Jonix
Obećava
- Poruka
- 80
Uh stvarno ima
, napisi nam neke promene, zadatke, bilo sta, Mnogo bi nam znacilo.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ljudiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...pomagajteee..........osmi sam razred i nzm sta da upisem![]()
......ja bi ekonomski tehnicar!!!!!koje swe predmete ima u I godini ????????
ja sam iz Krusevca i zavrsavam osmi...ne znam sta da upisem!!!imam 98.5 poena i razmisljam se izmedju farmacije i poslovnog administratora...moja majka kaze da je poslovni administrator sekretarica i da tu uglavnom devojcice upisuju...u farmaciji ima mnogo hemije! opsta,biohemija,organska hemija itd. a ja mrzim hemiju! a cuo sam da se sa ekonomskom tesko zaposljava a sa medicinskom moze odmah da se zaposlis...ne znam sta da radim((
I ja sam upisao ekonomsku,ekonomski tehnicar.
da li neko moze da mi kaze neto ukratko o sledecim predmetima:
Пословна економија
Pачуноводство
Савремена пословна кореспонденција
Poslovna ekonomija je meni bila lak predmet. Sve u svemu slicna je kao osnovi ekonomije,a takodje je povezana sa racunovodstvom. Za razliku od osnova ovde je gradivo usmereno o preduzecima i vodjenju istih. Rade se troskovi u preduzecu (kakvimogu biti sve),,kako da ih izracunas...Takodje sredstva i izvori sredstava u preduzecima (osnovna,obrtna),a izvori kako se finansiraju.
Racunovodstvo,sama rec kaze. Na pocetku se radi invantarisanje,popis svega sto neko preduzece poseduje. Posle se radi bilans. To je laksi deo. Sve u svemu dosta papirologije. Susretao si se sa time (npr uplatnice za banku). Naprimer sve sto neko preduzece proda ili kupi mora da se proknjizi na MILION mesta,sto je jako zamarajuce. Npr imas dva analiticka konta za nesto, i onda ta dva moraju na jedan sinteticki... Mnogo papirologije i cist racun. Malo teorije ima,al sve zavisi od nastavnika da li ce forsirati teoriju.
Korespondencija je najlaksa od svih. Meni barem. Prosto receno to je slepo kucanje. Prvo se krece od laksih vezbi,pa vremenom vezbe postaju sve teze. Tek na kraju godine se uci da se sastavi neko poslovno pismo,sto ce se uglavnom raditi u drugoj godini...Mada nije svima isto,evo moj ortak je ima 3,prosto ne ide mu kucanje,a jedan je pobedio na takmicenju,znaci ako ti to ne ide moras da vezbas cesce....
(ja ti pisem za I godinu,kako ce biti dalje ne znam ni sam,al valjda je prva najvaznija,kao uvod u predmete)
A i dosta ti zavisi od skole....
I ja na kraju upisa FINANSIJSKOG TEHNICARA!
@nikola95 poslovni administrator je jako los smer.
Ne lupaj . I bankar je los smer a za njega treba 98 poena ! Ako je tebi los nekima je super...
Poslovni administrator = sekretarica...
Jeste da on izgleda super... ali videces.. moja drugarica je prosle god upisala za poslovnog administratora... rekla mi je da je jaaako losss
Ja samo kazem ono sto su mi pricali nastavnici i ucenici tog smera. Mislim da nema potrebe za tim "Ne lupetaj" i sl.