Srecna Nova 2025

pa zar nisi jevrej
Nisam u etnickom smislu a jesam u simbolickom i to u skladu sa onim sto je apostol jasno rekao:

Rim.2,28.29:
"...Jer ono nije Jevrejin koji je spolja Jevrejin, niti je ono obrezanje koje je spolja na tijelu;
Nego je ono Jevrejin koji je iznutra, i obrezanje srca duhom a ne slovima, to je obrezanje; kome je hvala ne od ljudi nego od Boga. "
baziraš se na toru
A kako si to skontao da se baziram na toru,daj mi molim te pojasni ovo svoje gl..o otkrice ? :D

Nisam u etnickom smislu a jesam u simbolickom
ti pripadaš sekti mesijanski jevreji kao miroljub, samo u poslednje vreme počeo da srbuje

Месијански Јевреји (хебр. הדות משיחית ;יַהֲדוּת מְשִׁיחִית‎) јесте назив за један синкретички покрет, верску секту која је спој старозаветног јудаизма који прихвата Исуса за месију, односно спасиоца. Ова секта се разликује од традиционалног Јудаизма због тога што традиционални Јевреји још увек чекају месију прореченог у Танаху (Стари завјет), док је за месијанске Јевреје спаситељ дошао, а он је Исус. Месијански Јевреји прихватају и Нови завјет, али основа њихових учења је Танах.
A kako si to skontao da se baziram na toru,daj mi molim te pojasni ovo svoje gl..o otkrice ? :D
Screenshot_20250103-015252~2.png

osporavaš knjige novog zaveta
druže moleru po forumu
Screenshot_20250103-015615~2.png

ubacuješ nz samo da iritiraš paljevine poput antiolažova i makija.

ti pripadaš sekti mesijanski jevreji kao miroljub, samo u poslednje vreme počeo da srbuje
Kao Miroljuba kazes...hmmm,u redu,necu ni ovo sporiti,nazivaj me kako hoces...

osporavaš knjige novog zaveta druže moleru po forumu
Osporavam ????????????
Hajde da vidimo dokaze:

Gde ti vidis da ih ja osporavam nesreco tuzilacka ?

ubacuješ nz samo da iritiraš paljevine poput antiolažova i makija.
Kako bre ubacujem njih radi kada su jevandjelja i poslanice uz Otkrivenje jedine knjige koje s punim kredibilitetom opisuju naseg Gospoda Isusa Hrista i ukazuju na ispunjenje SZ-nih prorocanstva o dolasku Mesije ???
Kako bi propovedali Hrista bez knjige NZ-ta ???
Kako bi propovedali NJEGOVOG JEVANDJELJA ukoliko sve sto je govorio ne povezemo sa SZ-nim sadrzinama ???
Inace cinjenica jeste da su prvi hriscani propovedali Hrista na osnovu SZ-ih Pisma sto je nesporan dokaz u prilog tvrdnji da knjige NZ-ta nisu ono isto Pismo kojeg su koristili i citirali Hristos,apostoli i prvi hriscani o kojima citamo u Bibliji !

...imam neki utisak da si opet debelo pogresao sa onim tvojim loncicima ali hajde da ne prejudiciram i da vidimo tvoj prvicni komentar na ovo moje pojasnjenje...

Back