samo jedan problem kad ne mogu da plate najam stana ili dug banci.
Btw. kolege ti ne zele da budu duznici, a da mogu da kupe i postanu vlasnici naravno da bi kupili.
Beskucnik i ulicar je isto tj bez krova nad glavom.

Back