Срећан Божић

vracaracc

Buduća legenda
Poruka
38.315
Свим грађанима Србије који Божић славе по грегоријанском календару желим пуно среће и успеха као и да божићне празнике проведу у радости и весељу.

E evo ga nas'o se jedan pametan.

I dosadan,kao po obicaju.

Ima tema bre!

видим избегаваш досадне теме?
-Ако ти мислиш да не треба честитати Божић по Грегоријанском календару онима који га славе - ОК, реци то јасно и гласно...ја честитам искључиво у своје име.

видим избегаваш досадне теме?
-Ако ти мислиш да не треба честитати Божић по Грегоријанском календару онима који га славе - ОК, реци то јасно и гласно...ја честитам искључиво у своје име.

Ja sam vec cestitala, jer ima tema.:)

Хвала на честиткама од срца!

У Србији сутра Божић по грегоријанском календару славимо само ми, католици. И православни верници Бугарске и Румунске ПЦ у Србији такође сутра славе Божић, али не по грегоријанском, него по Миланковићевом.

Узгред, једна занимљивост: Сутра је на читавом Балкану, осим међу Србима, православни Божић. Ми католици смо мањина на Балкану, има нас мање од 5 милиона, док православних има скоро 45 милиона. Од тог броја, сутра ће око 37 милиона православаца и 5 аутокефалних православних цркви на Балкану славити Божић по Миланковићевом календару, по Румунији, Бугарској, Грчкој, Албанији и Турској. Тако да овим немојте мислити да честитате само нама католицима (углавном по Војводини и Београду, јер нас у другим крајевима скоро и нема), јер је сутра на (византијском) Балкану ипак првенствено православна светковина.

Cestit i blagosiv Bozic svim Katolicima i drugima koji ga slave,.......

Па, на Балкану га слави сутра 5 милиона католика и 37 милиона православаца, тако да пре ми католици спадамо у те "све остале". :lol:

Права формулација би била: Честамо Божић свим православцима на Балкану који су прешли на Миланковићев календар, и свима другима који га славе, а да у те "све друге" спадамо ми и протестанти. :D

Па, на Балкану га слави сутра 5 милиона католика и 37 милиона православаца, тако да пре ми католици спадамо у те "све остале". :lol:

Права формулација би била: Честамо Божић свим православцима на Балкану који су прешли на Миланковићев календар, и свима другима који га славе, а да у те "све друге" спадамо ми и протестанти. :D

Mislio sam na Protestante i sve druge vjernike i simpatizere koji ga slave i obiljezavaju sutra,.....Isus je bio boziji polsanik i kao takav je prohvacen i respektovan od svih vjernika bez obzira kojoj konfesiji pripadali,......

Свим грађанима Србије који Божић славе по грегоријанском календару желим пуно среће и успеха као и да божићне празнике проведу у радости и весељу.

I od mene imaju najiskrenije čestitke.

Ja sam doista razumeo da ovaj forum ne treba da služi tome da se putem njega upućuju čestitke ,pa zato to činim kasnije. Ali pošto vidim da je po stavu moderatora to dozvoljeno, onda ....

SREĆAN BOŽIĆ I NAJLEPŠE ŽELJE SVIM NAŠIM SUGRAĐANIMA KOJI PO GREGORIJANSKOM KALENDARU ISTI DANAS OBELEŽAVAJU.

Од мојих личних пријатеља, Божић данас славе Бугарски Православци, Словачки Протестанти-Евангелисти, Грчки Праославци, Чешки Римокатолици.
Њима и свима који данас славе овај радосни празник, од срца шаљем честитке.

nocas usnite divan san
s mirom slavite badnji dan
nek vam radost kroz dom tece
s mirom slavite badnje vece
nek vam srecom dom zablista
na rodjendan sina KRISTA
nek vas sreca kroz zivot vodi
SRECAN BOZIC, KRIST NAM SE RODI

SVIM RIMOKATOLICIMA, MA KOJE NACIJE BILI ŽELIM SRETAN BOŽIĆ

Ne slave samo Rimokatolici Bozic, danas slave Bozic i PRAVOSLAVNI GRCI, PRAVOSLAVNI RUMUNI, PRAVOSLAVNI Bugari..zatim Anglikacni....protestanti...sto znaci vecina Hriscana i vecina pravoslavaca takodje u jugoistocnoj Evropi slave Bozic na danasnji dan. Srecan Bozic svima njima.

Back