Срећна слава

Mt 3:4 A Jovan imaše haljinu od kamilje dlake i kožni pojas oko svojih bedara; hrana njegova beše skakavci i divlji med

Lk 7:33 Došao je naime Jovan Krstitelj, nije jeo hleba niti je pio vina, i kažete: demon je u njemu

Jn 10:41 I mnogi dođoše k njemu i govorahu: Jovan, doduše, nije učinio ni jednoga čuda, ali je bilo istinito sve što je Jovan rekao za ovoga

Ovo su Biblijski stihovi, Božije svedočanstvo o proroku Jovanu čiji je jedini zadatak bio da najavi i krsti Isusa.
Kako je došlo do toga da bude svetac koji štiti bogataše i sve one zanate koji se bave trgovinom nije mi jasno. Ali to je apsurd i velika nesreća pred kojom zatvaraju oči i uši oni koji bi trebali da budu pastiri ovog naroda.

Sramotno je i pomisliti da je Jovan imao nešto sa time da se od njegovog imena napravi kult i da se od njegovog dela napravi ovaj cirkus.

Bezbožno je delo klanjanje čoveku pa makar on bio i Jovan krstitelj. Da je hteo, on je mogao da se zaštiti od svog zlosrećnog kraja i da svoj život poživi u društvu sa Isusom, ali nije. Nepomirljivo je ukazivao na greh upravo bogatih i umišljenih da su nešto a u stvari su ništa i to ga je koštalo glave.
Zar mislite da on nije mogao da bude obiučen u lepo odelo i da živi ugodnim životom. Ta njegov otac je bio sveštenik a on jedinac. Ali nije jer je samog sebe unizio da bi Hristova slava izgledala još veća.

Kad je već on unizio samog sebe zašto ga vi sad podižete na mesto na kom on nije želeo da bude?
Kad je već on napadao bogate zašto sada lažno svedočite da štiti upravo takve?

Zar se pravoslavni ne plašite suda Božijeg na kome ćete dati odgovor što se zloupotrebili ime čoveka koji je svoj život podredio Hristu i koji je smatrao da nije dostojan ni sandalu da sveže Isusu a kamo da ima svoj praznik u kome će ga ljudi slaviti i govoriti da je nešto veliko.

Za dobro delo koje je činio Bog mu je uzvratio nagradom na nebu, a za dela koja vi činite u njegovo ime šta će biti? Hoće li on odgovarati ili vi?

Ко је тај који има против да прославимо човека ког је и сам Господ прославио ?
Није ли прелеп Господ у светима својим ?

Безумље и гордост води у слепило према свима око себе, укључујући и према онима који су својим делима показали да су живели животом достојним Христа. :?

MaranAta:
Ко је тај који има против да прославимо човека ког је и сам Господ прославио ?
Није ли прелеп Господ у светима својим ?

Безумље и гордост води у слепило према свима око себе, укључујући и према онима који су својим делима показали да су живели животом достојним Христа. :?

Ako ga je Gospod proslavio i treba da ga je proslavio za Boga je ziveo i za Boga umro i Bog mu je uzvratio platom pravednickom slavom na nebesima.

Zasto sada vi pokusavate da mu oduzmete od nebeske slave dajuci mu platu zamaljsku. Zar ne znate da nece primiti nebesku onaj koji je primio platu zemljsku.

Da je Jovan hteo da ga ljudi slave mogao je da postane verski vodja velikokog kalibra, ali on je svojim ucenicima naredio da idu kod Isusa da se slucajno nebi nesto pripisalo njemu a ne Isusu.

I zato imam hrabrosti da ustanem protiv vaseg bezumlja.

Интересантно је то кад јединка устаје против "безумља" милијарди људи који прослављаше Божје свете миленијумима... нешто ту не делује баш све у реду са тим милијардама људи, или са том јединком ? Шта ће од тог двога пре бити ? Ха ? :roll:

MaranAta:
Интересантно је то кад јединка устаје против "безумља" милијарди људи који прослављаше Божје свете миленијумима... нешто ту не делује баш све у реду са тим милијардама људи, или са том јединком ? Шта ће од тог двога пре бити ? Ха ? :roll:

Maraticu ako cemo po broju onda cemo morati ovako.

1. Apostoli da se poklone pred Sinedrionom jer ako je onoliko mnostvo verovalo u jedno a njih nekolicina u drugo tu nesto nije u redu.

2.Svoju siju da priklonis pred rimokatolicku crkvu jer je njih nebrojeno vise nego pravoslavnih, dakle ako njih vise veruje u nesto onda je red ...

3. Srbi da se priklone evandjeoskoj zajednici po izboru - npr. adventistima ili batptistima posto njih ima na desetine miliona a Srba jedva neka sacica od 5 ili 6. Ako tako veliko broj ljudi veruje u nesto a Srbi suprotno onda tu nesto nije u redu.

I tako dalje ... maraticu nemoj na broj. Mnogo je zvanih a malo izabranih, samo mali deo ce se spasiti ... itd. Gomila ne znaci mudrost vec naprotiv sto je rulja veca to je pameti manje.

По обичају мешаш бабе и жабе, јер:

1. Апостоле је предводио Син Божји. Лично и персонално им је удахнуо Духа Светог. А теби ?

2. Било би инересантно видети податке који стоје иза те тврдње "небројено"... Дакле ?

3. Срби су део васељенске ПЦ, и верују у оно што верује множина ПЦ свугде у свету, тако да и твоје лупетање нема благе везе са реалношћу, него у свом бесу покушаваш да се извадиш, а не схваташ да само падаш још ниже.

А и тај цитат је толико пута злоупотребљен од стране самозваних паписта, који не схватају да се изван Нојеве барке - праслике Божје Цркве нико није спасао. О да.. само ми немој пробати да продаш измиљотину Мартина Лутера како је Божја Црква "апстрактна" и "невидљива"... :roll:

MaranAta:
По обичају мешаш бабе и жабе, јер:

1. Апостоле је предводио Син Божји. Лично и персонално им је удахнуо Духа Светог. А теби ?

2. Било би инересантно видети податке који стоје иза те тврдње "небројено"... Дакле ?

3. Срби су део васељенске ПЦ, и верују у оно што верује множина ПЦ свугде у свету, тако да и твоје лупетање нема благе везе са реалношћу, него у свом бесу покушаваш да се извадиш, а не схваташ да само падаш још ниже.

А и тај цитат је толико пута злоупотребљен од стране самозваних паписта, који не схватају да се изван Нојеве барке - праслике Божје Цркве нико није спасао. О да.. само ми немој пробати да продаш измиљотину Мартина Лутера како је Божја Црква "апстрактна" и "невидљива"... :roll:

Katolika zbirno oko 1.100.000.000
Pravoslavnih oko 250.000.000
1.100.000.000 / 250.000.000. = 4.04 puta
Sta da ti kazem, ovo ti nije kao brojanje dana kod stvaranja.
Izvor> http://www.adherents.com

Samo da te podsetim da jedino Srbi od svih pravoslavnih imaju slavu, sto znaci da ne veruju kao o svi ostali pravoslavni. Jos jedino Srbi sa Rusima i Jeurasalimskom patrijarsijom drze julijanski kalendar dok su ostali pravoslavni presli na Gregorijasnki, sto cini da Srbi opet drugacije veruju od ostalih.
I tako dalje.

Sto se pak tice Duha Svetog, niti znas odakle dolazi ni kuda ide, On ispituje i dubine Bozije. Ja znam da imam Duha Svetog jer se klanjam i slavim moga Gospoda i Spasitelja Isusa Hrista. Medjutim ti ze zapitaj od kog si duha, ti koji se klanjas ikonama, ljudima, "svecima". mrtvim kostima.

1. Покушај да однос 1:4 некако повежеш са термином "небројено", који си употребио. 8)

2. Слављење славе у измењеној форми постоји и код других народа. Код њих се то зове "имендан", а и поред свега тога, слава је само нагласак на слављењу једног светитеља поред опђтег поштовања за све светитеље. Темељ славе је на том поштивању светитеља које упражњавају сви Православни, како Срби, тако и остали. Дакле, корени су идентични. Употреба старог календара чак и у оним деловима ПЦ који су прихватили нови календар не долази у питање. Упитај их како рачунају дан Васкрса. 8)

3. А сад покушај да објасниш ову контрадикторност: "Ja znam da imam Duha Svetog..." и "...niti znas odakle dolazi ni kuda ide...". Дакле ? Да ли знаш или не знаш ? 8)

MaranAta:
1. Покушај да однос 1:4 некако повежеш са термином "небројено", који си употребио. 8)
HA HA HA HA HA HA
2. Слављење славе у измењеној форми постоји и код других народа. Код њих се то зове "имендан", а и поред свега тога, слава је само нагласак на слављењу једног светитеља поред опђтег поштовања за све светитеље. Темељ славе је на том поштивању светитеља које упражњавају сви Православни, како Срби, тако и остали. Дакле, корени су идентични. Употреба старог календара чак и у оним деловима ПЦ који су прихватили нови календар не долази у питање. Упитај их како рачунају дан Васкрса. 8)
HA HA HA HA HA HA HA HA
3. А сад покушај да објасниш ову контрадикторност: "Ja znam da imam Duha Svetog..." и "...niti znas odakle dolazi ni kuda ide...". Дакле ? Да ли знаш или не знаш ? 8)
HA HA HA HA HA HA HA HA

Back